mamici! ajutor! am 1 milion de intrebari
-
0 0ieri am facut un test de sarcina si am aflat ca sunt insarcinata, dar, de 2 saptamani mananc de rup, astazi am niste blugi mai stramti si ma dor tare ovarele, daca ma deschid la pantaloni durerile inceteaza... mi se pare prea repede... e normal ? si apoi mai am niste intrebari... 1. cand sa merg la medic prima data ? 2. nu am un dr ginecolog imi recomandati pe cineva ? 3. merg la ginecologie sau la ecografie ? 4. ce sa mananc ? 5. ce sa nu mananc ? 6. cand sa anunt familia ? 7. am citit ca la ginecologie nu are voie sa-ti introduca degetul, dar atunci cum faci dragoste cu sotul ?
-
Buna, eu sunt!La medic am mers la 6 sapt. mi-a dat acid folic care l-am luat 4 luni.De mancat poti orice, dar s-ar putea sa-ti fie greata, ovarele de fapt dureri de burta am avut mult timp si mi-a dat dr. no-spa pt iminenta de avort.Nu te speria, eu ma opream pe strada de durere,si pana la urma a fost ok.
-
Buna, eu sunt!La medic am mers la 6 sapt. mi-a dat acid folic care l-am luat 4 luni.De mancat poti orice, dar s-ar putea sa-ti fie greata, ovarele de fapt dureri de burta am avut mult timp si mi-a dat dr. no-spa pt iminenta de avort.Nu te speria, eu ma opream pe strada de durere,si pana la urma a fost ok.de unde esti?Nu lua nici un medicament, doar paracetamolul e inofensiv, si pt durere de cap ia doar paracetamol
-
Sa-ti traiasca sa fie sanatos si sa fiti fericiti alaturi de el. Momentan ma opresc cu intrebarile ca sotul mi-a spus azi... "dupa cum te porti maine o sa spui ca misca"
, am ras mult, el este un simpatic ieri dupa ce i-am spus m-a dus la un magazin si mi-a cumparat ghetute ca sa nu racesc, azi mi-a spus sa nu mai port blugi si nimic sa ma stranga sa mergem sa imi iau salopeta si fuste largi de lana, e un haios, este f emotionat si nu stie ce sa-mi mai faca. te sarut -
E frumos sa ai o asemenea persoana langa tine,sa aibe grija si sa te iubesca din ce in ce mai mult pentru ca-i vei oferi un BEBE.Sper sa ajung si eu asa,dar mai am vreo 7 ani...
Sa fie sanatos bebe si mumos..ai grija de tine acum mai mult ca niciodata sa revii cu informatii despre sarcina ta.Abia astept.te pupik -
Buna!Am si eu o fetita de 7 ani si jumatate si inteleg prin ce treci.Eu am mers la doctor la 6 saptamani.Cu cat mai repede cu atat mai bine.Daca cumva sunt probleme medicul le poate rezolva.Eu am facut tratament pana la 5 luni si controale ginecologice din 3 in 3 saptamani,chiar mai des cand a fost nevoie.Nu se intampla nimic,medicul stie exact cum trebuie sa te controleze si cat de des trebuie sa o faca.Alegeti un medic in care sa ai incredere si lasa-l sa-si faca treaba.O sa treaca toate ca si cum nici nu ar fi fost si o sa vezi ca o sa ramai cu amintiri superbe din perioada aceasta.
-
pt. alexadra
am si eu un baietel de 1 luna si jumatate si citind intrebarile tale, parcva ma vedeam pe mine la inceputul sarcinii...
nu mai purta pantaloni (blugi) stramti, n-ai voie! gata!
hai cu intrebarile:
1. cum cand? cat mai repede posibil, n-ai de ce sa mai stai...e spre binele amandurora...
2. daca n-ai si esti din bucuresti, ti-l recomand cu cea mai mare incredere pe dl. dr. Badiu Alexandru pe care-l gasesti la Centrul Medical Unirea, e mai nasol cu progamarile p-acolo (de aceea nu tre'sa mai stai)te programeaza abia peste vreo 2-3 sapt. ca acest dr. e super-ocupat , solicitat, e super-bun!
3. mergi mai intai la el sau cum doresti ...la ginecologie si de acolo vei primi indicatii pt. ce va urma
4. ce sa mananci? tre' sa fii constienta ca acu' tre' sa mananci pt. 2! insa nu exagera, asta nu-i o scuza ca sa ajungi in scurt timp o "balenuta", tre' sa te axezi pe alimente cu adevarat sanatoase, consistente si vitaminizante, reuta la fumat daca e cazul..la cafea si alte excitante din astea proaste
5. ce sa nu mananci? mancaruri foarte grase, nu grele...ca varza calita, fasole, ficat,ciuperci, tocatura, mezeluri (nu in exces), nu produse care fac purgatie sau cele ce constipa!
6. cand ? cand te simti pregatita...eu de atata bucurie, am anutat imediat si crede-ma ca nimeni nu a primit vestea ca un bat in cap din contra! consulta-te cu sotul in problema asta!
7. stai linistita fata cu introdusul degetului, pe mine m-a controlat cand mai aveam 2 sapt. pana sa nasc si n-am patit nimic nici eu nici bebe....lasa-l sa-si faca treaba ca stie el cum si ce fel...nu te stresa tu cu asta si u mai pune urechea la tot ce auzi, in perioada asta n-ai nevoie de asa ceva, asta nu-ti va aduce decat stres continuu si griji...iar cu sotul tau poti face dragoste linistita...se spune ca si lui bebe ii place si se relaxeaza daca tu te simti bine....insa nu icerca "scheme" din alea din filme sau ceva de gen, ca n-ai voie sa faci prea mult efort...ceva mai lejer asa...stii tu
daca vrei sa mai vorbim despre problemele pe care vad ca ti le faci asa cum am facut si eu si toate mamicile de fapt, scrie-mi pe dani_boieru@yahoo.com (e al sotului dar stau eu pe el) si te voi putea ajuta cu cea mai mare placere si de alfel vezi ca sut o groaza de site-uri super-iteresante pt. tine acum, poti gasi acolo toate rasp. la intrebarile pe care ti le pui, cel mai bun este : www.desprecopii.com sau .ro (vezi tu) acolo iti va arata si etapele sarcinii (in poze) si iti va arata cum se dezvolta el de o sapt. la alta...e cool!
te pupic si nu te mai stresa...cu intrebarile, cauta-ma si te ajut! pupik! bafta!