cauterizare
-
0 0buna! Am fost la un control ginecologic de curand la dr. Liliana Popa si mi-a spus ca am o rana pe col care trebuie cauterizata. Nedumerirea mea este ca nu am avut nici un simptom dintre cele despre care am citit. Mi-am facut o alta programare la dna dr. Tirlea la recomandarae medicului de familie. Ma puteti ajuta cu informatii utile atat despre diagnostic, tratamente posibile cat si despre dna dr. Tirlea?
Pupici! -
Nu stiu nimic despre aceste dne doctor, dar e ciudat ca ti s-a recomandat brusc o cauterizare. De obicei, se incearca un tratament medicamentos si daca acesta esueaza se ajunge la cauterizare... Nu ar fi mai bine sa mai ceri o parere? Cauterizarea e destul de neplacuta si poate ca nu e cazul sa o faci. Sanatate!
-
buna
Va rog sa imi dati si mie mai multe pareri despre ranile pe col.Eu mi-am facut o cauterizare si sunt foarte bine.Are si sora mea o rana si totusi,daca exista remedii cu medicamente de ce sa nu incerce?Cu toate ca am citit foarte mult si cautarizarea e cea mai buna,dar normal cu analize la inceput,nu asa aiurea.Puteti sa imi dati si adrese de doctorite care poate au remedii mai bune decat cauterizarea.Va multumesc mult. -
Eu zic ca oricat de neplacuta ar fu cauterizarea, e cea mai sigura metoda. Eu am avut o rana pe col de care habar n-am avut cativa ani. Am rezolvat-o cu cauterizare si n-am mai avut probleme deloc. Mi s-a parut logic cand doctorul mi-a spus ca e foarte greu sa se rezolve altfel, deoarece vindecarea ranilor in mediu umed e destul de greoaie. Plus, sa nu uitam de toate bacteriile active si inactive care se afla pe acolo, de nenorocirea aia de candida pe care o purtam toate, etc...
Si, din pacate, am auzit cazuri destul de neplacute despre rani usoare care s-au transformat in probleme grave. Chiar cunosc personal pe cineva care a avut probleme mari de la o mica rana pe col ignorata si necauterizata la timp.
Nu stiu, poate in ultimii doi-trei ani a aparut si medicatia care te scuteste de cauterizare, dar raman in continuare adepta cauterizarii, ca e o metoda care nu da gres in rezolvarea definitiva a problemei. Si nu e mai neplacuta ca o extractie de masea... din contra, nu doare asa tare!