Endometrioza

•  
    • 1135 mesaje
    27 Oct 2005, 12:34
    0 0
    Am fost aseara, dupa ani buni spre rusinea mea, la ginecolog si singura problema este ca am uterul deplasat bine spre stanga. Restul e ok. La posibile cauze mi-a spus ca ori o inlamatie mai veche ori o endometrioza. Ce-am citit pe net despre efectele endometriozei m-a cam ingrozit. A fost cineva diagnosticata cu asta? Stiti mai multe?

Multumesc mult!
  •  
    • 2 mesaje
    27 Oct 2005, 15:52
    0 0
    ENDOMETRIOZA SALUT! CUNOSC DETALII DESPRE ACEASTA BOALA AM FOST DIAGNOSTICATA! DACA VREI SA CITESTI MAI MULTE DESPRE ACEASTA BOALA INTRA PE WWW.INFERTILITATE.RO/ENDOMETRIOZA.HTM
  •  
    • 1135 mesaje
    27 Oct 2005, 16:44
    0 0
    Multumesc Dana, cunosc site-ul deja, asta si multe altele. Tu ce manifestari aveai si cum te-ai tratat?
  •  
    • 120 mesaje
    27 Oct 2005, 17:17
    0 0
    aceeasi problema o am si eu dar mie doctorul mi-a zis ca asa m-am nascut si n-am ce face si ca o sa raman insarcinata mai greu. Anatea spune-mi te rog daca ai vreun simptom, cum se manifesta la tine aceasta "boala", nici nu stiu daca pot s-o numesc asa.
  •  
    • 120 mesaje
    27 Oct 2005, 17:21
    0 0
    cred ca nu m-am exprimat bine, e vorba de colul uterin plasat spre stanga
  •  
    • 5 mesaje
    28 Oct 2005, 00:08
    0 0
    Dana, te rog spune-mi ce tratament urmezi pt endometrioza?si daca mai e cineva in situatia asta, adica operata de chisturi endometrice, care ar fi cel mai bun tratament impotriva reaparitiei chisturilor.Va multumesc
  •  
    • 1135 mesaje
    28 Oct 2005, 11:58
    0 0
    Emi, se pare ca uterul meu este in "laterodeviatiune stanga" datorita unei inflamari vechi netratate (chiar nu cred ca ar fi asta) ori endometriozei. Simptomele generale ar fi: durere la contact sexual (eu am dintotdeauna, mai ales in anumite pozitii), dureri menstruale mari (cam da), sangerare in afara ciclului (este uneori) si inaintea ciclului (si asta). Cam astea ar fi simptomele, dar am citit ca e posibil sa fie endometrioza asimptomatica, putand trece neobservata si descoperita intamplator in decursul unei interventii chirurgicale.

Mie nu mi s-a dat nici un tratament. Urmatorul pas ar fi laparascopie, dar asta cand ma voi hotari sa am un copil si nu voi ramane gravida 1 an. Abia apoi investigatii in detaliu. Dar adevarul e ca perspectiva ma cam sperie.