PROZAC
-
1 0folositi?

eu da,si ma simt destul de bine -
Prozacul are si efecte secundare destul de neplacute. Stiu ca ma bag ca musca-n lapte, nepoftita, insa am prieteni care au avut probleme serioase dupa doze prelungite de Prozac. Acum depinde mult si de perioada pentru care este prescris, e adevarat...
As vrea sa va intreb...la voi cum se manifesta depresia, anxietatea in general? Stiu ca poate intrebarea suna stupid, dar m-ar ajuta mult un raspuns. -
Draga mea, deoarece depresia este acuta, presupun ca e prima data cand suferi de asa ceva. Tratamentul pe care il faci este bun, dupa parerea mea si cred ca nici nu va dura prea mult pana ce doctorul ti-l va reduce si apoi intrerupe. Boala ta va trece si vei si uita ca ai avut vreodata probleme, cred eu. Trebuie numai sa fii apoi atenta, toata viata, si daca vei mai avea vreodata, la vreun necaz, simptome asemanatoare, sa te duci urgent din nou la medic, ca sa nu devina o boala cronica. Eu nu am avut "norocul" asta...
-
Pentru izvorasa: ca sa vezi cum ne simtim, poti afla dintr-o multime de articole din presa sau internet. Ca o prima idee, depresia este o "nefericire" continua, iti strica somnul, pofta de mancare, pofta de viata, deci de orice iti facea inainte placere: o carte, un film, o sueta cu prietenii. In plus te trezesti ca oricata vointa stiai ca ai nu mai poti face numic, nu te mai poti concentra ca lumea, te pot enerva si sacai chiar si muzica sau vocile celor dragi. Poti avea amorteli in membre, ti-e greu sa mai iesi pe strada, esti obosita fara motiv, intr-un cuvant e ingrozitor. Nimic nu mai are sens pentru tine, simti ca totul e inutil. De obicei asta se intampla cand un om este expus la mai multa suferinta decat poate el duce. Deci e functie de necazuri si de rezistenta personala, genetica. Anxietatea este si ea foarte greu de suportat. Apare cam din aceleasi motive si este ca o teama mare sau foarte mare, fara sa stii exact ce ti-o provoaca. Este insotita din pacate de foarte multe feluri de rar fizic: te sufoci, te poate durea in cele mai ciudate locuri: capul, stomacul, nod in gat, inima... Esti nelinistit, agitat, te concentrezi foarte greu sa mai faci ce ai de facut. Doamne fereste! Cel mai bine este sa vezi un doctor psihiatru ca sa stii ce ai de facut. Din pacate, la noi multa lume crede ca psihiatrii trateaza doar "nebunii", chiar si eu am crezut asa, desi nu sunt chiar proasta. Eu cand mi s-a declansat boala, dupa necazuri prelungite, chiar credeam ca am innebunit si am mers de urgenta la psihiatru. Mai tarziu am aflat, cu usurare ca acest tip de suferinta nu este nebunie, dimpotriva, in aceste situatii esti superconstient de propria suferinta. Nebunia de obicei defineste o stare de rupere de realitate, de-aia se numesc tipii "glumeti". Brrrrrrrrrrr.......