rh-ul negativ cu anticorpi absenti
-
6 0am rh negativ, anticorpi absenti si sunt in luna a doua de sarcina. sotul meu are rh pozitiv si as dori sa stiu care sunt riscurile asupra sarcinii, mai bine spus care sunt sansele ca bebe sa se nasca sanatos.
-
de obicei anticorpii apar la a doua sarcina .treguie sa mergi periodic la titrare .
mama mea are rh neg si tata pozitiv si au 2 fete mari , sora mea are in aceleasi conditii 2 fete , iar eu un baiat .
vorbeste cu mama ta daca nu mostenesti de la ea rh-ul.
iti doresc o sarcina frumoasa si o nastere usoara. -
Buna!Si eu am Rh negativ iar sotul pozitiv si pot spune ca dupa un avort spontan (sarcina a fost de 4 luni)a doua sarcina a mers foarte bine cu conditia ca m-am prezentat lunar la medic atat pentru analiza de sange (necesara in astfel de cazuri)cat si pentru control.Mentionez ca aveam si tensiune oscilanta.Deci eram o gravida cu risc major in toata regula si despre asta am nascut un baiat sanatos.
Deci, fa tot ce iti cere medicul obstretician si gandeste pozitiv.
Multa sanatate si o sarcina usoara ! -
as vrea sa specific ca am avut o sarcina la 16 ani in urma unui avort, la care a trebuit sa renunt, evident,dar de care nici sotul si nici doctorita mea gineco nu stie. acum am 27 de ani si am facut tratament pt. a ramane insarcinata deoarece am avut trompele uterine infundate. nu ma-m gandit ca voi ramane la aceeasi doctorita si dupa ce voi ramane insarcinata de aceea am apucat a spune ca nu am mai avut sarcini, tocmai pt. a nu afla si sotul de tragedia mea.am inteles ca daca nu am anticorpi prezenti nu e nici o problema, dar imi fac griji ca orice viitoare mamica, cu atat mai mult cu cat am si epilepsie de de la 9 ani.acum am ramas doar cu depakine crono si sper sa nu afecteze bebitza. va rog sa-mi dati niste sfaturi pentru ca nu am curaj sa-i spun doctoritei ca de fapt am mai avut o sarcina. mama mea insista chiar sa nu spun la nimeni despre acea sarcina pentru ca nenorocitul era din familie si nu vrea sa se afle sau sa-i fie discreditata familia. va multumesc anticipat.
-
Parerea mea e sa ceri si parerea altui medic, doar asa informativ desi poti ramane in continuare la aceeasi doctorita sa fi tu linistita.Si mama mea are rh neg. si are 2 copii fara probleme.Nu-ti dau sfaturi ca nu am suficiente cunostinte dar stiu ca se fac la nastere ceva injectii daca ai rh neg. pentru pregatirea de urmatoarea sarcina, cere porerea unui medic.