scolioza

•  
    • 146 mesaje
    28 Aug 2002, 20:09
    1 0
    stie cineva daca se mai poate repara scolioza la un copil de 14 ani? daca stiti amanunte va rog sa-mi spuneti si mie. multumesc
  •  
    • 151 mesaje
    29 Aug 2002, 11:49
    0 0
    Draga Mihaela,
    Sora mea a avut scolioza pe la 7 anisori si a fost la spitalul Gr. Alexandrescu, unde a fost consultata de Dr. Ulmeanu, care acum este directorul spitalului. Acum nu stiu ce sa-ti recomand. De ce? Pt. ca. la vemea respectiva acest medic cu chiu cu vai a acceptat ca ea sa faca gimnastica medicala, pt. a indrepta aceasta scolioza, vrind sa o trimita in operatie. Dar mama nu prea a acceptat chestia inainte de a vedea si rezultatele unor sedinte de gimnastica medicala si bine a facut pt. ca dupa cateva luni de sedinte de gimnastica sora mea nu a mai avut aceasta scolioza. Asa ca, cel mai bine ar fi daca ai putea merge la medicul de familie, care sa-ti dea o trimitere la un medic radiolog, unde sa-i faci o radiografie, dupa care acelasi medic de familie sau un medic pediatru sa-ti recomande o sala la care sa faca gimnastica medicala sub indrumarea unei persoane specializate.
    Multa bafta si aveti grija de voi!
    Pupici,
    Mirela
  •  
    • 151 mesaje
    29 Aug 2002, 12:00
    0 0
    Si am uitat sa-ti mai spun o chestie: citeam zilele trecute in presa de acest Dr. Ulemeanu, care de cand a devenit director al spitalului Gr. Alexandrescu, se pare ca a luat-o pe urmele medicilor corupti si criminali de pe la noi, aruncand efectiv din spital o biata fetita de 2 ani care avea o gramada de boli, pt. ca din neglijenta celor de acolo a facut, printre altele, si septicemie si decat sa-si asume responsabilitatea a preferat sa recomande medicului care se ocupa de copil "sa scape de ea", declarand apoi presei ca vina a fost a parintilor, care nu au avut grija de ea si care nu erau altceva decat niste "tigani nenorociti", bietii de ei fiind niste simpli f. simpli romani (el CFR-ist, ea casnica)! Asa ca varianta a II-a pe care ti-am propus-o, cea cu trimiterea la radiografie etc pare cea mai buna, tu decizi.
    Oricum stai linistita, pt. ca am avut o colega care a avut scolioza si la 23 de ani si tot si-a revenit prin gimnastica medicala!
    Te pup.
  •  
    • 146 mesaje
    29 Aug 2002, 14:48
    0 0
    draga mea mirela,
    iti foarte multumesc pentru sfaturile tale, sper din tot sufletul sa se poata repara,e vorba de o neglijenta de neiertat pe care as vrea din tot sufletul sa o pot repara.
    colega ta a reusit sa se indrepte tot cu gimnastica medicala, nu?
    te pup
    mihaela
  •  
    • 151 mesaje
    30 Aug 2002, 10:53
    0 0
    Draga Mihaela,
    Da, intradevar atat sora cat si colega mea si-au indreptat coloana cu gimnastica medicala, iar sora mea avea o scolioza f. urata!!! Pentru mai multa siguranta de reusita mai poti face un lucru care sa completeze gimnastica medicala si anume: fetita ta sa-si corecteze singura pozitia ori de cate ori are ocazia(pe strada, la scoala, acasa cand isi face lectiile, cand sta la televizor, cand mananca) si, daca se poate si ar fi f. bine sa se poata, sa doarma pe un pat f. tare, f. rigid culcata pe spate (medicii propun varianta cu dormitul pe o scandura de lemn f. dreapta, dar mie mi se pare un picut prea dificil, dar daca poate, de ce nu, poate incerca chiar varianta asta!).
    Oricum ma mai interesez sa aflu si alte informatii ajutatoare, da?
    Hai bafta multa si aveti grija de voi. Te pupic,
    Mirela
  •  
    • 2 mesaje
    1 Sep 2002, 01:36
    0 0
    Draga Mihaela,

Si eu am avut aceeasi problema, dar cineva(o persoana foarte influenta)mi-a recomandat sa merg la dr. prof. Antonescu, la Spitalul de la Foisorul de Foc (imi cer scuze, dar acum am un lapsus, insa ajungand acolo, il vei vedea...). Accesul la acest domn dr. prof, care de altfel este si directorul spitalului, este foarte greu de realizat, intrucat are programari telefonice, cu 6-8 luni inainte. Dar iti voi spune cum am ajuns eu: m-am interesat cand are program de consultatii-vinerea este sigur-in policlinica, si am mers acolo, m-am inscris pe o lista (care se scrie de catre fiecare pacient in parte, cand ajunge..)si am intrat. De ce? Intrucat INTOTDEAUNA dr. prof. Antonescu vede toti pacientii!!! Ca atare, merita sa incerci!!! Si inca ceva - dlui. prof. ii plac foarte mult florile, si vei vedea ca primeste numai flori!DOAR ATAT!In rest, dlui. iti va da o trimitere pt. a face analizele in spital, dupa care, in functie de diagnostic, iti va spune ce urmeaza...

Multa sanatate si te aspteptam cu vesti bune!
  •  
    • 35 mesaje
    28 Dec 2002, 23:18
    0 0
    scolioza este o afectiune care vizeaza in mod special fetele; copiluta ta are inca sanse de recuperare; ma pricep in domeniul gimnasticii medicale si iti recomand cu caldura sa o duci la o sala de kinetoterapie, pentru ca o atitudine scoliotica pe care (banuiesc eu ca) o are se poate trata. Oricum, sa stii ca toata lumea are o oarecare deviatie a coloanei care atata timp cat nu este perceputa si deci inestetica si, de asemenea, nu incomodeaza bunul mers al celorlalte parti anatomice (fie ele organe interne, fie membre) nu creeaza nici un fel de problema.
  •  
    • 1 mesaje
    14 Sep 2005, 18:00
    0 0
    Draga Camifanny,

Eu am aflat aceleasi lucruri bune despre domnul dr. Antonescu. Eu nu am o problema cu scolioza. Am ramas cu cotul intepenit dupa ce l-am avut timp de o luna in ghips. Am facut gimnastica de recuperare timp de 4 luni dar din pacate nu s-a intamplat mare lucru. Mi s-a recomandat operatia dar nu tin neaparat sa o fac
    Ai putea sa-mi dai mai multe informatii despre cum se ajunge la domnul dr? Adica exista un nr. de telefon la care sa aflu daca este in tzara si ce documente imi mai trebuie pentru consultatie si pentru celelalte analize?

Multam frumos
  •  
    • 162 mesaje
    14 Sep 2005, 21:40
    0 0
    daca esti din buc te pot ajuta..vrei sa stii de ce ai facut scolioza? intra pe www.yumeiho.lx.ro...te vei convinge singura
  •  
    • 162 mesaje
    1 Oct 2005, 16:40
    0 0
    ce ai mai rezolvat????
  •  
    • 14 mesaje
    10 Oct 2005, 03:26
    0 0
    salut evelor...mai stie cineva ceva de licurici?am citit mai demult cum k pe la sfirsitul lui august o sa se opereze de scolioza...ce stiti despre ea?
  •  
    • 162 mesaje
    10 Oct 2005, 22:33
    0 0
    buna...ti-am zis sa vii cu baietelul la cabinet...poti lua adresa din noul Avantage....ti-am zis ca nu te costa nimic, ti-am lasat un site..www.yumeiho.lx.ro..dar se pare ca daca nu sunt femeie nu iei in seama ...draga mamica!
  •  
    • 25 mesaje
    27 Oct 2005, 13:14
    0 0
    Domnule M.Terapeut,
    Am fetita operata de scolioza de doi ani.Nu sunt din Bucuresti.Stiu ca e gtreu dar...imi poti spune si mie daca poate face masaj si ce fel?Te rog!Face doar inot o data pe saptamana si nu cred ca este suficient.
    Multam!
  •  
    • 113 mesaje
    27 Oct 2005, 13:29
    0 0
    Mihaela, am intalnit o fata de 16 ani cu aceasta problema si medicii i-au recomandat sa poarte un corset special facut, zi si noapte si care costa cam 10.000.000 lei.Nu stiu mai multe dar medicii din Timisoara, nu stiu tu de unde esti.
  •  
    • 113 mesaje
    27 Oct 2005, 13:33
    0 0
    Am uitat sa spun ca mai cunosc pe cineva care la o varsta mai mica a purtat corset si acum este..fotomodel.Este un corset din plastic facut individual, nu este o mare placere sa-l porti dar se poarta tot timpul pe sub haine , nu se vede il dadea jos la baie.
  •  
    • 25 mesaje
    28 Oct 2005, 15:57
    0 0
    Purtarea corsetului(care tb facuta 24 din 24 ore-asta doar pt stabilizarea curburii coloanei nu pt corectie)este,din punctul meu de vedere GROAZNICA!!!!
    Copila mea a preferat operatia .Sunt de admirat copii care reusesc sa-l poarte!
    Eu am fost de acord cu operatia..asa ca...
  •  
    • 1 mesaje
    5 Ian 2008, 02:27
    0 0
    Bun gasit,
    Si eu incer sa programez o consultatie la Profesorul Antonescu si am inteles din mesajul tau ca dinsul te-a vazut in acceasi zi? Multumesc foarte mult pentru raspuns. lacra
  •  
    • 411 mesaje
    6 Ian 2008, 15:41
    0 0
    mult mai eficient este masajul efectuat de un chiropractor, acesta practic aseaza oasele, artculatiilein pozitie dreapta. in urma masajului, se micoreaza si dispare si oe ventuala gibozitate (un omoplat mai in afara decat celalat), bazinul care in urma scoliozei devine oblic, se indreapta. umerii revin la acc nivel

http://www.scolioza.ro/scolioza-metoda.htm
  •  
    • 411 mesaje
    18 Ian 2008, 14:28
    0 0
    face cineva masaj la un chiropractor?osteopat?
  •  
    • 411 mesaje
    18 Ian 2008, 14:31
    0 0
    face cineva masaj la un chiropractor?osteopat?