Orgelet neobisnuit,ajutor!
-
0 0Buna,evelor!
Poate ma ajutati voi,ca eu nu stiu ce sa mai fac.
Mi-a iesit la ochi orgelet ,in popor se numeste ulcior,am dat cu unguent oftalmic levomicetina,picaturi oftalmice levomicetina,dar nimic.Am mers la medic oftalmolog si mi-a zis ca are o componenta alergica, de aceea sa dau si cu unguent oftalmic cu hidrocortizona.Am dat,mi-a trecut in citeva zile.Nu l-am mai uns cu nimic (imi trecuse),dar peste o zi a revenit si mai si,iar dau cu unguent cu hidrocortizona si nici o reactie,parca nici nu asculta!!! -
Orgeletul este inflamatia acuta a glandelor Zeis si Moll(orgelet extern) si Meibomius(orgelet intern).
La noi in Basarabia ii zice in popor ulcior,in Romania nu stiu,deaceea descriu ca sa intelegeti ce am.
Incepe cu prurit intr-o portiune a pleoapelor,durere la atingere,edem,hiperemie (roseata).La a treia zi se deschide singur,se reabsoarbe in 3-4 zile singur.
Cauzele aparitiei:iminitate scazuta.
se intilneste:la copii,persoane cu diabet zaharat,persoane care fac abuz de dulciuri.
La clinica orgeletului intern se mai adauga:febra si dureri de cap.
Contraindicat a deschide orgeletul inainte de timp,a apasa,asa cum pleoapele sunt foarte bine vascularizate e posibila extinderea infectiei cu dezvoltarea meningitei. -
Eu am avut un chalazion acum cativa ani si m-am operat... din pacate s-a format la loc foarte repede. Pana la urma mi-a trecut cu antibiotice (oxacilina). Tatal meu a mai avut asa ceva si l-a ajutat un unguent - Tobradex. Altcineva mi-a spus ca a scapat de orgelet recidivant cu niste picaturi - Colbiocin sau asa ceva.
-
Am administrat:
capsule cu tetraciclina 250 mg de 4 ori pe zi timp de 5 zile.
picaturi oftalmice cu levomicetina 0,25%
unguent oftalmic cu hidrocortizona 0,5%
unguent oftalmic cu tetraciclina 15
sirop cu Ketotifen 5 ml de 2 ori pe zi.
Se pare ca e mai bine!!!
Multumesc tuturor care mi-au raspuns!
Noapte buna!!!