E adevarat???
-
4 Oct 2005, 16:440 0"Administrarea anticonceptionalelor mai mult de 6 luni consecutiv poate afecta pana si cel mai sanatos ficat. In plus, asocierea pilulelor cu tutunul, alcoolul, alimentele conservate sau bogate in grasimi, conduce la aparitia steatozei hepatice - faza dinaintea instalarii cirozei – si a afectiunilor cailor biliare la varste foarte tinere (25-35 ani). "
E adevarat acest lucru???
Va rog sa ma lamuriti si pe mine...pentru ca folosesc Yasmin de 4 luni...si nu as vrea sa le opresc... -
4 Oct 2005, 19:29Ideea e in felul urmator:anticonceptionalele au teoretic destul de multe efecte secundare pentru c actioneaza printr-o metoda care influenteaza intreg organismul : "dereglare hormonala". Stiu ca suna foarte critic,dar nu e chiar asa grav.Depinde foarte mult si de organism si de felul cum reactioneaza acesta dupa administrarea lor. Eu am luat 2 ani si nu am avut nici o problema,de fiecare data cand am facut analize au iesit ok. Cat despre steatoza hepatica....sunt alte cauze mult mai importanta ale determinarii ei, asta doar daca nu vrei sa fii ca in povestea cu drobul de sare.. Plus ca daca se intampla ceva,dupa incetarea administrarii lor organismul isi revine. Doar sa nu uiti ca la cel mult doi aniu trebuie sa mai faci o pauza de o luna,doua(nu mai stiu exact cat) Cat despre fumat,am inteles c exista pilule special concepute si pentru cei care fumeaza