PROBLEME..DESPRE CE E VORBA?
-
0 0Offf fetelor iar probleme..Va spuneam acum un timp ca iubitul meu lucreaza in IT si are un program f incarcat..lucreaza intre patru pereti de dimineata pana seara si e foarte obosit.Oboseala asta se manifesta atunci prin stari de moleseala..de rau..
In fine..acum au trecut(concediu,vitamine)..dar programul continua si noi stari incep sa apara..
Acum se plange de dureri in ceafa si ma roaga mereu sa il masez acolo..mereu isi incordeaza muschii de acolo si se plange de durere...Si de cateva zile a aparut o chestie care ma cam nelinisteste:Simte furnicaturi in buricele degetelor...in permanta parca ar avea senzatia aceea dezmorteala(ace)
Off despre ce o fi vorba?El si-a facut si analize la sange,si radiografii..tot..Si de aceea ma intreb,starile astea sunt tot legate de stresul si programul lui sau ori avea de aface cu alta afectiune mai grava?
Va rog sa imi spuneti si mie daca ati mai auzit sau avut si voi asa ceva...
Merci -
buna,
eu am observat acum vreo 2 ani cand aveam alt loc de munca si trebuia sa stau mult timp in fata unui monitor din acela normal(crt parca ii spune) ca eram mereu obosita,cercanata,cu dureri de cap, cu ameteli si stari de greata. furnicaturi in degete nu am avut probabil si pentru ca tastez cu unghiile. dureri musculare aveam si eu uneoriin zona cefei si a umerilor pentru ca stateam mult timp sprijinita in coate, musculatura din acea zona fiind in tensiune. -
Nu e ceva grav - adica, ma rog...
Toate astea sunt semne de suprasolicitare + scaun care il obliga la o postura incomoda fata de tastatura si monitor (poate spatarul nu e suficient de inalt, poate scaunul e prea scund fata de birou, poate monitorul nu incape bine pe birou si e pus mai intr-o parte - si atunci trebuie sa stea mereu cu capul putin rasucit etc etc).
Acum vreo cateva saptamani incepusem si eu sa am dureri de maini (carcei din degete pana in antebrate + amorteala la degete). In mod evident, durerile au inceput odata cu cresterea volumului de munca. Am inaltat scaunul, in asa fel incat antebratul asezat pe birou sa formeze un unghi de 90 grade cu bratul si am schimbat mouse-ul cu unul mai mic (cel vechi era prea mare pentru mana mea).
Ametelile apar din cauza statului prea mult cu nasul in monitor.
Asta e... fiecare profesie are plusurile si minusurile sale.
La cei care lucreaza mult pe calculator apare inflamatia tecii conjuctivale a tendoanelor mainilor, provocata de miscarile repetitive. Cunosc mai multe persoane care au problema asta localizata la incheietura mainii stangi (e cea mai solicitata la shortcut-uri) - apare sub forma unei umflaturi dureroase pe dosul incheiturii mainii. Durerea (care include si furnicaturi care "se scurg" catre degete) se calmeaza cu comprese reci (eu si sotul meu folosim cu destul succes si gelul relaxant cu spanz). Din pacate, se indica si repausul mainii, dar... n-avem incotro, ii dam inainte.
Deci: cand il mai apuca furnicaturile, spune-i sa incerce sa-si bage mainile in apa rece - daca e vorba si la el tot de tenosinovita, poate resuseste sa-i stopeze evolutia. -
simptomele sunt cele ale unei spondiloze cervicale si asta ar fi trebuit sa se vada pe radiografie. cand ii mai faci masaj foloseste un unguent antiinflamator ( diclofenac, indometacin, voltaren ). seara, la dus, este bine sa tina jetul dusului cu apa calda pe ceafa cat mai mult, apoi masaj si la sfarsit sa se infasoare cu un fular sa-i tina cald. sunt recomandate exercitiile de coloana cervicala : rotiri ale capului, inclinarea capului.
multa sanatate. -
Am avut o problema asemanatoare:intepenirea gitului cu dureri foarte mari pe mina dreapta si amortirea degetului mare si a aratatorului.In urma unui consult la neurolog mi s-a pus diagnosticul de hernie de disc cervicala.La mine situatia era grava si nu s-a rezolvat fara operatie de altfel reusita.Recomand urgent un consult la neurolog.Eu am fost la prof. Ciubotaru de la Spitalul " BAGDASAR-ARSENI" pentru care am toata consideratia.O astfel de problema netratata poate duce la complicatii foarte grave gen paralizie.Sanatate multa!