la dentist

•  
    • 411 mesaje
    25 Oct 2005, 11:24
    0 0
    buna fetelor. Am fost sambata la dentist. Erau 2 tipe f calme si de treaba, mi-am plombat 2 masele una langa alta (carie fuzionata pe 2 masele)intr-o zi sub aceeasi anestezie-asa am cerut eu ca riscam sa aj. la nerv., deci erau aproape de nerv si cam adanci, dar am scapat cu nervii intregi. Oricum nu ma dureau de loc inainte sa merg.
    Nu am simtit durere fizica absolut de loc (anestezie super, straina)dar frezele alea...in special aia care vajaie subtire...parca e din iad. Fetele au avut toata rabdarea sunt excelente, ma intrebau daca ma doare...nu ma durea nimic...dar prefer sa ma doara orice (exclus dinti /masele) si oricat de mult si de tare in loc sa mai trec prin freza aia.Cand am ajuns acasa ma gandeam ca mai bine imi scoate cineva toate unghiile pe viu cu toata durerea de rigoare decat sa mai trec prin frezele alea. Cred ca o nastere de ex (fara cezariene, anestezii etc) e floare la ureche in compar. cu frezele de la dentist. Rupe bucati mari, se poticneste, scartzaie si shuiera ascutit, te zguduie daca dintele e tare si nu cedeaza, aluneca pe dinte (trebuie contolata f bine ca e de rau)si miroase a dinte rashnit. Daca pune "fantana" aia arteziana se reduce cosmarul cam la jumatate. Voi ce pareri aveti?
  •  
    • 113 mesaje
    25 Oct 2005, 13:00
    0 0
    Eu nu am frica de dentist, merg ca trebuie, dar nu fac o psihoza din asta.Incearca sa nu te gandesti la ce face doctorul, gandeste-te la ceva frumos, fa-ti alte planuri si ignora zgomotul.
  •  
    • 113 mesaje
    25 Oct 2005, 13:02
    0 0
    Nu cred ca tu ai nascut sa stii ce inseamna sa treci prin zeci de ore bune de travaliu....
  •  
    • 411 mesaje
    25 Oct 2005, 15:54
    0 0
    da, nu am nascut dar am auzit ca prin cezariana (cum m-a nascut maica-mea pe mine) nu simti decat injectia aia in coloana, mai nou am auzit ca se poate face si in mana, nu astepti nici un travaliu te duci cand poate doctorul sa te primeasca cu programare. Dar chiar si asa cu travaliu cat de rau poate fi? Mai rau ca durerile de la ciclu cele mai mari?
    Eu am dureri f mari la ciclu in prima zi, am sangele aglutinat, efectiv iti vine sa te dai cu capul de toti peretii, toata ziua e asa cu orice calmante ca nu mai tin efectul, si sunt alba la fata la un pas de leshin, greata si ameteala, slabiciune in tot corpul....dar iti zic sincer ca prefer sa ma doara asa de fiecare data in loc sa merg la dentist, toata ziua, decat sa suport freza aia chiar cu anestezia cea mai tare si fara durere de loc! Mai astept pareri, fetelor la comparatia dureri mari (erxclus masele) sau freza la dentist cu anestezie buna-sa fiu corecta!.
  •  
    • 113 mesaje
    25 Oct 2005, 21:46
    0 0
    Eu am nascut si nu-ti spun..cu tot cu anestezie am crezut ca innebunesc.Copilul meu a avut 4100 g si am nascut normal.
  •  
    • 113 mesaje
    25 Oct 2005, 21:47
    0 0
    Apropo..cat costa o carie?Si de unde esti?
  •  
    • 178 mesaje
    25 Oct 2005, 23:37
    0 0
    Adica tu nu ai simtit durere, dar ai prefera sa simti si sa scapi de freze? M-as mai gandi in locul tau. Eu decat o cistita prefer o freza. E cea mai oribila durere pe care am avut-o in viata mea. Si am inteles ca mai rau decat nasterile sunt durerile de rinichi.

Eu tremur la stomatolog dar nu constient ci inconstient. Intr-adevar e aiurea, dar nu avem ce face. Incearca si tu sa te gandesti la ceva frumos, eu imi imagine o plaja superba si pustie. Cred ca socul tau de la dentist eu il am cand mi se ia sange.

Foloseste ata dentara, pentru a nu mai avea probleme cu cariile interdentare.
  •  
    • 113 mesaje
    26 Oct 2005, 08:51
    0 0
    A..cistita, 5 ani am avut infectie urinara si piatra la rinichi, criza e comparabila cu nasterea doar ca dureaza mai putin, iti spun din ambele experiente,asa ca...nu va fie frica de dentist ca acolo mergi o data de doua ori pe an..depinde de cum iti ingrijesti dintii.
  •  
    • 24 mesaje
    5 Mai 2006, 02:11
    0 0
    Mie nu mi-e frica de dentist daca e barbat...Insa freza dentara o urasc pentru ca bazaie tareee si urat...de parca ar fi picamar...Oricat as incerca sa ma gandesc la ceva placut tot simt cum imi zdruncina creierul...aproape ca ma ia cu ameteli...

Prefer detartrajul cu ultrasunete de 1000 de ori mai mult decat freza, prefer devitalizarea nervilor de 100 de ori mai mult decat freza...Prefer orice instrument ascutit mai mult decat freza de zici ca-i picamar...

Noroc ca au aparut si freze silentioase...chiar am vazut asa ceva...dar pana s-or utila dentistii cu ele o sa mai treaca ceva timp...

Ca o concluzie...din toate instrumentele stomatologice cel mai oribil e freza...
  •  
    • 42 mesaje
    5 Mai 2006, 10:32
    0 0
    Si eu am prins frica de dentist.Tocmai ce mi-am scos 2 masele pt ca am avut infectie mare "pulpita+nu stiu ce" asta pt ca penultimul dentist la care am fost a uitat o bucatica de nerv pe canal sau nu a curatit cum trebuie canalul...Cum e posibil asa ceva?!! Pana sa merg la dentist nu ma durea nu aveam nimic dar aveam un miros tare ciudat in gura si m-a pus sa fac radiografie ...Am dus o luna de tratament pt ca mi-a zis actualul dentis ca incearca sa le salveze,dar numai eu stiu ce dureri am avut de ma urcam pe perete.Am zis ca nu exista dureri mai mari decat cele de masele dar soacra mea mi-a zis ca nimic nu se compara cu durerile nasterii....naspa
    n-am nascut inca deci nu stiu...da m-a speriat si dentistu si soacra
    Stiu cum e in schimb durerea de masele,sa te trezesti noaptea de durere sa iti suni dentistu la 4 dimineata ca nu mai suporti durerea,sa ramai cu jumatate de ac rupt in pansamentul respectiv incercand sa il scoti la indicatiile dentistului...valeeu!numa eu stiu cum este.Asadar daca treci prin asa ceva este imposibil sa nu prinzi frica de tot ce inseamna stomatolog....din pacate
  •  
    • 4487 mesaje
    5 Mai 2006, 10:55
    0 0
    Doooooooaaaaaamne ce frica mi-e de dentist!!!! Prefer sa mai nasc inca o data decat sa merg la dentist.
    Este oribil. Si cand incepe cu freza aia...... Ma apuca un vai de mineeeee!!!!! ca vreau sa fug. NU-mi place la dentist.
    gabitza79 ti-am raspunds pe privat. Fa-te bine cu dintisorii. pup si vb.
  •  
    • 4487 mesaje
    5 Mai 2006, 10:59
    0 0
    dariagold si eu am nascut normal, dar fii-mea a avut 4700kg. Si travaliul nu a durat decat 4 ore. La tine cat a durat? pup