endometrioza
-
0 0Am fost operata acum o luna de chisturi ovariene.Diagnosticul a fost endometrioza.As vrea sa stiu daca a mai trecut cineva prin asa ceva si daca in prezent urmeaza vreun tratament
-
salutare !!
eu am fost operata anul acesta in mai de endometrioza , am urmat un tratament cu diphereline timp de 3 luni . tratamentul este sub forma injectabila , o fiola pe luna , si are ca rezultat stoparea ciclului . eu nu am avut ciclu 4 luni , perioada in care m-am confruntat cu efectele specifice menopauzei ( transpiratii , stari de nervozitate , inrosirea fetei etc ) .
acum mi-a venit ciclul ..si sper ca la urmatorul control ( de masurare a foliculinei ) sa imi dea doctorul meu vesti bune . sa pot sa fac si un bebe .........
te -am pupat si sanatate maxima -
Merci frumos pt raspuns.Si eu am facut Diphereline injectabil 2 luni de zile.Am avut aceleasi simptome ca si tine.In prezent cum te simti, ce s-a intamplat la ultimul control?Eu deocamdata nu vreau sa raman insarcinata.In cazul asta ce tratament sa urmez, cu anticonceptionale?Am auzit ca aceste chisturi se pot reface, e adevarat?Mi-e foarte frica de acest lucru.Nu mai vreau sa mai treca doua oara prin asa ceva....Va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri
-
a-si dori sa stiu cum se poate depista endometrioza, se fac niste analize specifice ? eu am un chist pe ovar de 6/7 cm si sint in tratament cu orgametril, cind mi s-a depistat chistul avea 5 cm si am luat 3 luni marvellone (anticonceptionale), ca urmare chistul a crescut, la fel a crescut si uterul la 9 cm, oare am si eu endometrioza ?
nu am stiut de boala asta pina nu am citit acest mesaj
va rog f mult sa-mi scrieti mai multe despre aceasta boala, multumesc mult -
Nu stiu daca sunt mai multe metode... in cazul meu la operatie s-a facut analiza histo-patologica a chistului. Daca chistul tau nu raspunde la tratamentele cu anticonceptionale probabil ti se va recomanda operatia. Cred ca poti sa faci si o biopsie... Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul care te trateaza.