Punctele negre
-
0 0Buna ziua eve!
Ma confrunt cu o noua problema si anume: punctele negre.
1. Cum se poate scapa de cele care apar pe fata?
2. De la ce apar ele?
In asteptarea raspunsurilor care sper sa ma lumineze cat de mult posibil, va multumesc tuturor!
Multi pupici.... -
Atunci cand in pori apar mici particule de praf sau alte impuritati, ei se infunda, nemaiputand sa secrete sebumul. Punctul negru sau comedonul este tocmai dopul care astupa porul. Daca porul se infecteaza, punctul negru se transforma in cos, care de multe ori e profund (cos in adancime, care nu are punctul acela alb in varf).
Punctele negre apar in cazul tenurilor grase si in portiunile grase ale tenurilor mixte (asa-numita zona T). Asta deoarece secretia de sebum este mare. De asemenea, punctele negre apar si datorita substantelor comedogenice continute de unele cosmetice.
Cel mai bine e sa mergi la un cabinet cosmetic pentru a scapa de ele. Daca totusi, vrei sa faci un tratament acasa, prima data iti faci o baie de aburi de musetel (15 min), dupa care, cu degetele aratatoare, invelite in tifon ff curat, presezi usor fiecare punct negru, astfel incat el sa iasa, impreuna cu sebumul infundat. Mai simplu e sa-ti faci un gomaj cu malai (un masaj usor, pe fata umeda). -
Multumesc pentru raspuns nutico!
Am incercat cu vaporii de musetel si dupa aceea sa le scot cu tifonul curat, dar nu imi ies in totalitate si ma irit ingrozitor pe fata dupa care imi raman semne urate....
Nu sunt convinsa ca un cabinet de cosmetica poate face mai mult, incat sa dispara, sa nu ma mai irit si nici urme sa nu ramana. -
Faci o masca cu abur, apoi iei putin malai in maini, il umezesti cu apa si masezi usor fata cu el. Malaiul va curata stratul de celule moarte.
Poti folosi si tarate de grau, in acelasi mod. Sunt chiar mai indicate decat malaiul, deoarece nu sunt la fel de dure ca acesta si contin si multe vitamine din complexul B. -
Salut!
Aici in Canada exista o crema marca OXY care contine peroxyde de benzoil in formulele 5% si 2,5%(pt ten sensibil). Mie cu asta mi-au trecut. Stiu ca si in Ro exista marca OXY, de aceea s-ar putea sa se gaseasca si acolo produsul. Este o crema intr-un flacon micut, cred ca de 50ml. Imi pare rau ca nu mai am ambalajul, ti-as fi spus mai exact. Substamta activa din aceasta crema actioneaza impotriva unei bacterii care se localizeaza in foliculii pielii producand hidrolizarea sebumului, deci aparitia punctelor negre. Oricata ai respecta igiena, nu scapi de ele, decat daca omori aceasta bacterie.
Daca reusesti sa gasesti acest produs, iti recomand sa incepi cu concetratia de 2,5%, deoarece cea de 5% e prea agresiva cu tenul.