fumatul
-
0 0Dragi eve, am si eu printre multe altele, un mare cusur: fumez. De ani de zile si de mai bine de un an, cel putin un pachet pe zi, Vreau sa ma las, nu mai enumar motivele sunt nenumarate si atat fumatoarele cat si nefumatoarele le stiu. Am incercat sa ma las acum vreo trei luni, am reusit sa nu fumez aproape o luna si m-am reapucat. Una, simteam nevoia, doi incepusem sa ma ingras (vreo doua kile), ca simteam ca innebunesc daca nu mananc dulce, ceea ce nu mi se intampla cand fumez. Pls, dati-mi solutii sau opinii, dar nu vreau sa ma ingras...
-
Griti...grea boala asta. Si eu sunt fumatoare. Inca nu mi-am propus sa ma las, dar pot sa iti povestesc despre iubitul meu: el fuma muuult si numai tigari tari; la un moment dat a avut o raceala mai serioasa si nu a putu sa fumeze cateva zile bune; dupa raceala a revenit bineinteles la vechiul obicei dar dupa cateva zile i-a venit ideea sa se lase. Dom'le i-a reusit din plin. Nu stiu cum, dar acum fumeaza cate o tigara la meciurile alea de fotbal solicitante. Nu imi dau seama cum a reusit, l-am intrebat si mi-a zis ca o tigara nu-i mai puternica decat el.
Cand voi vrea sa ma las sper sa imi iasa si mie. -
Helly draga, de la niste super tari tigari am ajuns tot pe ideea sa le dau la gunoi, sa fumez chestii de alea slim. Si eu raceam foarte des, probabil si din cauza fumatului dar de vreo cativa ani imi fac vaccin antigripal si nu mai racesc. M-am imunizat la raceala dar nu la viciu! Oricum ceea ce mi-ai spus ma lasa sa deduc ca e chestie si de inspiratie(sa alegi momentul de lasat) si de vointa! Apropo, s-a ingrasat?
-
Griti, ai incercat macar sa fumezi mai putin? Eu pot sa iti spun ca am reusit totusi sa reduc numarul de tigari, si o sa le reduc si mai tare pentru ca de la 1 noiembrie incep serviciul si sunt noua in birou, deci nu o sa imi dea mana sa ies la tigara de cate ori vreau eu. Apoi, se va face pachetul 2E si atunci cred ca o sa fumez si mai putin. Poate scazutul numarului de tigari in trepte o sa ma ajute sa ma las de tot, desi nu mi-am propus.
-
Cum spuneam si in subiectul "vedete nefumatoare", am 1 sapt si 4 zile de nefumatoare. din pacate ca sa reusesti ai nevoie de o motivatie super puternica si multa vointa...eu imi doresc un bebe si il vreau frumos si sanatos. dar si asa imi este ffffff greu si imi este frica de grasime. mai ales ca m-am apucat de fumat ca sa slabesc (chiar am slabit 20 kg), tigara reduce pofta de mancare, nicotina accelereaza functiile organismului=arzi mai multe calorii, iti ocupa mult timp=nu ai timp sa rontai...
-
Griti, parca m-ai descris pe mine in situatia asta. Si eu am inceput sa fumez din ce in ce mai mult in ultimul timp.
Am avut tentative sa ma las, cea mai "dura" a durat 6 zile, timp in care m-am ingrasat 2 kg, desi am mancat mai putin si cu mai multa grija decat inainte.
M-am simtit groaznic in cele 6 zile de abstinenta, aveam ameteli, cred ca eram ca drogatii care incearca sa se lase si simt nevoia de doza lor.
Imi trebuie o motivatie prea mare ca sa ma pot lasa...probabil cand ma voi hotari sa am un bebe. Deocamdata, pur si simplu nu pot, ma chinui daca nu fumez. -
Nu vreau sa fiu sinistra dar poate te-ar ajuta sa vizitezi o sectie de oncologie sau chirurgie sa vezi cam cati din cei care au cancer in sfera maxilo-faciala sau a aparatului respirator fumeaza.
Din cate am observat eu (am ocazia sa ma perindez prin spital) 99% din cei care aveau cancer fumau de peste 20 de ani.
Problema si mai mare este ca dupa operatia de extirpare isi continua obiceiul.
Nu vreau sa sperii pe cineva doar sa dau un subiect de gandire intr-o pauza de cafea (fara tigara).
Succes! -
Fetelor, multumesc pt. incurajari...Na, de cand am scris despre subiectu' asta, am mai redus un pic... ieri am ajuns la 11 tigari... Dar sunt constienta ca ar trebui sa tai raul din radacina...Pt.ankdent>: este un motiv de meditatie, dar din pacate boala de care spui face ravagii in ultimii ani. Stiu ce inseamna suferinta in aceasta boala, am vazut-o cu ochii mei, la o persoana draga mie: Bunicul. Care a dus o viata extrem de cumpatata, nu a baut, nu a fumat si s-a chinuit, declansata brusc la 84 de ani, mai bine de un an pana sa moara. Asa i-a fost soarta!
-
Buna fetelor
Sunt o fosta fumatoare si sunt f mandra sa spun asta.Am deschis mai demult un subiect( m-am lasat de fumat),la frumusete( il gasiti la pagina 15).
Sper din tot sufletul sa va ajute si pe voi.Doua precizari vreau sa mai fac
1.Fratele meu si prietenul meu nu mai fumeaza de 3 luni si au reusit cu aceeasi metoda.
2.Daca cineva mi-ar fi spus acum un an si jumatate ca o sa reusesc sa las tigarile asa de simplu nu l-as fi crezut.
Cititi ceea ce am scris!
Bafta multa SI MULTA INCREDERE IN VOI!