Orgelet neobisnuit,ajutor!

•  
    • 113 mesaje
    4 Nov 2005, 10:32
    0 0
    Buna,evelor!
    Poate ma ajutati voi,ca eu nu stiu ce sa mai fac.
    Mi-a iesit la ochi orgelet ,in popor se numeste ulcior,am dat cu unguent oftalmic levomicetina,picaturi oftalmice levomicetina,dar nimic.Am mers la medic oftalmolog si mi-a zis ca are o componenta alergica, de aceea sa dau si cu unguent oftalmic cu hidrocortizona.Am dat,mi-a trecut in citeva zile.Nu l-am mai uns cu nimic (imi trecuse),dar peste o zi a revenit si mai si,iar dau cu unguent cu hidrocortizona si nici o reactie,parca nici nu asculta!!!
  •  
    • 113 mesaje
    4 Nov 2005, 10:48
    0 0
    Orgeletul este inflamatia acuta a glandelor Zeis si Moll(orgelet extern) si Meibomius(orgelet intern).
    La noi in Basarabia ii zice in popor ulcior,in Romania nu stiu,deaceea descriu ca sa intelegeti ce am.
    Incepe cu prurit intr-o portiune a pleoapelor,durere la atingere,edem,hiperemie (roseata).La a treia zi se deschide singur,se reabsoarbe in 3-4 zile singur.
    Cauzele aparitiei:iminitate scazuta.
    se intilneste:la copii,persoane cu diabet zaharat,persoane care fac abuz de dulciuri.
    La clinica orgeletului intern se mai adauga:febra si dureri de cap.
    Contraindicat a deschide orgeletul inainte de timp,a apasa,asa cum pleoapele sunt foarte bine vascularizate e posibila extinderea infectiei cu dezvoltarea meningitei.
  •  
    • 113 mesaje
    4 Nov 2005, 10:53
    0 0
    In caz de orgelete multiple se iau intern si antibiotice,ceea ce vreau sa fac si eu.
    Poate a mai avut cineva o astfel de problema???
    Poate e vre-un medic oftalmolog pe forum???
  •  
    • 113 mesaje
    4 Nov 2005, 10:55
    0 0
    Orgeletul netratat la timp trece in orgelet cronic numit shalazion- tumoare benigna a galndelor Meibomius- la palpare dura,fara durere.In asa caz se indica tratament chirurgical.
  •  
    • 113 mesaje
    4 Nov 2005, 10:57
    0 0
    In caz de orgelete multiple se cauta diabet zaharat...
    Sa ma duc sa dau si glucoza in singe pentru orice eventualitate???
  •  
    • 83 mesaje
    4 Nov 2005, 11:13
    0 0
    Eu am avut un chalazion acum cativa ani si m-am operat... din pacate s-a format la loc foarte repede. Pana la urma mi-a trecut cu antibiotice (oxacilina). Tatal meu a mai avut asa ceva si l-a ajutat un unguent - Tobradex. Altcineva mi-a spus ca a scapat de orgelet recidivant cu niste picaturi - Colbiocin sau asa ceva.
  •  
    • 113 mesaje
    4 Nov 2005, 12:54
    0 1
    Multumesc mult!!!
    O zi buna si o saptamina cit mai reusita!
  •  
    • 635 mesaje
    4 Nov 2005, 13:20
    0 0
    Eu de cate ori aveam "ulcior" il ungeam cu o felie de usturoi. In 2-3 zile se retragea.
    Intradevar ustura cumplit dar la mine a functionat.
  •  
    • 113 mesaje
    4 Nov 2005, 18:01
    0 0
    Multumesc temola!Intr-adevar usturoiul si ceapa contin substante fitoncide care au efect bactericid!
    Am mai primit un sfat sa pun la "ulcior" paine neagra de secara calduta.
    La moment am inceput administrarea de antibiotice intern.
    Noapte buna!
  •  
    • 113 mesaje
    6 Nov 2005, 18:33
    1 0
    Am administrat:
    capsule cu tetraciclina 250 mg de 4 ori pe zi timp de 5 zile.
    picaturi oftalmice cu levomicetina 0,25%
    unguent oftalmic cu hidrocortizona 0,5%
    unguent oftalmic cu tetraciclina 15
    sirop cu Ketotifen 5 ml de 2 ori pe zi.
    Se pare ca e mai bine!!!
    Multumesc tuturor care mi-au raspuns!
    Noapte buna!!!
  •  
    • 415 mesaje
    8 Nov 2005, 08:18
    0 0
    Incantesimo si ti-a trecut?eu am un orjelet de vreun an.N-as vrea sa ajung la cutit.
  •  
    • 939 mesaje
    8 Nov 2005, 18:59
    0 0
    Eu am avut de2 ori la acelasi ochi un orgelet pe pleoapa inferioara,pe interior.
    A trecut usor dar cauza e tot imunitatea scazuta.
    Nu pot sti cand apare dar nu e exclus sa reapara.