E bine sa raman insarcinata?
-
3 Nov 2005, 11:040 0Am pierdut o sarcina acum 4 luni. Prima din viata mea. Pot sa raman insarcinata sau sa mai astept pana la 6 luni? Multumesc!
-
3 Nov 2005, 11:42depinde de cauzele pt care ai pierdut prima sarcina.
Iti recomand sa mergi la un medic pt analize si investigari totale sa vezi ce a fost in neregula cu tine la prima sarcina, desi nu intotdeuna vei gasii explicatii clare.Este posibil ca si la un control amanuntit totul sa fi fost in regula cu tine si totusi sa pierzi sarcina.
Altfel incearca sa ai grija de tine o vreme, adica pregateste-ti organismul pt o sarcina cateva luni, 6 minimi; vitamine, acid folic foarte important, un regim alimentar cat mai sanatos, lasa-te de fumat -daca fumezi, de alcool, de o munca stresanta etc.
riscul de a avea a doua pierdere de sarcina este destul de mare, insa macar sa stii ca ai facut tot ce depinde de tine ca sa ai o sarcina ok si un copil sanatos; si alt sfat daca ramai insarcinata nu refuza testele ce ti se ofera doar pt ca in familia ta n-au existat cazuri (ex; HIV, down sindrome, spina bifida etc) cel putin testele initiale la sange.
mult noroc si curaj -
3 Nov 2005, 12:57Nu stiu cauza. Am fost foarte stresata, poate asta o fi fost o cauza, nu stiu. Analizele mi-au iesit bune, dar nu stiu cat pot spune acestea. Tot auzeam de 3 luni, dar mi-a mai spus o tipa de 6. Poate ar trebui sa-mi fac un control ginecologic amanuntit/ Multumesc mult.