Despre pauza de dupa 1 an - din nou..pls
-
5 Oct 2005, 12:540 0Buna fetelor!
Stiu ca s-a mai discutat despre aceasta problema, insa eu chiar nu stiam despre ea. Eu iau anticonceptionale (microgynon) de aproape 2 ani, nu am facut nici o pauza. Am vazut ca s-a tot discutat despre aceasta pauza. Doctorul a omis sa-mi spuna despre ea.
M-am hotarat sa fac si eu acum pauza asta...intrebarea este: Firesc, in aceasta luna de pauza nu esti protejat, trebuie luate alte masuri, banuiesc...Si inca ceva? Urmatorul ciclu se va deregla sau va veni aprox. normal?
Sper ca intrebarile mele nu sunt prea stupide... -
6 Oct 2005, 22:38Nu, in perioada de pauza nu mai esti protejata. In prima luna de pauza ai menstruatie exact cum aveai de obicei, knd nu luai pastile, Cel putin asa se intampla la mine. Mie medicul mi-a recomandat cel putin 2 luni de pauza, pentru ca organismul sa se reobisnuiasca sa.si indeplineasca functiile normal.
-
7 Oct 2005, 02:59La urmatorul ciclu(daca nu mai iei anticonceptinale)singerarea va fi mai abundenta pt ca asta fac in primul rind anticonceptionalele...reduc din cantitate si durere.Chestia cu pauza e relativa..adica sint pareri pro si contra.Eu iau microgynon de 9 ani si am facut pauza doar un an si e ok..
-
10 Oct 2005, 11:08Multumesc mult pt raspunsuri...problema la mine este ca inainte de a lua anticonceptionale, ciclul meu nu era deloc regulat...bine ca stiu acum, sa nu intru in panica.