Incompetenta medicilor

•  
    • 6 mesaje
    27 Aug 2002, 11:15
    0 0
    Il redeschid. Daca noi facem publice povestile noastre nereusite, daca avem curajul sa spunem numele acelor medici care ne-au facut rau, ajutam alte femei, viitoare mamici sa nu treaca prin clipe cumplite.
    Eu incep cu dr. Ranga / Giulesti. De ce nu aveti curaj?????
  •  
    • 151 mesaje
    27 Aug 2002, 13:05
    0 0
    Bravo!!!
    Sincer, eu nu am prea fost umblata prin spitale, dar cunosc multe persoane si am auzit o gramada de cazuri (chiar in presa, acum cateva zile!), asa ca ma interesez si cum aud va scriu!Si poate, cine stie, nu se va mai intampla sa mai existe asemenea criminali!
    Numai bine va doresc si sa nu incapeti niciodata pe mana unor astfel de medici!
  •  
    • 827 mesaje
    27 Aug 2002, 20:43
    0 0
    Bubu, cine nu are curaj? Eu am. Nu cred ca sunt printre Eve unele dintre ele care sa nu se fi confruntat cel putin o data cu caracterul infect al medicilor de pe la noi; nu fac o generalizare, dar marea majoritate ma scarbesc....te duci la doctor si se uita ce scoti din geanta sau din traista....daca nu corespunde, incepe sa bata campii, sa se eschiveze, si chiaar sa te 'concedieze' mai mult sau mai putin elegant. Au ajuns negustori; nu stiu ce-i aia mila....daca dai. e ok, daca nu - la gunoi cu tine. Ati vazut la TV cazul acelei femei care avea copii acasa, fiind insarcinata, murindu-i copilu in burta, a fost lasata ca un caine sa moara in chinuri...ce bestii! Ce ticalosie! Si ce sa vezi? Directorul este destituit, iar idioata de doctora sanctionata administrativ cu 5 sau 10% din salariu...cine s-o judece pe ticaloasa? Colegiul medicilor? Pai fratilor, corb la corb nu-si scoate ochii, nu? Doar Dumnezeu din cer, poate! Eu in viata mea de 34 de ani n-am intalnit decat 2 medici asa cum trebuie, dar i-a ghiciti - acei doctori erau bolnavi de cancer...stiti ce milostivi, ce blanzi erau cu pacientii?
  •  
    • 1101 mesaje
    28 Aug 2002, 10:38
    0 0
    Cine nu are curaj?
    Tatal meu a murit anul trecut cu putin inainte de a face 47 de ani. Si a murit cu zile din cauza incompetentei doctorilor. Nu au fost in stare sa isi faca datoria, sau nu au vrut si sa stii ca am dat bani, nu ne-am uitat la aspectul asta.
    Sa iti spun ca in salon la reanimare dadeam bani grei ca sa schimbe asternuturile si tot ce primeam erau niste cearceafuri aruncate in brate ca sa le schimbam noi?
    Sa iti mai spun de lipsa lor de omenie cand tata deja inchis la loc (pt ca nu mai aveau ce sa ii faca )era tinut pe morfina si ei ca sa scape de prezenta mea suparatoare imi spuneau ca e in coma si ca nu am de ce sa mai stau langa el? Si ca de fapt tata auzea ce ii spuneam si cu niste eforturi fantastice m-a strans de mana ca sa vad ca ma aude?
    Sa iti mai spun ca vineri dupa ce l-au inchis la loc ne-au spus cu o detasare rar intalnita (desi mama era lesinata pe hol) ca se ne intoarcem sambata dimineata sa luam corpul pt ca nu ii rezista inima decat cel mult trei ore? Si sa iti mai spun ca alea trei ore s-au transformat in trei zile de agonie atat pt tata cat si pt cei care erau la mine in casa,prieteni si rude? Sa iti spun cat de sinistru era sa vin de la spital cu unchiulmeu si lumea sa ne intrebe..ei, a murit, a scapat...si eu sa le spun nu...si in momentele alea sa iti spun cum se auzeau tipetele mamei...?
    Sa iti mai spun ca, desi era imposibil, dupa a doua zi incepusera sa spere intr-o minune?
    sa iti spun cat ne-au chinui nenorocitii la morga pana ni l-au dat acasa? Si cati bani am dat pt niste nenorocite de acte?
    Sa iti mai spun ca eram jos la morga si mi s-a explicat frumos ca pt oboseala de a il imbalsama trebuie sa dau atat, ca pt alte diverse servicii prestate trebuie sa dau atat si asa mai departe...
    TI-as mai spune dar nu e deloc placut si imi cer scuze pt ton dar desi a trecut un an rana inca nu e cicatrizata.

Eu nu zic ca toti doctorii si toate asistentele sant asa. DAr marea lor majoritate sant ....o rusine pt profesie si pt numele de doctor. NU stiu de ce au mai depus juramantul ala si tot ce sper e ca Dumnezeu sa nu le dea dupa faptele lor ci dupa mila lui pt ca altfel ....
  •  
    • 417 mesaje
    28 Aug 2002, 11:12
    0 0
    (((((DR RANGA?????)))))
    NICI SA N-AUD DE EA!!!!
    Era sa-mi pierd copilul, era sa mor si eu din cauza incompetentei ei! La fiecare vizita ii dadeam numai 'verzisori' iar cand m-am internat s-a negociat pretul ca la piata! Tot in dolari, evident!
    Cand e vorba de copilasul tau, nu te mai uiti la bani!
    Ca sa nu mai vorbesc ca m-am internat de trei ori fiindca o tinea una si buna ca eu nasc muuult mai tarziu (ceea ce insemna, de fapt, la 12 luni!) si, intr-un final, asistenta ei (sau medic stagiar era cred) si-a dat seama ca n-am sa pot naste in vecii vecilor normal si atunci m-au chemat la cezariana. Dar si asta dupa telefoane date si rugaminti ca semnez pe proprie raspundere pentru operatie, etc!
    Si-mi mai si spune dupa aceea ca 'stii, o zi daca mai stateai...'
    Sa n-o omori atunci???
    Copilul s-a nascut cu 2 saptamani intarziere, deshidratat si s-a 'cojit' inca vreo saptamana...am tras o spaima!!!
    Si mama-mama ce de mai recomandari primisesem..cea mai cea...a aparut si in revista mami...
    Stiti ca m-am plimbat tot spitalul dupa ea ca sa-mi scoata firele si ca m-a trimis acasa cu operatia deschisa de m-am chinuit ca naiba?...ca sa nu mai adaug ca n-am vazut-o NICIODATA la vizite in salon! Am tras cu urechea pe la ceilalti medici care veneau la pacientele lor si asa am aflat si eu ce trebuie sa fac, cand am voie sa fac baie, ce sa mananc, etc...
    Mesajul meu poate parea plin de ciuda, si asa este, insa pentru mine tot periplul asta cu 'ba nasti, ba nu', 'interneaza-te, du-te-acasa'..a fost un cosmar! Am vazut femei nascand langa mine (in sala de nasteri cat asteptam la control) si chinuindu-se iar moasele alea...vai mama lor!
    Dupa a doua internare, plangeam si ii spuneam sotului meu sa ma duca la alt doctor ca vreau cezariana..
    Fetelor, daca auziti de Ranga fugiti mancand pamantul!
    Nu exagerez!
    Cel putin din punctul meu de vedere!
  •  
    • 3 mesaje
    30 Aug 2002, 00:25
    0 0
    eu am nascut la Timisoara un copil care din cauza ca doctorul era prea obosit ca sa faca cezariana mi-a murit in brate.Daca vreti sa va spun mai multe despre dr. Olaru dati-mi un semn
  •  
    • 827 mesaje
    2 Sep 2002, 10:36
    0 0
    Sal, ce porcarie! Cum ai reactionat? Nu l-ai reclamat, nu i-ai facut nimic? Ce bestie! Nu fac bine tiganii, cand de pirandele lor nu se are grija 'corespunzator', ii bate ca la fasole pana le suna apa in cap? Imi pare rau pt.tine.
  •  
    • 413 mesaje
    3 Sep 2002, 00:17
    0 0
    Imi pare rau sa aud asa povesti triste... astea sint niste bestii complet dezumanizate si merita tratate ca atare. Nu omorite ca nu merita dar ceva acid in ochi eu zic ca asta merita!
  •  
    • 939 mesaje
    10 Sep 2002, 00:57
    0 0
    Cazul meu nu este poate chiar atat de grav ca cele povestite de voi.
    Acum am 22 de ani si cu ani in urma a trebuit sa ma operez de apendicita.
    Conditiile din spitale fiind (pt ca inca sunt astfel)...mai mult decat precare (ca sa fiu finutza) am fost infectata cu virusul hepatitei B din cauza nesterilizarii instrumentelor asa cum trebuie.
    Va dati seama prin ce au trecut ai mei cand initial nu stiau ce am iar spitalul avea si sectie de bolnavi de SIDA ?!!!
  •  
    • 1443 mesaje
    10 Sep 2002, 02:58
    0 0
    cred ca mai mult de doua povesti scurte nu sunt in stare sa spun la subiectul asta, o fac din spirit de solidaritate cu voi.

din pacate, am uitat numele nemernicilor. prima, au inchis-o pe mama la loc desi avea o tumoare cit pumnul, cum aveam sa descopar o luna mai tirziu la bucuresti. sa-i dea domnul sanatate, insa, drului Gauran de la spitalul MI, ca mi-a acceptat actele falsificate si a operat-o pe mama imediat, desi neam de neamul nostru nu a avut politisti in familie.
    a doua, si eu tot cu o apendicita am ajuns la urgenta. m-au tinut fara operatie pina am adus banii, dar facusem deja septicemie. in 1996. dupa operatie, o asistenta de imi vine s-o injur si in somn, mi-a facut perfuzia prescrisa pentru batrina din patul de alaturi, in agonia cancerului. mi-amintesc ca am intepenit si m-am facut verde. noroc cu prietenii care erau linga mine, m-au ajutat sa fug pur si simplu din spital.

si imi mai aduc aminte ceva...era cam pe acum, in 1995, inceput de septembrie la Spitalul Oncologic. asistentul directorului era de garda. dupa vreo doua ore de trolee si autobuze ca sa ajung acolo moarta de oboseala dupa o zi de munca, ce aud cind ma apropii de salonul mamei, noaptea? pe tinarul talent medical si cu functie de conducere ca o injura pe mama ca i-a distrus concediul cu "fitzele" ei, ca n-are nici pe d r a c u!

...ce subiect! cite rani deschide...
  •  
    • 1443 mesaje
    10 Sep 2002, 03:01
    0 0
    salheya, daca simti ca vrei sa vorbesti, noi suntem aici...
  •  
    • 247 mesaje
    10 Sep 2002, 13:20
    0 0
    Am si eu ceva de zis la subiectul asta!Inchipuiti-va o tanara aflata la prima ei nastere,careia nimeni nu s-a gandit sa-i explice ce se intampla cand"iti vine sorocul",ce simti,ce trebuie sa faci,ce e normal si ce nu.Ceva-ceva stia ea din auzite sau din citite,dar una e sa-ti povesteasca profanii sau sa citesti articole prin reviste,si cu totul altceva sa se ocupe cineva de tine la momentul oportun,sunteti de acord cu mine?
    Deci tanara respectiva s-a dus la spital,la medicul care o tinuse sub observatie in timpul sarcinii,si i-a spus ca a depasit termenul cu 2 sapt.si n-are inca nici un simptom de nastere.Medicul a internat-o si a incercat sa-i provoace nasterea(cu un plic bine garnisit indesat in buzunar,fireste).I-a dat niste pastile,i-a facut niste injectii,i-a rupt membranele cand a inceput sa se dilate...apoi s-a dus sa se culce si-a lasat-o in plata Domnului.Nimeni n-a mai bagat-o in seama pana n-a inceput sa strige ca simte capul copilului si atunci au dus-o pe picioare pana in sala de nasteri(nu era disponibil nici un scaun rulant),cerandu-i-se sa se tina cu mana ca sa nu scape copilul pe jos.Nu exagerez,nici nu glumesc!
    Din cauza ca nu i s-a spus sa impinga atunci cand simtea nevoia,copilul s-a nascut plin de pete rosii pe tot corpul(cele de pe frunte si ceafa se pare ca-i vor ramane toata viata).Tot din acest motiv,cateva zile mai tarziu a facut o criza ciudata:a dormit incontinuu mai mult de 10 ore fara sa poata fi trezit nici macar ca sa suga,apoi au inceput sa-i tresara membrele ritmic si sa respire cu pauze.Parintii l-au dus la Urgenta cu masina proprie fiindca nici o Salvare n-a fost disponibila iar medicii dupa o indelungata controversa au pus diagnosticul de meningita virala,afirmand ca posibilele cauze ale imbolnavirii ar fi felul ciudat in care a fost nascut si frigul din sala de nasteri si maternitate(era octombrie si mamele au fost obligate sa tina copiii cu ele in pat fiind prea frig in saloane),precum si mizeria din maternitate,poate si faptul ca apa folosita la imbaierea copiilor nu era destul de calda.
    Copilul s-a vindecat dar boala asta va dati seama ca l-a traumatizat destul atat pe el cat si pe parinti.In plus inca nu se stie daca nu va ramane cu sechele.Si toate astea din cauza cui?Incompetenta si nepasarea cadrelor medicale,lipsa dotarilor din spital...
    Sa mai spun ca in cele 4 zile cat mama si copilul au stat in maternitate nici un serviciu al asistentelor si infirmierelor(lenjerie curata,acces vizitatori,sfaturi post-natale,toaleta copii etc)nu putea fi obtinut decat pe bani grei,si chiar atunci in sila,incomplet sau cu intarziere.
  •  
    • 412 mesaje
    10 Sep 2002, 16:57
    0 0
    OOOh! Ascunsesem adanc in mine clipele alea de coshmar, cand l-am nascut pe fiul meu...
    Era dimineatza, ora 9.00..am ajuns la spital, unde ne ashtepta deja "moasha" fiului meu, asistenta in spitalul respectiv. Ne pregatisem deja plicurile pt doctora EBANCA din Craiova.Daca nu era asistenta de care va aminteam, copilul meu ar fi murit...NU simteam nici un fel de durere, deshi pierdusem apa...moasha(care era ruda cu mine) mi-a auds pastile care sa-mi provoace durerea...timp de aprox 6 ore am stat pe nishte cearceafuri ude shi murdare pe care nu mi- le-au schimbat oricat de multe sute de mii le bagam in buzunar..."deja am adus medicamente, perfuzii, am shters pe jos, am adus apa de baut"..Dumnezeule, a fost coshmar...Cand in final am simtzit ca nasc, doctora "se odihnea", asha ca asistenta mi-a spus "sa mai tzin copilul acolo, pt ca doctora nu e disponibila"....copilul deja scosese capul, iar ea l-a impins inapoi....shi au inceput complicatziile....Am nascut shi copilul meyu a fost dus la incubator....ceva, nu shtiu ce, m-a determinat sa nu dorm, la cca 8-9 ore de la nashtere....nu am putut sta linishtita..am plecat sa-l vad...shi l-am gasit VANAT in incubator...nu mai putea respira...caile respiratorii erau pline de mucoztatzi iar copilul meu abia nascut se sufoca...am tzipat, nu a venit nimeni.....clipele alea au fost mai rau decat un cosmar...tzipam pe coridoare sperand ca cineva va ieshi de undeva sa-mi salveze copilul...cand in final a aparut asistenta ofuscata ca am deranjat-o din somn, am respirat ushurata....mi s-a spus ca nu au la dispozitzie "aparatura" de eliberare a cailor respiratorii(operatzie simpla, care se face oricarui nou-nascut), ca acel dispozitiv nu e steril...nu mai shtiu ce s-a intamplat...sotzul meu a tzipat la ei...iar copilul meu a respirat, in final....shi nu m-am mai desprins de langa el pana l-am dus acasa....a fost cumplit.....
  •  
    • 8 mesaje
    28 Feb 2003, 14:16
    0 0
    as vrea sa-mi spui mai multe, eu vroiam sa merg la el, ca am 29 ani, nu am medic ginecolog si ma zis cineva de el...Ceau
  •  
    • 560 mesaje
    28 Feb 2003, 15:16
    0 0
    ce cosmar dragele mele.
    nu pot sa cred ca este adevarat, desi am avut si eu experiente neplacute.
    dar ca ale voastre...Doamne Fereste.

multa sanatate si puneti-ve ceva verzisori deoparte pentru zile negre.
    el este stapanul.