help...gastrita...cred
-
0 0Pupici la voi...poate ma poate ajuta cineva cu un sfat.
De vreo saptamana am niste dureri urate de stomac.Trec doar cand rontzai biscuiti sau pana...de aceea m-am gandit ca e gastrita.
In ultimul an am fost fff stressata si sincer ma asteptam la o reactie de genul acesta.
Mi-e teama sa fac gastroscopie pt ca stiu ca e f neplacut...
Ceva sfaturi...?! -
Trebuie sa te duci la doctor ..si o a-ti faca niste analize si probabil o ecografie sa-ti vada tot ce e pe acolo!!mie asa mi-a facut!eu am o gastrita acida..stai linistita..nu e f grav dar trebuie tratata!un regim alimentar si niste pastile!de la gastrita ai in general arsuri (pe gat) ..e o senzatie foarte naspa!
-
Da, am si arsuri si nu pot manca decat alimente usoare,mi se face rau de la orice...
...si merci ca mi-ai raspuns...
Am gasit un topic mai vechi despre gastrita iar acum sunt convinsa ca asta am...Oricum sunt paralela cu termenii medicali.Mi-a dat Dumnezeu pana acum o sanatate buna si nu am prea avut de-a face cu medicii pana acum.
Se pare ca in toate este un inceput.
Am sa imi cumpar ceaiurile de care pomeneau fetele...pt ca inca o noapte cu dureri de stomac nu imi surade. -
Nu stiu ce ai citit tu despre asta in celelalte topicuri...pentru arsuri ia dicarbocalm..pentru stomac du-te la doctor(el va sti ce sa-ti prescrie dupa analize) si poti sa incerci si c eai de sunatoare!sanatate multa in continuare si nu manca prajeli sau fructe pe stomacul gol(provoaca aciditate)
-
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Donna ce fel de analize trebuie sa imi fac?
Am sa incerc sa ajung la medic cat mai curand.Ma enerveaza ca am o stare tare nasoala de cateva zile.E durerea aceea surda care nu mai trece.
mi-am luat din auzite ranitidina dar am vazut ca e pt ulcer.Asa e cand incepi tratamente dupa ureche. -
Analiza e strict pt depistarea lui helicobacter, nu are denumire speciala.
Daca iese pozitiva, faci un tratament cca 2 sapamani si, cu oleaca de noroc, scapi de belea din prima.
Nu iti spun care sunt medicamentele, ca imi pari in stare sa le iei fara sa faci analiza.
Pana ajungi la doctor, daca mai ai crize poti bea suc de lamaie diluat cu apa plata - lamaia scade aciditatea din stomac, contrar aparentelor. Si evita in special mancarurile grase. In nici un caz nu manca de toate, pe ideea ca "iei tu ceva" dupa aia, ca sa nu ai dureri: antiacidele luate peste mormanul de mancare nu ar face altceva decat sa ingreuneze digestia.
Un sfat din toata inima: nu te incurca cu altfel de medici in afara de enterologi, ca multi generalisti mai traiesc inca cu impresia ca gastrita si ulcerul apar numai pe fond nervos. (e adevarat, stresul scade imunitatea, dar... sa fim seriosi... infectiile trec cu antibiotice, nu cu ceai de tei si desene animate) -
M-am trezit si tzushti la forum...ma speriasem f tare ieri.
Im general nu manac gras pt ca niciodata nu mi-a facut bine.Nu am putut niciodata manca salata de vinete,ceapa sau mancaruri grase.Stiam ca astfel de pofte le platesc cu dureri de stomac si greturi.
Intr-adevar a fost un an excesiv de stressant si este in continuare mai ales finalul pentru ca urmeaza sa sustin doua examene f importante.Sunt o persoana f agitata si am mai spus era clar ca tot stressul acesta va avea anumite repercursiuni asupra organismului. -
Ba donna are dreptate !!!!
Luni intregi m-a indopat doctorul cu antiacide si ceaiuri si ajunsesem sa mananc exact ca bebelusii. Aveam dureri asa mari incat mi-au facut si endoscopie pt ca "sigur" am ulcer. Din proprie initiativa am facut analiza de helicobacter (e o amarata analiza de sange, costa vreo 250.000) si mi-a iesit dublu fata de limitele normale.
Cu tratamentul pt. helicobacter am scapat de dureri intr-o saptamana si de un an nu mai am probleme. Am repetat analiza acum....inca mai e acolo, dar in cantitate redusa.
Asa si sfatul meu e sa faci analiza de helicobacter, chiar daca doctorul nu te trimite sa o faci.
Helicobacter e o bacterie ce se haseste in apa in general, cu totii o inghitim, numai ca la cei cu imunitatea mai scazuta se dezvolta in numar mare si trece la rontait peretii stomacului putand duce pana la ulcer.
Din pacate, medici romani sunt putin cam incuiati din acest punct de vedere.
Eu ma tratam la un renumit enterolog si nu mi-a zis nimic de helicobacter. Iar cand m-am dus la el cu analizele si i le-am pus sub nas, mi-a zis " da, e foarte bine ca ai facut analiza"
Fara comentarii. -
Maseur...sport practic :rolle toata vara iar de luna viitoare imi propun sa merg la sala.
La 19 am programare la medic.Azi toata ziua m-am simtit rau abia acum m-a mai lasat putin durerea.
Am sa tin cont de sfatul vostru si merg sa fac si analiza pentru helicobacter.Imi dau seama ca nu mai e de joaca.Va tin la curent.Si va multumesc din suflet pentru raspunsuri. -
Gata...fost la medic...am cerut sa fac analiza pt helicobacteria sorry daca am scris gresit dar parca e nume de avion
.Medicul a ramas mirat si ma intrebat de unde stiu de asa ceva...luni la 7.30 o sa merg la analize (desi morrrrr de frica...orice numai s ami se ia sange si sa merg cu avionul nu
-dar sunt o curajoasa) marti la ecografie
...va pup si va multumesc ca existati... -
aytana, o sa-ti ia putin sange, nu-ti face griji.

iar tu, bey, maseurule...
nu prea citesti, mah...
ia de noteaza (iarasi!
)
sute de ani oamenii au murit de ulcer sau au trait o viata intreaga chinuiti de boala asta, cu regim strict, eventual si cu un stomac redus la sfert din cauza operatiilor.
descoperirea faptului ca boala e provocata de h.pylori a facut din ulcer o boala tratabila cu destula usurinta, cu costuri relativ mici si cu posibilitate de recuperare exceptional de mare.
ia aminte: studiile arata ca gastrita si ulcerul apar in mod egal la persoanele stresate si la cele nestresate!
deci: nu te grabi sa mai vezi toate bolile ca pe o manifestare psihosomatica, ca nu-i chiar asa