Problemele mele

•  
    • 171 mesaje
    26 Oct 2005, 09:28
    0 0
    Buna dimineata .
    Am vazut ca sunteti niste dragute si mereu ajutati cu sfaturi si m-am sa va scriu problemele mele, poate unele din voi stiu vre-o solutie.

In primul rand durerile de cap , aproape zilnice si aparent fara nici o cauza medicala (am facut o gramada de analize, chiar si o tomografie). Nu sunt pe fond hormonal, doctorii mi-au spus ca-s sanatoasa totusi am niste migrene cumplite din te miri ce -nervi, curent, foame etc- si care nu trec de la sine, daca nu iau ceva pastile - de obicei fasconal- ma tin zile intregi

A 2-a problema ar fi dependenta mea de Rhinxyl (picaturi nazale). Folosesc de ani de zile zilnic si daca nu imi pun mi se infunda nasul pana in punctul in care nu pot respira deloc

3 - ochi umflati dimineata. In fiecare dim ma trezesc cu ochii de broscoi si nu stiu cauza (am incercat sa-mi pun seara comprese cu ceai de albastrele, sa beau lapte inainte de culcare .... nimic) Si dureaza ore bune pana sa-si revina pleoapele mele la normal

Help ?

V-am pupat si sa aveti o zi buna
  •  
    • 5531 mesaje
    26 Oct 2005, 10:24
    0 0
    Neata,

referitor la migrenele pe care le ai...cauzele pot fi multiple; daca nu e nimic hormonal, atunci poate fi de la alimentatie. Incearca sa iti dai seama care sunt alimentele care ar putea declansa durerea.
    Eu sufar de migrena de vreo 13-14 ani. Initial, durerile erau complet aleatorii si nu reuseam sa imi dau seama de la ce incep. Cu anii, migrena mea a devenit hormonala (am facut toate testele posibile, inclusiv RMN ba chiar si bioenergie si spun cu mana pe inima ca mi s-au rarit crizele si nu regret ca am apelat la aceasta metoda). Cand mi se intampla sa mai am cate o criza, folosesc medicamente puternice (Immigran sau orice contine sumatriptan sau ibuprofen) fiindca doar astea ma mai ajuta.
    Tu va trebui sa descoperi cauza: sa nu fie nevralgie de trigemen, sa nu ai sinuzita nedepistata, sa nu ai presiune oculara, etc, etc. Daca nu se descopera cauza, medicii nu te vor ajuta prea mult fiindca migrena este considerata o boala incurabila si nu se stiu multe despre ea. In general, se trateaza efectul, nu cauza si, din pacate, se traieste in simbioza cu boala.

Ochii umflati dimineata pot fi si din cauza ca mananci sarat sau picant - asta daca nu sunt alte cauze..ar trebui sa mergi la un medic.

Cu dependenta de picaturi e mai nasol. Nu prea stiu sa te sfatuiesc dar stiu ca s-a mai discutat subiectul..poate te ajuta fetele cu ceva raspunsuri.
  •  
    • 1027 mesaje
    26 Oct 2005, 10:27
    0 0
    Durerile de cap, pot avea mai multe cauze. Ai cumva parul lung si obisnuiai sa iesi cu el ud afara? La mine asta a fost cauza. Acum nu mai am nici o problema. Si daca este frig afara, folosesc caciuli, chiar daca imi strica parul. Gasesc eu coafuri care sa nu fie "afectate".
    Dependenta de picaturi, nu stiu ce sa zic. Poate ar fi bine sa intrebi un medic cu ce ai putea inlocui. Pentru o vreme. Si apoi sa reduci, chiar sa incerci metode naturiste.
    Eu am o fetita de trei ani si niciodata nu i-am pus picaturi pentru ca medicii mi-au zis ca o sa ii dea dependenta. Cel mult apa cu sare.
    Pleoapele umflate dimineata, incearca sa stai cateva minute cu felii de cartof taiati rotocoale pe ochi. O sa ajute. Sau castraveti.
  •  
    • 553 mesaje
    26 Oct 2005, 10:38
    0 0
    in cazul durerilor de cap zilnice v-a trebui intreruperea substantelor toxice (tutunul mai ales), corectarea somnului, un regim alimentar usor, fara alcool siii consult oftalmologic ( in primul rand )
    A 2-a problema dependenta de Rhinxyl (picaturi nazale)e cam nasol, nu stii ca abuzul de picaturi imbolnaveste mucoasa nazala si creeaza dependenta ?!senzatia de usurinta in respiratie dupa aplicarea picaturilor e o pacaleala, pt asta MERGI URGENT la medic!!!

A 3-a ochi umflati dimineata- si aici depinde de multi facturi, tutun, alcool, somnul, daca dormi pe burta cu fata in jos incurajeaza circulatia limfatica
    cateva sfaturi sunt chiar aici in gradina noastra http://www.eva.ro/frumusete/articol200.html
  •  
    • 171 mesaje
    26 Oct 2005, 10:44
    0 0
    Va multumesc de raspunsuri in primul rand.

Mi-a dat de gandit ideea aceea ca din cauza ca am stat cu parul ud se poate sa ma doara capul ... este adevarat ca am parul mai lung si mi se usuca destul de greu, de multe ori am iesit cu parul ud afara. M-am gandit sa fac acupunctura ceva dar imi este cam teama de ace si nici nu stiu prea multe despre metoda asta adica efecte adverse, durata tratamentului, costul etc

Am incercat sa imi pun niste picaturi de la plafar ceva cu alge marine dar nu mi se desfunda nasul Si chiar nu pot sa stau asa. Am vazut ca s-a mai discutat despre asta dar la cautare cand vreau sa intru pe pagina 2 nu merge imi apare o eroare.

Feliile alea de cartof cand trebuie sa mi le pun, inainte sa ma culc ?
  •  
    • 65 mesaje
    26 Oct 2005, 10:53
    0 0
    Andra, nu cumva durerile de cap sunt efecte adverse ale picaturilor de nas?
    De ce intreb asta... fiindca si eu am fost dependeta de picaturi (ani de zile Bixtonim, pe urma Olynth), dar cu ajutorul unei doamne dr. ORL am reusit sa scap de aceasta dependenta si acum imi pun picaturi in nas NUMAI cand sunt racita (aproximativ 5 raceli/an)... si observasem si eu atunci cand foloseam picaturile de nas multe zile... ma durea capul.
    Daca vrei, iti dau detalii privind dr. la care am fost eu si am scapat de dependenta picaturilor de nas...
    Sanatate si pupici.
  •  
    • 171 mesaje
    26 Oct 2005, 10:59
    0 0
    nici nu stiu ce sa zic ... dependenta de picaturi sunt de mult timp aprox 7 ani inainte da si eu am fol bixtonim dar dupa o perioada nu mai avea efect. Chiar nu mai tin minte daca tot de atata timp ma doare capul ... Alta idee care mi-a atras atentia a fost aceea sa imi fac control la ochi. Am uitat sa precizez eu am ochelari de vedere dar nu ii port pt ca MA DOARECAPUL FOARTE FOARTE TARE dupa vre-o 10 15 minute de cand ii pun. O durere acuta. Si nu cred ca e de la ochelari ca am schimbat vre-o 3 perechi dar chestia e ca am dioptriile ciudate desi mici am la un ochi cu plus si la unul cu minus.

klarisse multumesc pt site-ul acela citesc acum

Apropo nu fumez si alimentatia mea e foarte usoara, am mai spus pe un topic ca de anul trecut am slabit 17 kg tin o dieta si mananc foarte slab
  •  
    • 553 mesaje
    26 Oct 2005, 11:16
    0 0
    'aai maaah Andra ce naibiii de 7 ani folosesti picaturile..?!?
    sii...vezi poate tre' sa-ti schimbi dioptriile, o amica de-a mea a patit asa
  •  
    • 1303 mesaje
    26 Oct 2005, 11:22
    0 0
    andra, mergi la Optinova/German Optic si fa un control la ochi. Soramea tocmai a scapat de ochelari era tare speriata ca nu mai vedea cu ochelarii, era convinsa ca gata a crescut dioptria... si cand colo nu mai are nevoie.
    mama prietenului meu sufera de migrene cronice - dar nici un doctor nu stie ce sa ii faca (ea nu e romanca, a fost in spitale in strainatate la ea...)
    vezi sa nu ai ochii sensibili la lumina; iar- insuficienta oxigenare a tesuturilor poate da dureri de cap
  •  
    • 1027 mesaje
    26 Oct 2005, 11:39
    0 0
    Andra, feliile de cartof le tii dimineata dupa ce te-ai trezit, cateva minute.
    Fetele ti-au dat sugestii foarte bune in legatura cu durerile de cap. Dar poti sa fii de acum mai atenta cand iesi afara, sa nu ai capul ud, in special iarna.
    Iar cu picaturile, sugestia mea e sa mergi la un doctor si sa intrebi de alte picaturi care nu dau dependenta. Probabil trebuie incercate mai multe. Poate daca nu folosesti nimic o perioada indelungata, trece dependenta.
  •  
    • 7 mesaje
    26 Oct 2005, 12:24
    0 0
    buna
    Si eu aveam niste dureri de cap ingrozitoare si nu imi treceau cu nimic.
    Am facut si analize si mi-au iesit bine.
    O femeie mi-a dat o reteta care chiar a avut efect.Te sfatuiesc sa incerci si tu,ca nu ai nimic de pierdut.
    Iti faci hrean,taiat felii, cu spirt sau otet si dupa ce il lasi sa intre spirtul in el,il iei si il pui in comprese multe,iar apoi il pui pe cap.Il ti cat suporti,pentru ca or se te usture ochii. Muti compresa pe locurile unde te doare (pe frunte,sau pe mijlocul capului).Incearca.
    Si normal si control la medic si un control oftalmologic ar fi bine venite.
  •  
    • 16 mesaje
    1 Dec 2005, 11:06
    0 0
    1.Durerile de cap pot sa fie si un rezultat al unor aspecte psihologice mai profunde. Nemultumiri puternice care s-au adancit in subconstient si care cumva iti atrag atentia ca sunt acolo prin aceste dureri de cap fara "o cauza aparenta". Este necesar cumva sa constientizezi ce te nemultumeste sa le scoti din cutie si sa le accepti. Cred ca ar fi bine sa mergi la un medic homeopat pentru a-ti prescrie un remediu specific problemei tale si deasemenea daca ai bani& timp la un psiholog terapeut ( eventual o terapie de scurta durata) care ar putea sa fie salutara.
    2. am suferit si eu acum cativa ani de dependenta de picaturi de nas ( rinofug & bixtonim). Apareau intr-adevar dureri -dar de inima si nu de cap datorita efedrinei pe care aceste picaturi o contin. Am scapat de dependenta in cam 2 saptamani de chin in care am facut si inhalatii zilnic la un cabinet ORL.
  •  
    • 415 mesaje
    1 Dec 2005, 21:32
    0 0
    Iti recomand sa citesti cartea "MIGRENELE" scrisa de Eileen Herzberg si edidata de ELIT.
    Poate sa fie o predispozitie ereditara,sau o lipsa de glucoza din singe(hipoglicemie),sau efectele secundare ale unor medicamente care dau dependenta,sau altitudinea,sau somn prea putin sau prea mult,sau stresul, sau poate fi declansata de unele alimente:brinza,ciocolata,portocale,lapte,carne de curcan.
  •  
    • 415 mesaje
    1 Dec 2005, 21:37
    0 0
    Am si eu probleme de dependenta cu baiatul meu si doresc adresa dr-lui care te-a ajutat sa scapi de ea sau detalii despre tratament.
  •  
    • 415 mesaje
    1 Dec 2005, 21:42
    0 0
    PS.Am uitat sa mentionez ca doresc adresa doctorului de la mariana75
  •  
    • 65 mesaje
    1 Dec 2005, 21:48
    0 0
    Carmen, ma bucur ca doresti sa te duci la aceasta dna. dr. ORL.
    Ea este la centrul medical RATB (pe Str. Dr. Grozovici, langa clinica Medicover).
    Se numeste Tudor. Este o doamna in varsta, poarta ochelari, intamplator a fost studenta socrului meu (decedat saracul acum 10 ani).
    Din cate stiu, are programul asa:
    Luni, Miercuri si Vineri - dimineata
    Marti si Joi - dupa amiaza
    Dar suna la centrul RATB (210 36 33) si intreaba de programul ei, este mult mai bine asa.
    Pupici si sanatate multa.
  •  
    • 415 mesaje
    2 Dec 2005, 13:12
    0 0
    Mariana75-multumesc pentru informatii.