Babes-Papanicolau
-
0 0Buna fetelor !
In aceasta luna trebuie sa fac un examen Babes-Papanicolau.
A facut vreuna dintre voi asa ceva ? In ce consta ? Ce reprezinta de fapt ?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri. -
Eu am facut acest test .DA este un test care depisteaza cancerul in faza de
inceput .Am hotarat sa-l fac eu fara sa-mi recomande cineva si fara sa am vreo
banuiala .rezultatul este dat de tipul frotiului care am inteles ca este cuprins intre
0 si 4...0..este ideal...1 destul de bun si apoi de la 2 ...sunt cazurile in care
sunt rani .
Se recolteteza secretie din vagin si col.
Cand am facut eu testul costa in jur de 300000.
Cam atat stiu ,sper sa vada un cadru medical intrebarea si poate va spune
mai mult . -
Este un test care TREBUIE facut o data la 1 an sau chiar un an si jumatate. Scopul lui este depistarea cancerului de col uterin intr-o faza incipienta. Sotul meu a lucrat in acest domeniu si mi-a spus ca statisticile spun ca 60% din cancerele de col uterin pot fi VINDECATE daca sunt descoperite in stadiu incipient. Romania este din pacate pe primul loc in Europa la decese provocate de cancerul de col uterin din cauza ca romancele nu privesc cu seriozitate acest test . Testul este foarte simplu si nu este dureros. Celulele de tip 1 si 2 indica un rezultat normal (tipul 2 indica prezenta leucocitelor, deci o infectie care trebuie tratata), celulele de tip 3 nu indica neaparat un cancer insa trebuie facute investigatii suplimentare (de ex. colposcopia). M-as bucura enorm sa mergeti la acest test cu regularitate, oricat de neplacut poate parea, el va poate salva viata. Iertati-ma daca va par exagerata.
-
eu am facut testul de 2 ori anul asta si mi-au gasit celule transformate , ceea ce inseamna ca daca nu ma duc sa le "inghete" si sa le "rada" practic jos , in timp cancerul va aparea. Acest test este simplu si ff eficent , este foarte bun si este bine sa fie facut macar o data pe an pentru a depista la timp orice problema.