"ciocuri" la calcaie
-
10 3Evelor, as avea si eu o rugaminte! Daca s-a confruntat cineva cu asa ceva, sa-mi dea un sfat, cum sa scap de dureri la mers. Am ciocuri la calcaie (depunere de calciu)si la mers am probleme. Am facut fizioterapie, dar durerea persista,dar nu atat de puternic.
Va multumesc! -
buna.sora mea are la fel....si la fel ca si tine a facut fizioterapie....am inteles ca nici operate nu este ok...cica ar reaparea....mi-a spus cineva sa tai felii de lamaie si sa le pui acolo, local...pui o soseta si stai cu ele....sora mea nu a incercat, a spus ca de la acele raze au mai lasat-o durerile...poti incerca...
-
buna.sora mea are la fel....si la fel ca si tine a facut fizioterapie....am inteles ca nici operate nu este ok...cica ar reaparea....mi-a spus cineva sa tai felii de lamaie si sa le pui acolo, local...pui o soseta si stai cu ele....sora mea nu a incercat, a spus ca de la acele raze au mai lasat-o durerile...poti incerca...
-
cea mai buna metoda de a scapa de dureri este fizioterapia. din pacate sunt putine locuri unde se face asa cum trebuie. cele mai multe spitale au aparatura foarte veche si nu mai lucreaza la parametrii necesari. cel mai bine este sa se faca la un cabinet particular.
tratamentele se fac din 6 in 6 luni cate 10 sedinte si se fac 3 proceduri : electrozi, ultrasunete si masaj. dupa prima serie de sedinte este foarte posibil ca durerea sa se intensifice dar tratamentul lucreaza in timp asa ca efectele se vad dupa o perioada de 1-2 luni chiar.
operatia, din pacate, nu are efect definitiv riscul ca ele sa apara fiind foarte mare.
foarte important este si stilul de viata, incaltamintea purtata trebuie sa fie foarte comoda ( eventual ortopedica ) fiind aproape interzise tocurile inalte.
aceasta afectiune este influentata si de vreme astfel ca in perioadele reci sau ploioase durerea se intensifica. in aceasta situatie se pot masa calcaiele cu unguente antiinflamatoare si se poarta sosete sau papuci calduroase.
daca toate astea se respecta durerile vor fi din ce in ce mai rare si mai slabe.
este foarte important ca tratamentul fizioterapic sa se faca de 2 ori/an ael putin cativa ani ( 2-3 ).
daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.
a, si sa stii ca nu iti spun povesti, timp de 5 ani am lucrat intr-un cabinet de fizioterapie si am vazut si tratat multe astfel de cazuri. -
Judith iti multumesc pentru sfat. Eu m-am procopsit cu durerea acum 1 luna. La inceput am crezut ca este ceva trecator si am luat algocalmin si diclofenac, atat tablete cit si unguent. Durerea mi s-a calmat pt putin timp, dar a reaparut.
Atunci am mers la medic (radiografie, fizioterapie, ce am terminat-o de 1 saptamana), dar nu mi-a trecut durerea. Mi s-a atenuat dar revine mai ales la frig. Mi s-a spus ca pot sa reiau procedurile abia peste 6 luni, dar eu inca am dureri si mai ales m-am speriat ca nu vor trece. Iti multumesc pentru sfat si incurajare.
Te-as ruga sa-mi spui daca gasesc vreun unguent benefic sau saruri de baie, etc.
Multumesc! -
foloseam la cabinet un unguent care continea venin de vipera si se numea.....viperin, parca. oricum orice unguent antiinflamator este bun.
si intradevar rezultatele fizioterapiei nu se vad imediat si de la prima serie de sedinte.
dar, fii foarte atenta la calitatea aparatelor, sa nu faci degeaba sedintele.
eventual poti face cataplasme cu frunze de varza cruda. iei frunzele si le zdrobesti putin inainte si le aplici pe locul dureros dupa care infasori piciorul. se spune ca reduce inflamatia.
multa sanatate iti doresc! -
fetelor..stiu ca nu luati nimic in seama din ce scriu pe aici..acele ciocuri sunt din cauza pierderii de calciu, acolo este punctul de regenerare al oaselor in reflexo, se poate rezolva ..prin masaj in talpa foarte repede. ati fost ff stresate si paratiroida numai functioneaza la parametrii normali...si se pierde calciu. Multa sanatate..puneti-va sotul, fratele, iubitul sa va maseze in calcai si o sa treca repede. Ajuta mult o compresa cu tinctura de iod sau better suedez.
-
Luati 2-3 pumni de coji de nuci uscate (partea de dinafara), cca 2 litri de apa si puneti-le la fiert, pana scade apa la jumatate. Strecurati fiertura si puneti-o, asa fierbinte, intr-un lighean. Introduceti calcaiele in apa cat suportati de calda, tineti-le cat puteti, scoateti-le afara putin, apoi introduceti-le din nou pana se raceste apa. Procedeul se poate repeta de 2-3 ori cu aceeasi apa reincalzita.
-
si alta reteta:
se rade o bucata de hrean cam de 50-80 g, cu coaja cu tot. Se pune intr-un saculet din panza de in sau de bumbac, putin mai groasa (daca e subtire, se pune panza in doua). Seara, la culcare, se pune pe calcaie si deasupra se trag niste talpici sau sosete fixe, astfel ca peste noapte saculetul sa nu se deplaseze. Acest lucru se face in fiecare seara, pana la disparitia totala a durerilor, cam 10-15 seri. Este foarte simplu si sigur. -
Multumesc mult!
Vreau sa-ti spun ce proceduri am facut la o clinica particulara:
Laser, masaj(in talpa, ceva gen reflexoterapie), curenti, UUS si ceva cu numele de "cercuri" (2 cercuri care mi le pozitiona in zona mijlocului si a cefei).In total 10 sedinte.Acum mai fac de 2 ori pe saptamana masaj.
Ma doare mult mai putin dar ma derajeaza la mers. M-am speriat vazind ca nu mi-a trecut.Vorbind cu tine m-am linistit.
Iti multumesc mult!
Va doresc tuturor EVELOR multa sanatate, ca e cea mai de pret!