hemoroizi ? ajutooor...

•  
    • 106 mesaje
    30 Sep 2005, 10:33
    7 3
    buna, fetelor. va cer sfatul intr-o problema...
    in ultima saptamana am avut sangerari de fiecare data (3 ori) cand am fost la toaleta... Mi s-a mai intamplat: sunt constipata de cand ma stiu si mai am si hemoroizi, insa niciodata sangerarea nu s-a repetat.
    nu stiu ce sa fac? e obligatoriu sa ma duc la doctor de data asta? sau... sa mai astept, ca trece?
  •  
    • 12 mesaje
    30 Sep 2005, 11:21
    11 2
    te inteleg foarte bine. mama mea a suferit toata viata de constipatie cronica si hemoroizi. In primul rand as vrea sa te intreb cati ani ai, de cat timp suferi de constipatie?
    Daca e un caz izolat, iti recomand Hemorzon unguent, daca hemoroizii sunt externi, daca sunt interni, in afara de unguent, ia si supozitoare Hemorzon. De asemenea, incearca sa tii cat de cat regim, adica sa eviti alimentele care te constipa si sa cauti sa iti iei produse laxative naturiste. Daca nu esti f. tanara si esti constipata de f. mult timp, du/te la doctor si fa/ti un control la colon. Multa sanatate!
  •  
    • 106 mesaje
    30 Sep 2005, 11:29
    8 1
    multumesc pt sfaturi, lexus.
    completari : am 22 de ani. constipata sunt de cand ma stiu, dar nu am apelat niciodata la medicamente sau ceaiuri, incercand sa rezolv pb in stilul clasic: zeama de varza, lapte cald, iaurt plus fructe, bere plus lapte etc etc : )
    acum insa sunt ingrijorata din cauza acelor sangerari. se sparg hemoroizii, nu? mi s-au mai intamplat de 2-3 ori in ultimii 2 ani, insa niciodata la rand, ca sapt asta...
    unguentul ce efect are?
  •  
    • 54 mesaje
    30 Sep 2005, 12:14
    3 4
    ESTE EXCELENT UNGUENTUL, VINDECA ACOLO.
    Dupa ce iesi afara, te speli bine si apoi da cu unguentul.
    Si incearca sa mananci iaurturi multe, ciorbe.
    Sanatate
  •  
    • 12 mesaje
    30 Sep 2005, 12:37
    4 1
    Pentru putin! Esti tanara, nu cred ca este ceva grav, dar in timp se poate agrava. Efectul Hemorzonului - antiinflamator si antibiotic, adica vindeca si retrage hemoroizii. Nu mi-ai spus daca sunt interni sau externi. In orice caz, nu e bine daca se sparg. Incearca totusi sa mergi la doctor daca spui ca e problema veche. Pana atunci, incearca sa nu te mai stergi cu hartie igienica, dupa wc, ma intelegi, ci sa te speli. Hartia irita si mai mult locul, incearca sa nu stai f. mult pe scaun, pt. ca sezutul pe scaun favorizeaza aparitia hemoroizilor si nu te chinui f. mult la wc (ma intelegi tu!)Sa te faci bine!
  •  
    • 106 mesaje
    30 Sep 2005, 15:02
    7 2
    Multumesc inca o data pt sfaturi...Incepusem sa ma panichez. Nu e ceva obisnuit pt mine : )
    In legatura cu mr.Hemo (cum ii zic eu), nu stiu exact care e diferenta intre extern si intern. Apare la exterior doar cateva ore dupa momentul respectiv, apoi se retrage.
    O sa va urmez sfaturile cat de curand, mai putin cel cu doctorul... Nu vreau sa ajung acolo cat sunt inca alternative...
  •  
    • 145 mesaje
    30 Sep 2005, 21:58
    2 1
    Sotul meu a fost intr-o stare grava si s-a vindecat facand bai de sezut cu ceai de crusin, unguent Hemorzon, si a baut ceai de crusin. FOARTE important! Sa nu mananci ardei iute! Pentru constipatie incerca lapte rece pe stomacul gol. Succes!
  •  
    • 106 mesaje
    30 Sep 2005, 22:08
    2 1
    ceaiul de crusin e destul de "devastator" pt stomac, din cate am vazut eu.
    incerc sa nu apelez la medicamente sau ceaiuri puternice.
    alimentatia e solutia...si eu m-am cam neglijat la capitolul asta in ultimul timp. azi nu am avut timp, dar maine fac o cioooorba de pui : )
    si cumpar unguentul recomandat
  •  
    • 9 mesaje
    13 Oct 2005, 16:22
    2 3
    buna eve ... am citit problema ta ciudatzica si am un tratament babesc pentru tine deci,iti trebuie o caciulie de usturoi si o cana de lapte dulce simplu toci usturoiul si amesteci cu laptele bine bine,cand il aplici iti trebuie neaparat un pempars este recomandat inainte de culcare,sotul meu avea mari probleme si datorita acestui tratament babesc a scapat...ramane la decizia ta daca vrei sa-l folosesti...sanatate multa
  •  
    • 113 mesaje
    14 Oct 2005, 14:20
    3 0
    Buna, hemorzonul este bun atat supozitoare cat si crema, eu am avut problema asta multe luni, mai ales dupa ce am nascut dar si inainte, tot asa cu sangerari si cu hemorzon s-a rezolvat.Mai sunt si alte preparate straine dar incearca prima data cu asta.
  •  
    • 6 mesaje
    16 Oct 2005, 23:31
    6 0
    Buna, dragelor!
    Vreau sa va spun cum a fost in cazul meu; in ultimii 4 ani, in fiecare vara mi se activau hemoroizii, dar treceau intr-o saptamana folosind Hemorzon. Vara aceasta nu a mai tinut; Hemorzonul mai alina din dureri, dar nu vindeca; doua luni m-am chinuit de numa'; am incercat si alte creme + supozitoare, chiar si un tratament care a rezolvat cazul grav al unui cunoscut, si tot degeaba. Atunci mi-a venit o idee: daca are legatura cu alimentatia? M-am pus sa caut info prin ziare si pe net si ghici ce? Peste tot spune ca in primul rand trebuie sa elimini (cel putin sa reduci) consumul de carne. Eu de fel sunt (eram) carnivora; carne dimineata, la pranz si seara. Nu au trecut doua zile de cand m-am lasat de carne, si m-au lasat si ei, hemoroizii in pace; de atunci, de o luna jumate - doua nu mai am nimic.
  •  
    • 1077 mesaje
    17 Oct 2005, 13:18
    3 4
    O alta solutie pentru problema asta nenorocita: Hemorstop unguent, in principal continand extract de spanz este extrem de bun, la fel ca si Hemorzonul. Igiena este esentiala. Nu - lenjerie stramta sau tanga! Spalat, dupa fiecare scaun, cu apa calduta! Si uns...Aceste lucruri nu rezolva problema constipatiei... Ani de zile am suferit de aceasta problema si trebuie sa spun ca mi-am facut obiceiul de a bea lapte rece sau caldut, in fiecare seara (cel putin jumatate de litru) la culcare si nu am mai avut probleme cu constipatia sau cu insomniile. Am eliminat carnea in exces din meniurilemele, precum si mancarurile prea picante....
  •  
    • 6 mesaje
    17 Oct 2005, 22:03
    3 0
    Am cautat printre hartiutele mele si am mai gasit niste tratamente pentru hemoroizi:

1. Ginkor Fort (pastile)
    2*2/zi 5 zile
    2*1/zi 5 zile
    in paralel cu
    Proctoglivenol (supozitor)
    1 sup./zi, seara, 10 zile

Acesta e un tratament bun; mama mea era intr-o stare tare critica, dar dupa tratament i-a trecut; a trecut un an si nu mai are nimic.

2. Suc din:
    morcovi - 250 ml
    telina - 150 ml
    patrunjel - 60 ml

O data pe zi pe stomacul gol de preferinta, dar nu stiu cate zile (10-14)

3. Suc din:
    morcovi - 290 ml
    spanac - 170 ml

Administrare ca la 2.

4. Ceai din pelin, musetel, frasin, coaja stejar; o mana din acest amestec se fierbe in 4 l de apa pana scade la jumatate; se face baie de sezut 20 min; atentie! bazinul trebuie acoperit cu un prosop.

5. Consum de varza, pepene, afine, papadie

6. Unguent cu muguri de plop

Sper sa va ajute; nu pot sa stiu fiecaruia ce combinatie de tratamente i se potriveste mai bine, am vrut sa va ofer doar informatiile stranse de mine atunci cand ma chinuiam si eu cu hemoroizii...Asa cum vi-am mai spus, mie mi-au trecut doar renuntand (aproape total) la carne...
  •  
    • 27 mesaje
    17 Oct 2005, 22:46
    6 1
    salutare, evelor!
    si eu sufar de hemoroizi, dar pana acum nu le-am dat prea mare importanta...si nu cred ca procedez bine pt ca acum au cam inceput sa ma supere. O cunostinta de-a mea mi-a recomandat unguentul PROCTOLOG. Cica face minuni...sper ca asa sa fie...o sa-l incerc si eu...
    sanatate multa!
    sa auzim de bine!
  •  
    • 2 mesaje
    16 Nov 2015, 12:54
    1 2
    Salut... Am 22 de ani si cu o lun jumatate in urma am nascut un baietel ca o floare!! Dar din pacate de hemoroizi nu am scapat nici eu... As vrea sa va cer sfatul ca sunt disperata ... Deodata se dadeau inapoi usor... Era constipata si scaunul iesea greu si rar ...foloseam laxative medicamentoase nu naturale,pe urma mam bucurat ca mergeam la WC fara laxativele alea dar cu singe in scaun... Si acum a iesit hemoroizii afara si am o durere foarte mare...fac bai de sezut cu musetel cite 10 minute seara inainte de somn...folosesc hn unguient Proctosoll..maninc fructe (mere,banane,curmale,portocale)fac salata din morcov ras si mere ca stiu ca ajuta pentru hemoroizi...peste noapte putin se dau inapoi si cum merg iarasi la toaleta ies inapoi...ce sa mai fac ..cesa mai maninc ca numai stiu...vreau sa fiu o mama normala pentru bebelusul meu ..... Apropo am uitat sa va spun ca locuiesc in Italia si unguientul dr care vorbiti nustiu daca il gasesc aici!!! Multumesc frumos
  •  
    • 2 mesaje
    16 Nov 2015, 12:54
    3 0
    Oare sa incersc si eu receta cu usturoi
  •  
    • 128 mesaje
    20 Nov 2015, 16:03
    4 0
    Buna ziua.Pentru hemoroizi se pot folosi supozitoarele Hemorsan din plante medicinale care îmbunătăţesc şi menţin sănătatea zonei perianale, susţin integritatea şi tonusul venelor ano-rectale, si favorizează uşurarea eliminării scaunului.Pentru reglarea tranzitului se poate folosi ceaiul Hemorsan iar extern se pot aplica crema de Gălbenele , crema de Gălbenele şi propolis , crema de Gălbenele şi arnică, crema de Tătăneasă.
    Multa sanatate!
  •  
    • 21 mesaje
    7 Ian 2016, 22:14
    3 1
    Buna,

Hemoroizii sau venele hemoroidale reprezinta disfunctii ale functionarii venelor , situatie asemanatoare cu varicele.

Medicina naturista dispune de tratamente foarte eficiente in intremarea acestor probleme suparatoare.
    In primul rand trebuie evitata constipatia, consumandu-se fibre in acest sens.

Exista numeroase plante care se folosesc in aceasta directie : castan, sulfina, hamamelis, ginkgo biloba, extractul din pin maritim, extract din samburi de struguti, vitamina C si multe alte remedii.

Sigur aceste plante se administreaza in functie de fondul patologic al fiecarei persoane in parte.

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist-Timisoara
    plantevindecatoare@gmail.com
    http://terapienaturala.blogspot.ro
    Acest mesaj a fost editat de către nutritionist31: 7 Ian 2016, 22:15