cu epidurala sau fara?

•  
    • 64 mesaje
    3 Nov 2005, 09:40
    0 0
    Evele care au nascut deja ne-ar putea relata din experienta lor modalitatea in care au ales sa nasca si sa ne faca cunoscute celor care trebuie sa facem aceasta alegere punctele bune si cee mai putin bune ale anesteziei epidurale?
  •  
    • 2103 mesaje
    3 Nov 2005, 11:59
    0 0
    hmm am doi copii nascuti cu epidural si desi epidural-ul presupune efecte secundare l-as alege oricand.
    Pe scurt, primul copil l-am nascut "normal" cu epidural, insa in ultima oara a procesului s-au complicat lucrurile urat ca urmare a efectului epiduralului aspura copilului si am avut si eu si bebe parte de un mare trvaliu.
    La a doua sarcina am optat pt cezariana din mai multe motive (din care cel mai grav simptomele de pre eclampsia pe care le-am avut si la prima sarcina, insa la a doua mult mai amplificate) dar si pt faptul ca n-ma vrut sa mai trec printr-un ravaliu asemanator si am avut normal epidural pt ca am vrut sa fiu treaza pe toata perioada operatiei.
    Doua nasteri diferite, insa nu te gandi ca exista vreo optiune usoara; si nasterea normala si ce cu cezariana sunt la fel de grele; nu recomand nici una alege pe altcineva sa-ti faca bebele

daca insa vrei sfaturi strict medicale despre efectle epiduralului trebuie sa consulti un site/carti de specialitate. Este indicat sa stii cat mai multe din cele ce ti se pot intampla cand mergi sa nasti, sunt de parere ca esti mai mult in control atunci cand esti avizat de cele ce se intampla in jurul tau.
  •  
    • 113 mesaje
    3 Nov 2005, 13:24
    0 0
    Eu am facut epidurala, nu am simtit nimic cand mi-au pus cateterul, prima doza mi-au administrat-o la 12 noaptea si cred ca m-a ajutat, oricum contractiile au fost..groaznice cu tot cu ea, dar nu mi-au mai administrat alta doza decat dupa ce am nascut asta fiind la 5 dimineata.Deja nu mai era efectul primei doze.Nu stiu cum ar fi fost fara.
  •  
    • 2103 mesaje
    3 Nov 2005, 14:05
    0 0
    despre montarea "epiduralei" sunt multe de spus; la prima sarcina n-ama vut probleme; s-a rupt apa si m-au dus la montarea ei, am avut un medic f priceput si nu m-a chinuit deloc, nu am simtit nimic si prima doza mi-a fost administrata imdiat; pe tot parcursul "travaliului" cum spuneam n-am simtit nici o durere cu toate ca-mi puteam misca picioarele; imi erau administrate doze la intervale regulate in functie de analizele facute.

La a doua nastere unde am avut cezariana , n-am mai avut un medic asa priceput; era de fapt o doctorita, rusoaica fata si de 3 ori a incercat fara succes; am ramas cu dureri f multa vreme apoi; a patra oara a chemat alt medic, un coleg si el a reusit din prima. Eu stateam cuminte oricum pt ca u aveam contractii, dar asta e.
    Nici la a doua n-am simtit nimic din operatie.

cam asta, e mai greu dupa cezariana pt ca aici te forteaza astia sa te ridici din par imediat si-ti pun copilul in brate cand tu abia poti sa respiri de durere. Cand m-am ridicat in picioare la cateva ore am crezut ca lesin de cald, asa dintr-o data...
  •  
    • 64 mesaje
    3 Nov 2005, 14:32
    0 0
    "Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Imi puteti spune cate ceva si despre "montarea epiduralei" si despre dozele care se administreaza? Eu credeam ca se administreaza doar o doza....mai trebuie sa ma informez.