Fara pilule !!!
-
0 0Fetelor, m-am hotarat sa renunt la anticonceptionale. Iau Yasmin de 3 luni doar, dar nu le mai suport. Termin folia asta si GATA. In primul rand ma dor sanii de mor. La 2 zile dupa menstruatie incep sa ma doara si sa-mi creasca. In curand cred ca trec la cupa D.
Ma dor non stop. Imi vine sa urlu. Banuiesc ca nu e normal. Am tot zis ca mi se pare, ca poate luna urmatoare va fi altfel, dar e din ce in ce mai rau. Nu ma mai duc la doctor sa-mi dea altele ca tot "dupa ureche" mi le da si eu nu mai fac teste. Inainte de astea am luat novinette si tot rau era.
Si asta nu e tot. Am pus pe mine vreo 4 kg iar libidoul a fugit... Mai apare in pauza de 7 zile. In schimb am pofta de mancare. Eram genul de persoana care mancam in sila iar de dulciuri nici nu ma atingeam, iar acum le devorez.
Totusi au o parte pozitiva: imi tine ciclul 2-3 zile fara dureri, deloc abundent, o placere.
Spuneti-mi va rog o metoda contraceptiva eficienta, pe care ati folosit-o si stiti ca e buna. In afara de prezervativ, pt ca utilizarea lui nu depinde de mine.
A folosit cineva geluri spermicide sau chestii din astea ? Am nevoie de parerile voastre daca ati folosit, ca daca le iau iar pe incercate...
Va multumesc ca m-ati ascultat. Simteam nevoia sa ma plang cuiva. Pupici evelor. -
buna,
eu am avut sterilet. mi l-am pus imediat dupa ce am nascut. m-am simtit foarte bine . nici pe mine nici pe el nu ne durea capul... apoi a trebuit sa-l scot ( nu se tine mai mult de 4 ani) . doctora mea mi-a recomnadat o pauza de sterilet dandu-mi sa iau Mercilon. pe astea le iau de aproximativ o saptamana. nu am nici o reactie deocamdata . atata doar ca mi s-au marit sanii. si acum ca am citit de la tine parca si pofta de mancare am mai mult ca de obicei....
am o prietena care foloseste asa numitele "foite" . ea spune ca sunt usor de folosit si sunt sigure. nu a ramas insarcinata cu ele. si ia de aprox. un an. nu stiu cum se cheama...
parerea mea este ca nu ar trebui sa te doara sanii asa cum spui tu. e importanta si varsta. eu am aproape 36 . de asta mi-a si dat Mercilon...
trebuie sa mergi la un medic bun....
nici eu nu am facut nici un test inainte sa le iau..... -
Amaelis durerile de sani le ai doar in primele 6 luni, tu daca iei 3 luni, faci pauza o luna doua, pe urma iar incepi pilulele tot o sa ai dureri, nu te juca cu hormonii, mie cele mai bune mi s-au parut injectiile contraceptive, se face o injectie o data la trei luni, sunt cele mai sigure (in cazul in care mai uiti pastila) Mai sunt niste ovule, dar nu ti le recomand
si cu ingrasatul tot asa, doar in primele 6 luni, plus maini si picioare umflate...dupa, e totul ok -
Buna fetelor
In legatura cu injectia. Ce, credeti ca n-am intrebat-o pe doctorita mea ? Mi-a spus ca sunt indicate numai dupa nastere pt ca provoaca niste dezechilibre cumplite in organism. Contin, din cate am inteles, numai progesteron. Ce frumos era sa fie asa simplu si usor si ieftin.
E adevarat ca durerile astea de sani tin numai in primele 6 luni ? Eu am circulatia foarte proasta, fumez(6-7 tigari/zi) si mi-e frica sincer cu pastilele astea. Plus ca m-am ingrasat ca o... Si pofta asta de mancare si de dulciuri e anormala. La doctor nu ma mai duc pt ca nici nu sta sa ma asculte.
Nu stiu ce sa fac. Ieri eram hotarata sa termin folia si sa renunt la ele. Mai am totusi 2 saptamani sa ma hotarasc. Multumesc mult de raspunsuri si astept si alte sfaturi.
Sa aveti o seara frumoasa
Pupici -
Cred ca trebuie sa schimbi pilulele.
Eu am luat 2 ani Rigevidon si, intradevar, m-am ingrasat, mi-au aparut fire de par pe corp etc.
Le-am schimbat cu Microginon si acestea mi se potrivesc foarte bine. Am dat jos kilogramele acumulate in perioada in care luam Rigevidon fara sa tin regim, nu am nici un fel de dureri, totul e la fel ca in perioada in care nu luam pilule. -
Acum 3 luni, medicul ginecolog
mi-a recomandat Tri-regol ca masura de contraceptie.
Mi-a explicat sa le iau din prima zi cand vine ciclul,
apoi sa fac pauza de 7 zile, dupa care sa incep o
folie noua. Ciclul va aparea in perioada respectiva.
In prima luna, in momentul in care am inceput
pastilele albe, mi-au aprut niste pete de sange pe
chilot. L-am intrebat si mi-a spus ca e o reactie
normala, care n-o sa mai apara. La fel s-a intamplat
si in a 2 a luna, insa de data aceasta ma simteam ca
si cum as fi fost in perioada unui ciclu normal. In a
treia luna, aceasta sangerare a aparut cam cand am
luat a 5 a sau a 6 a pastila galbena - ultima serie.
Am fost si l-am intrebat si mi-a spus ca vina este a
mea, pentru ca folia cu pastile de acest gen trebuie
inceputa din 1 zi a ciclului, indiferent cand este ea,
iar dupa o perioada, va aparea si pauza de 7 zile...
Nu inteleg ce se intampla...
daca nci doctorii nu pot prescrie anticonceptionale k lumea... Si apropo, voi cand ati mers la doctor, pe ce baza vi le-a prescris?
Mie nu mi-a facut ncici o analiza nimic si nici nu mi-a pus intrebari suplimentare -
Eu am luat pastile 5 ani .... timp in care m-am facut cat o floricica (de la 53kg la 85kg). Am schimbat doctori si retete dar... nu prea functiona. Efectiv imi era foame in continuu. Aveam o senzatie de parca nu mai mancasem de un an cel putin.
Si intr-o zi am hotarat ca am treminat-o cu pastilele. De 3ani si jumatate folosesc
metoda calendarului+cea de determinare a ovulatiei prin temperatura. Si totul e OK.
Am ajuns la 70kg acum (pentru ca de la pastile mi-a luat-o razna metabolismul si trebuie sa slabesc printr-un regim fff echilibrat - deci rezultatele nu sunt fantastice, dar pentru mine e fantastic cand inchei un an cu kg mai putine
)
Iar faptul ca nu folosim mijloace de protectie ne-a mai incins atmosfera (am devenit mult mai inventivi
_in dormitor - mai ales in perioadele "nesigure" din luna...
Dar asta e alegerea mea, nu musai un sfat.