gastrita-dureri de stomac...helicobacter

•  
    • 664 mesaje
    4 Oct 2005, 11:45
    0 0
    Donna in primul rand pt tine multi pupici si mii de multumiri...mi-a iesit pozitiv rezultatul la analiza pt helicobacter...Datorita tie am fost informata si m-ai convins ca asta e prima analiza pe care trebuie sa o fac si...ai avut dreptate...
    Aviz celor care au dureri de stomac...

Acum as vrea sa va intreb pe cele care ati avut asa ceva cum v-ati tratat!?
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Oct 2005, 14:23
    0 0
    ma bucur ca am putut sa-ti fiu de ajutor

apropo, ieri au spus la stiri ca cei care au descoperit legatura dintre helicobacter si gastrita/ulcer au luat premiul nobel (pentru medicina) de anul asta.

sanatate multa!
  •  
    • 3 mesaje
    4 Oct 2005, 16:15
    0 0
    salut.
    Eu am avut helicobacter si tratamentul cansta in foarte multe antibiotice,care probalit iti vor da si o stare de rau , pt ca aceasta bacterie trece f greu.
    Din cauza antibioticelor mi-a aparut o forma de acnee,care se rezolva daca te duci la un dermatolog, dar depinde de organism.
    regimul alimentar e important si tr sa-l ti mult timp si dupa ce-ti trece.Eu am mancat multe dulciuri si tot felul de prosti si iar am dureri de stomac, cred ca mi-a aparut din nou.
    Bafta si nu uita regimul alimentar face totul
  •  
    • 524 mesaje
    4 Oct 2005, 16:44
    0 1
    Aytana, nu te speria depinde de la persoana la persoana.
    Tratamentul consta, de regula, in doau antibiotice + ortanol (antiaciditate).
    Eu am luat tratamentul 7 zile si am scapat de dureri. Nu a mai fost nevoie sa tin regim. Usor usor stmacul mi-a permis sa mananc orice, chiar si picant.
    Singurul inconvenient a fost urmatorul: o saptamana dupa tratament imi mirosea gura urat ( a trebuit sa stau numai cu tic-tac), dar a trecut si asta.
    Sunt la un an si jumatate, aproape, dupa tratament si nu am mai avut probleme cu stomacul. Mi-am refacut analiza si inca mai e acolo bacteria, dar in cantitati mici. Trebuie sa mai fac o data tratamentul pt a scapa de nenorocitele alea, dar momentan fac un tratament homeopat pt o alergie si acesta nu merge mana in mana cu antibioticul.
    In fine, tu mergi la un enterolog sa-ti recomande tratament pt helicobacter, nu te speria ca-ti va fi nu stiu cat de rau dupa el. Eva din-nainte zicea ca i-a fost, mie nu mi-a fost. Dar trebuie sa faci tratamentul pt ca altfel bacteria aia va roade pana te va duce la ulcer.
  •  
    idd
    • 292 mesaje
    4 Oct 2005, 17:51
    1 1
    Din cite stiu eu, un rezultat pozitiv la anticorpii HBP(analiza de singe) nu inseamna ca 100% ai bacteria.E posibil sa o fi avut cindva si organismul singur sa o fi eliminat, caz in care si-a format anticorpi.Analiza 100% sigura e gastroscopia, asta cine are curajul s-o faca, ca eu nu.Si mie mi-a iesit pozitiv testul de singe, iar de gastroscopie nu am vrut sa aud.Am facut tratamentul de o saptamina - omeprazol, claritromicina, amoxicilina - deci 2 antibiotice - e destul de greu de suportat.Conteaza mult regimul alimentar, dar si stilul de viata.Da' cum puii mei sa te feresti de stres cind el e la tot pasul? Miserupistii - aia nu fac nici gastrita, nici ulcer, nimic... in plus traiesc 100 de ani .
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Oct 2005, 18:06
    0 0

da, dar "miserupistii" astia sunt geniali in felul lor, pentru ca au o buna adaptabilitate la situatiile dificile.
    ar trebui sa luam lectii de la ei in aceasta privinta, nu sa-i dispretuim.

cat despre stres... un ticalos... favorizeaza imbolnavirile, agraveaza orice boala, ingreuneaza vindecarea...

asta e! capul sus, pieptul inainte si pas de defilare, altfel nu se poate
  •  
    • 664 mesaje
    4 Oct 2005, 20:20
    0 1
    Fetelor va pup si va multumesc din suflet pt tot...
    Dona chiar ma uitam la diagonosticul de dinainte de a face analiza pt helico "gastrita acuta"...Am ajuns sa ma bucur de faptul ca am helicobacterie si nu altceva.De fapt si tu mi-ai urat asta ...a tinut.
    Idd eu nu mai puteam suporta durerea...era clar ca trebuia sa iau masuri am tot amanat o saptamana si vineri am crezut ca inebunesc de durere.
    ...medicamentele le am deja... mi-a spus medicul ca tot tratamentul dureaza 7 zile :Ospamox,Omez ai Klacid...asta voi lua...
    Brrr..acnee si gura urat mirositoare...vai de capul meu...si tocmai azi mi-am mai luat si retin A pt acnee...Daca mi se face iar fata varza ma impusc.
    Dar nah sper sa fie bine...
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Oct 2005, 21:00
    0 0
    las' ca-i bine
    Merita sa suferi o scurta vreme ca sa te faci bine.

Unchiul meu a trait juma' de viata cu 30% din stomac, ca restul i-l decupasera din cauza ulcerelor.
    Asta inseamna ca trebuia sa manance de 3 ori mai putin la fiecare masa decat restul lumii, dar de 3 ori mai des - ceea ce (putini realizeaza asta) este un un obicei care te indeparteaza de restul lumii.
    Plus mancare de regim, zi de zi, zi de zi, ceea ce e ingrozitor de deprimant.
    Nu avea voie sa faca efort, a trebuit sa-si schimbe serviciul...
    Ce sa mai... pe scurt, ulcerul i-a uratit viata.
  •  
    idd
    • 292 mesaje
    5 Oct 2005, 09:47
    0 0
    E exact acelasi tratament ce l-am luat si eu.Eu n-am avut reactii adverse de genul acnee sau gura urit mirositoare , mie tratamentul mi-a dat stari de greatza, dar asta nu ma mira, deoarece eu am aceste stari cam la orice antibiotic pe care-l iau.Nu-i ceva de nesuportat, oricum.
  •  
    • 492 mesaje
    7 Oct 2005, 11:20
    1 0
    Aytana35, am dat abia acum peste acest subiect, care necesita niste precizari:
    1. Daca este vorba de helycobacter, atunci acesta, ca orice bacterie, nu poate fi indepartat decit cu tratament de antibiotice si nu orice antibiotice, ci cele care au spectru pe zona stomacului si care se adreseaza infectiilor cu helycobacter.
    2. Mergi la Fundeni, la clinica de gastroenterologie, inarmata cu toate analizele pe care le-ai facut. Acolo exista o echipa super-profesionista, formata de Prof. Oproiu (sa-l tina Dumnezeu in putere si sanatate 1000 de ani!), si care te vor indruma in tratament. Recomandarea mea este facuta cu deosebita caldura si incredere deoarece, in urma cu 10 ani, in urma unui tratament specific care a durat 12 zile (si nu 7) cu medicamentul Helycocin (Berlinchemie) + Ranitidina (asta se facea atunci, poate intre timp s-a mai schimbat schema), m-am vindecat de ulcer duodenal cu 3 nise, vechi de 20 de ani. Deci incredere si .... inainte; nu lasa lucrurile sa evolueze. Iata, sunt 10 ani de cind nici nu-mi amintesc de vremurile in care nu mai eram om.
    3. Alimentatia, stresul etc. sunt factori agravanti si foarte rar adevaratii generatori ai bolii; precum spuneam este vorba de o infectie.
  •  
    • 664 mesaje
    7 Oct 2005, 11:43
    0 0
    ...mica merci din suflet...eu sunt din Timi si nici o sansa sa ajung la Fundeni...urmez o schema de tratament,am scris-o mai sus cu antibiotice o saptamana...sper sa fie ok...
    ...de stress nu e nici o sansa sa scap am un stil de viata care vreau nu vreau ma tine in priza,alimentatie incerc sa mi-o reglez...
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Oct 2005, 13:58
    0 0
    Simplul fapt ca starea de sanatate ti se va imbunatati datorita tratamentului, iti va mai reduce din stresul zilnic.

O sa fie bine, ai sa vezi.
  •  
    • 664 mesaje
    7 Oct 2005, 22:49
    1 0
    Donna multumesc inca o data pt tot...esti o scumpica...acum sunt tare bosumflici ,cred ca de la antibiotice simt un gust amar in gura si mi s-au uscat buzele si sunt si super-racita...
    Stomacul nu ma doare si cand simt ceva e clar ca trebuie sa manac.Mai nou manac si dimineata si e mai bine.
  •  
    • 1 mesaje
    11 Iun 2008, 08:40
    1 0
    buna fetelor ma numesc cristina am 26 ani si de cateva zile am niste greturi si dureri de stomac am f la medic am facut analize si am helicobacter miau dat 2 antibiotice duomox si fromilid sunt cam speriata am auzit ca daca nu scapi de aceasta bacterie poti sa faci...cancer voi ce parere aveti?eu am o viata destul de sresata tinand cont de faptul ca am o fetita cu handicap nu am cum sa nu ma stresez.cu multumiri cristina
  •  
    • 10876 mesaje
    11 Iun 2008, 11:02
    0 0
    Dragostelor, ma lamuriti si pe mine?
    eu am arsuri infernale si traiesc cu rennie sau dicarbocalm.
    fusai ieri la medicu de familie si-mi dadu un tratamnet d-o luna cu omepra, inainte sa-mi dea trimitere catre o endoscopie.
    vorbim despre acelasi lucru aici sau ce aveti voi difera de ce am eu?
    sarna anticipat
  •  
    • 122 mesaje
    11 Iun 2008, 11:34
    0 0
    e foarte urat helycobacterul asta,eu de un an de zile ma chinui sa scap de el,de fapt eu nu am probleme cu stomacul,doar ca am o halena de care NU MAI STIU CUM SA SCAP!!!am facut o gramada de tratamente,analizele sunt toate bune,am facut si endoscopie!nici medicul meu nu poate sa-i dea de capat,practic sun sanatoasa tun,dar problema persista....mai e cineva cu aceasta problema?ce-ati facut?...eu sunt disperata oameni buni,in luna martie am lasat si serviciul si asta e unul din motive....va pup
  •  
    • 3 mesaje
    11 Iun 2008, 18:33
    2 0
    Salutare,nu sunt sigura ca am postat unde trebuie insa am ajuns in pragul disperarii si nu mai stiu ce sa fac...am nevoie de ajutor urgent...am 17 ani si de cateva zile tot am pb cu stomacul..cam de 1 saptamana 2...dar saptamana asta s-a agravat...ma balonez din orice consum..si apa daca beau..si mai nou..m-am si constipat...nu am avut pb pana acum ,desi mananc mai mereu pe fuga si nu am ore fixe pt mese...uneori am si stari usoare de voma,dar nu am ajuns pana acum sa vomit...problema ar mai fi alta..stiu ca intreb cv super prostesc..am tot citit ca e imposibil...dar..e posibil sa fiu insarcinata? urinez si cam des...eu sunt virgina..m-am mai jucat cu degetul,dar doar atat a fost...ma gandesc ca nu cumva sa fi ajuns vreun spermatozoid aklo..eu mai locuiesc cu un unchi in casa..este mai mare cu cativa ani..si ma gandesc nu cumva sa fi lasat cv pe la baie,eu sa ma fi atins fara sa-mi dau seama..si sa fii ajuns cv in mine...cred ca as innebuni...repet,sunt virgina,nu am practicat actul sexual cu nimeni..va rog mult sa imi raspundeti pentru ca nu stiu ce sa mai fac ...sunt probleme cu stomacul sau ce am? menstruatia nu mi-a fost niciodata regulata...4-5 luni nu mi-a venit deloc,iar apoi mi-a venit 10 zile si mi-a fost tare rau,iar dupa ..in fiecare luna..cate 2 -3 zile..asa cum imi venea de obicei..luna trecuta mi-a venit..luna asta inca nu...cred ca am s-o iau razna..ma gandesc la tot felul de prostii...un pic de ajutor please,multumesc .
  •  
    • 22 mesaje
    11 Iun 2008, 19:49
    0 1
    Nu esti insarcinata. Dar ca sa te linistesti mergi la farmacie si cumpara ti un test de sarcina, e ieftin si fa l maine dimineata. Si cel mai important mergi la doctor pt problema pe care o ai cu menstruatia neregulata. Multa sanatate !
  •  
    • 3 mesaje
    11 Iun 2008, 19:56
    0 1
    cred ca asa fac ms de sfat..ma gandeam tot la asta,dar iti spun sincer ca mi-e teama de ce o sa vad dupa test...o sa anunt ce s-a intamplat:*
  •  
    • 3036 mesaje
    12 Iun 2008, 07:57
    0 0
    adela, spermatozoizii nu supravietuiesc in afara vaginului. nu ai cum sa fii insarcinata.

problemele digestive si urinarile dese pot fi provocate si de stres, care afecteaza in mod special activitatea sistemului digestiv si a vezicii urinare.