despre dinti

•  
    • 411 mesaje
    5 Oct 2005, 13:52
    0 0
    Spuneti-mi si mie va rog care stiti daca se gaseste (si unde) un gel pt dinti, masele cu flou sau ceva puternic care sa protejeze contra cariilor. De la un timp imi apare carie dupa carie si mi-e groaza la dentist. As vrea o solutie sa le stopez (carile), ca apar ca ciupercile dupa ploaie,desi ma spal pe dinti dim si seara fara exceptie(colgate), mestec si orbit...please.
  •  
    • 143 mesaje
    5 Oct 2005, 15:03
    0 0
    Mergi mai bine la medic sa-ti dea sa faci niste analize. S-ar putea sa suferi de o demineralizare masiva, trebuind in consecinta sa iei suplimente de vitamine si minerale.
    Cariile pe care le ai deja, trateaza-le neintarziat, pana nu se aprofundeaza.
  •  
    • 178 mesaje
    5 Oct 2005, 15:51
    0 0
    E ceva in neregula, mai bine du-te la stomatolog. Sper ca nu te speli prea multe minute pe dinti.

Esti sigura ca sunt carii? Pot fi pete. Eu am de exemplu niste puncte negre dar nu sunt carii. Incearca apa de gura cu fluor desi nu-ti pot recomanda vreo marca.
  •  
    • 15 mesaje
    5 Oct 2005, 16:27
    0 0
    Cred ca ar fi bine sa folosesti o pasta de dinti din farmacie. Sensodyne, eventual.

Si vizite dese la stomatolog.
  •  
    • 15 mesaje
    5 Oct 2005, 16:28
    0 0
    Cred ca ar fi bine sa folosesti o pasta de dinti din farmacie. Sensodyne, eventual.
  •  
    • 15 mesaje
    5 Oct 2005, 16:28
    0 0
  •  
    • 841 mesaje
    5 Oct 2005, 17:27
    0 0
    asa am patit e cand m-am trezit in interval foarte scurt cu 11 carii- pierdusem foarte mult calciu din cauza stresului ( am avut mai demult o perioada groaznica)
    daca vrei iti recomand un dentist la care nu te doareabsolut deloc sigur 100% si eu eram speriata de bombe pana am dat de omul asta, apoi l-am trimis si pe prietenul meu la el si a zis ca nu a mai intalnit un stomatolog atat de priceput.
    cabinetul este pe strada dr. felix (pe langa piata victoriei) si se numeste german medical parca iar pe doctor il cheama mircea. nu am cartea de vizita la mine dar o voi cauta si revin cu precizari
  •  
    • 411 mesaje
    6 Oct 2005, 08:26
    0 0
    merci, redeea. da, mi-e frica de mor, prefer sa fac 10 operatii in loc sa ma duc o data la dentist! cel mai rau mi-e frica de freza aia , parca imi gaureste creerul. Va multumesc la toate f mult de raspunsuri, o sa tin cont de ele. Cred ca am pierdut si eu calciu dupa stres continuu desi unghiile sunt ok mi-a cazut din par si mi s-au cariat maselele desi am grija exagerata cu ele.
  •  
    • 1280 mesaje
    6 Oct 2005, 10:17
    0 0
    pot aparea carii si din lipsa de calciu, decalcifiere
  •  
    • 841 mesaje
    6 Oct 2005, 11:01
    0 0
    frica frica, dar este singura solutie. ce vei face acum? cu dintii cariati nu poti sta, iar cariile oricum avanseaza si este bine sa te duci sa le tratezi cat mai repede cu putinta. in plus, o dantura netratata poate provoca si alte probleme de sanatate, ca sa nu mai vorbim de aspect.
    succes si sper sa faci o alegere cat mai buna pentru sanatatea ta.
  •  
    • 1077 mesaje
    6 Oct 2005, 11:35
    0 0
    consuelo e mai bine sa iti invingi frica de dentist si sa te duci cel putin o data la sase luni in control, asta dupa ce iti rezolvi problemele actuale. Subscriu in totalitate la ce au zis fetele referitor la lipsa de calciu (si eu am avut probleme de la stres) si la chestia cu Sensodyne -pasta de dinti si apa de gura. Iti doresc sa zambesti frumos in continuare si cat mai des!
  •  
    • 15 mesaje
    6 Oct 2005, 16:43
    0 0
    Si eu am fost terorizata de dentisti tot timpul. Nu neaparat de durere, ci de zgomot. Am uneori impresia ca freza aia e un fel de bormasina.

Merg la dentist din frageda pruncie si nu prea am nimerit prea buni, iar cand schimbam imi era groaza de teoria de la prima consultatie, de genul sunteti intr-un stadiu dezastruos pentru varsta dv. si cate alte grozavii.

Acum mi-a trecut, pentru ca merg la o tipa cu care m-am imprietenit. Nici macar nu mai folosesc expresia "ma duc la dentist", ci prefer sa spun ca ma duc la ea.

Gandeste-te si tu asemanator! Daca nu te imprietenesti cu dentistul, gaseste un magazin interesant prin apropiere, o sala de aerobic, o piata. Nu prea te sperie sa iti spui "Ma duc la piata", nu?
  •  
    • 317 mesaje
    6 Oct 2005, 21:39
    0 0
    pina pe 8 oct.la sala palatului este expozitie de produse stomatologice si poti gasi acolo la preturi bune geluri fluorurate.De cariile aparute nu te scapa decit medicul.daca ti-e frica de durerea care ti-ar produce-o turbina cere sa ti se faca anestezie pt.orice interventie.
  •  
    • 1511 mesaje
    6 Oct 2005, 22:46
    0 0
    Eu folosesc gelul cu fluor Elmex (ala-l foloseste si stomatologul la care merg eu, el mai are un lac care ramane 2-4 zile pe dinti, dar care se ingalbeneste rau de tot de la fumul de tigara).
  •  
    • 1013 mesaje
    6 Oct 2005, 23:10
    0 0
    dragele mele,
    stiti careva de o pasta de dinti pentru fumatori?era pe vremuri ceva produs in Romania,nu-mi mai amintesc ,dar fratele meu e un fumator inrait si vreau sa-l ajut,se poate?
  •  
    • 411 mesaje
    7 Oct 2005, 08:22
    0 0
    am auzit ca ar exista un cabinet fara freza, cu ultrasunete, dar o fi f scump. Stie cineva de asa ceva?
  •  
    • 411 mesaje
    7 Oct 2005, 12:14
    0 0
    de unde iau si eu gel Elmex? Am citit pe site-uri americane ca ar tine cariile pe loc! Vreau si eu o sursa please! si cum se foloseste?
  •  
    • 1511 mesaje
    7 Oct 2005, 19:48
    0 0
    Incearca la farmacie. Se ung dintii cu gelul respectiv (cel mai indicat seara, dupa spalatul pe dinti, inainte de a merge la culcare, ca sa ramana cat mai mult pe dinti).
    Eu ma si spal cam o data la 1-2 saptamani pe dinti cu el.
  •  
    • 411 mesaje
    9 Oct 2005, 15:35
    0 0
    Kalua, please zi-mi si mie exact de unde sa iau gel pt dinti ca am fost in centru la toate farmaciile, si la mine in cartier. nu exista si nici nu au avut vreodata gel, numai pasta de dinti cu flor. Nici in Cora nu au si nici nu au auzit de asa ceva. Am cumparat deja Sensodyne care se gaseste peste tot, cum mi-ati zis voi, e f buna o pun in loc de gel pe dinti si as vrea si gel daca se poate. Acum nu ma doare de loc desi e cariata bine eu le-am mai tinut pe loc cu oxacilina local. Mi-e frica de mor la dentist de freza si probl e ca iti face o gaura si mai mare in masea si plomba cade si maseaua devine irecuperabila. Eu am lupus(imunitate prea mare) si imi respinge organismul implanturile si plombele destul de repede. Help cu gelul, please.....
  •  
    • 411 mesaje
    9 Oct 2005, 15:40
    0 0
    Am fost si la Sala Palatului si nu aveau decat Blend a med in toate culorile, gel Elmex nici vorba, si m-am ingrozit vazand aparate din alea freze si toate pensele alea de dentist...groaznic! Mi-a trecut durerea instant de frica...si nici acum nu mai simt nimic la masea. Probl e ca mi se cariaza rapid desi am mare grija sa ma spal pe dinti imi pun si propolis local pe masea si oxacilina o scot din caseta e cea mai eficienta contra microbilor dar nu intareste zmaltul...decat gelul ala care nu il gasesc.