Lecitina
-
0 0Cat de sanatos este sa folosesti lecitina pt. imbunatatirea memoriei? Se poate crea dependenta de lecitina? De ce va intreb toate aceste lucruri? Pt. ca atunci cand eram in scoala se intampla in perioada examenelor (bac, admitere, sesiuni-mai putin)sa iau lecitina, pt. ca aveam eu impresia ca retineam mai usor tot ce invatam! Nu am mai folosit lecitina de vreo 3-4 ani, nu mai stiu cu exactitate, dar am ajuns in momentul asta, cand am senzatia din ce in ce mai puternica ca uit de la mana pana la gura, ca uit chiar cele mai esentiale lucruri; inainte eram o adevarata carte de telefoane, de ex.-toti prietenii si parintii mei ma intrebau intotdeauna pe mine care e nr. de tel. a lui cutarescu'; eram o adevarata enciclopedie-tineam minte totul in cele mai mici amanunte si intotdeauna puteam reda ce am vazut la tv, de ex.un film, un documentar etc, cu lux de amanunte, imi puteam aminti subiectul unei carti citite in copilarie, cu lux de amanunte si o gramada de astfel de lucruri. Iar acum totul s-a schimbat si nu prea stiu de ce. Imi doresc sa fiu ca atunci, mai ales ca sunt o persoana avida dupa informatie si f. perfectionista, dornica de a sti absolut tot despre o gramada de lucruri. Acesta este motivul pt. care ma gandesc sa mai fac un "tratament" cu lecitina timp de 1 luna 2, in speranta ca voi redeveni ceea ce am fost. Ma vad destul de neputincioasa in momentul asta, asa ca va rog mult de tot sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat,
Mirela. -
Draga Mirela, si eu iau lecitina, pt tot felul de probleme, nu neaparat pt memorie, dar pana acum nu am constatat vreun efect spectaculos... e adevarat ca nici nu iau de mult timp. Oricum, nu cred ca lecitina poate da vreo dependenta, cat despre probleme ta, poate, asa cum ai spus, fiind foarte perfectionista, ai aceasta impresie ca nu mai reusesti sa memorezi totul ca inainte... poate e din cauza stresului, oboselii etc.
Te pup, -
Draga Angelito,
Iti multumesc mult pt. mesaj!
Cred ca, in mare parte, ai dreptate, in sensul ca recunosc ca sunt f. obosita si destul de stresata in ultima vreme. Chiar nu stiu ce ar trebui sa fac: probabil ca voi incerca o luna cu lecitina, sa vad ce si cum - oricum am inteles ca efectul se va resimti abia dupa vreo 2 luni(?)- dupa care imi voi da seama, sper, care era de fapt problema, daca intradevar era pe motive de oboseala sau stres lipsa de memorie sau altceva.
Tu de cata vreme folosesti lecitina? 1 luna, 2 sau cate? Si in ce scop se mai poate ea folosi, pt. ca, sincera sa fiu, eu stiam ca este folosita numai pt. memorie.
Te pup,
Mirela. -
draga Mirela ,intervin si eu putin .Eu nu cred sa fi luat vreodata lecitina dar stiu cu
siguranta ca in urma cu ceva timp retineam lucruri care acum trec pe linga mine
si nu mai stiu mai nimic .Eu cred ca a fost o vreme cand atentia mea era indreptata
in alte domenii ,acum cand am familie de ceva vreme ,copil ,serviciul e altul decat
ceea ce a fost ,viata s-a mai schimbat din multe puncte de vedere, sunt atenta si
retin cu totul alte aspecte din viata ,invat lucruri mult mai importante .
Fara nici o discutie ca intervine si stresul zilnic . -
Mirela, nu crezi ca este o chestiune de autosugestie? Stiind ca iei lecitina, automat sa-ti imbunatatesti puterile cognitive? Eu cred ca juma e din cauza stresului, iar juma a lucrat autosugestia. Asa cred eu. Stii, si eu am perioade cand 'uit' denumirea unor lucruri simple, nu le mai stiu denumirea; intuiesc ca stiu cum ii spune, dar numai stiu cum ii spune....ciudat! Am senzatia ca m-am sclerozat. Dar, muncesc mult, sunt suprasolicitata, nervii imi sunt adesea intinsi la maxim, si probabil ca neuronii mei cedeaza...
-
Si eu am luat lecitina cand am avut admiterea la facultate..am luat o cutie de 30 de pastile..si simteam ca parca retin mai cu usurinta..ca apoi..cam in 4 luni..am simtit ca am probleme ..ca nu mai retin cum retineam inainte de lecitina..acuma ma simt la fel..sunt un pic ingrijorata..am sa incerc sa gasesc si sa fac niste exercitii pentru memorie..si sincer..lecinina eu nu vreau sa mai iau..daca va fi si mai rau decat acuma?