toxoplasma
-
3 Oct 2005, 14:510 0revin la un subiect discutat si mai de mult.
am adus o pisicuta sinistrata cel putin pentru a o ingriji o vreme. nu stiu ce fac cu ea dupaia. deocamdata e racita si slaba. azi o duc si la veterinar sa o vaccinez.
intrebarea mea e daca mai este cineva printre voi care traieste in casa cu pisiscuta si eventoal a avut-o si in timpul sarcinii.
din cate a vazut vaccin pt toxoplasma nu exista asa ca singurul lucru ce se poate face e testul inainte de a ramane insarcinata (sau testata pisica des).
parca mi-e frica sa ma risc sa o tin in casa in ideea ca in viitorul apropiat o sa vreau sa am si un bebe.
aveti sugestii, sfaturi? -
3 Oct 2005, 15:22Daca nu esti insarcinata, nu ai de ce sa-ti faci probleme. Dar cel mai bine ar fi sa ceri parerea medicului.
-
4 Oct 2005, 08:54Toxoplasmoza este cunoscuta ca fiind o boala care se ia de la animale, dar nu este in totalitate adevarat. Ceea ce nu stie multa lume este ca se ia si din carne preparata necorespunzator, din mezeluri etc.
-
4 Oct 2005, 09:29mersi fetelor.
am fost ieri si la vet pentru vaccinurile obisnuite si a zis sa nu imi fac griji, atata vreme cat sta la bloc, nu manca soareci sau carne cruda (eu ii dau doar granule si conserve de pisic) nu e cazul sa ma ingrijorez. -
4 Oct 2005, 12:19eu am invatat la scoala ca pisica este gazda intermediara pt toxoplasme,nu prezinta nici un simptom.si mai adaug la ce ati zic voi ca si in contactul pisicutei cu fecale infect poate capata toxoplasma.