Endometrioza
-
0 0Am fost aseara, dupa ani buni spre rusinea mea, la ginecolog si singura problema este ca am uterul deplasat bine spre stanga. Restul e ok. La posibile cauze mi-a spus ca ori o inlamatie mai veche ori o endometrioza. Ce-am citit pe net despre efectele endometriozei m-a cam ingrozit. A fost cineva diagnosticata cu asta? Stiti mai multe?
Multumesc mult! -
Emi, se pare ca uterul meu este in "laterodeviatiune stanga" datorita unei inflamari vechi netratate (chiar nu cred ca ar fi asta) ori endometriozei. Simptomele generale ar fi: durere la contact sexual (eu am dintotdeauna, mai ales in anumite pozitii), dureri menstruale mari (cam da), sangerare in afara ciclului (este uneori) si inaintea ciclului (si asta). Cam astea ar fi simptomele, dar am citit ca e posibil sa fie endometrioza asimptomatica, putand trece neobservata si descoperita intamplator in decursul unei interventii chirurgicale.
Mie nu mi s-a dat nici un tratament. Urmatorul pas ar fi laparascopie, dar asta cand ma voi hotari sa am un copil si nu voi ramane gravida 1 an. Abia apoi investigatii in detaliu. Dar adevarul e ca perspectiva ma cam sperie.