O intrebare...caraghioasa
-
1 0Am nevoie urgent de sfatul vostru, problema mea e ca a doua-treia zi de ciclu sangerez f.f. puternic, dimineta ma trezesc patata pana la brau,trebuie sa spal lenjeria, cearceaful etc., am incercat si libresse night dar nu tine.Acasa n-ar fi o problema dar de la inceputul scolii m-am mutat temporar la niste rude si aici daca vreau sa ma duc noaptea la toaleta trebuie sa trec prin camera lor si ii deranjez, si ar fi o tragedie sa le patez patul... Sa nu radeti chiar ca m-am gandit sa-mi iau niste pampersi pt.copii dar unde sa-i tin, dac-mi umbla prin bagaje? Of.... si mai am vreo trei zile pana la ciclu.Dati-mi va rog o idee cum sa ma protejez sa-mi ramana pijamaua nepatata pana dimineata, poate sunteti mai experimentate ca mine si cunoasteti niste trucuri bune...
-
Iti dau cateva sfaturi, sper sa te ajute. Oricum e bine sa mergi sa consulti si un medic.
In per. de ciclu consuma cat mai putina carne,sau de loc.Nu lua aspirina, nu bea bauturi acidulate,nu consuma fructe acide(portocale,mere acre, grefuri),nu bauturi alcoolice sau lichide fierbinti.
Toate astea pot sa mareasca debitul.
E f. important ca inainte de culcare sa nu bei lichide.In timpul zilei bea ceai de coada soricelului. Este cel mai bun pt. asa ceva, dar sa nu fie fierbinte.
Multa sanatate.
safir@eva.ro -
Si eu am avut astfel de probleme si am si ajuns la spital la 4 dimineata din cauza asta. La mine s-a rezolvat de cand iau anticonceptionale.In perioada ciclului si in zilele dinainte evita medicamentele cu efect antiagregant plachetar adica aspirina si antiinflamatoare: ibuprofen, diclofena, Nurofen..... Evita efortul fizic si alcoolul in perioada ciclului.
-
Merci de sfaturi!
Ma bucur ca m-ati luat in serios, stiti eu nu mi-am vazut mama de cand aveam 8 ani ,parintii sunt divortati, stau cu tata si ne tot mutam din cauza serviuciului lui in diferite locuri.Si nu am avut cu cine sa discut asemenea chestii delicate,cu prietenele nici pe atat...,pardon o matusa mi-a spus daca sangerez abundent sa-mi pun vata ca ea asa face si pe de alta parte inainte de revolutie toata lumea asa proceda si totul era OK.Eu mi-am pus de vreo 2-3 ori vata dar tot m-am patat as folosi-o si din cosiderente financiare dar nu stiu daca e sanatos s-o pui direct sau trebuie ifasurata in tifon ,parca mami le invelea si cu nylon ,voi cum faceti ? -
nici intr-un caz vata sau tampon intern in cursul noptii daca sangerezi atat de tare. vata e o mare porcarie iar tamponul intern nu e bine sa obtureze acolo daca iti curge atat de mult. ia-ti mai bine tampoane always cu aripioare pentru noapte (sunt mai late si mai groase), tine mai multe la indemana, si asa cum a spus si alta eva, un pachet de servetele umede si o pungutza rezolva situatia pana dimineata. sper sa-ti foloseasca sfaturile noastre. asta pentru moment, sa treci peste noapte. neaparat sa mergi la un medic bun, nu este normal sa-ti curga atat de mult in timpul noptii, ai nevoie de o consultatie si de un sfat competent.
-
Of of, saracuta de tine. E normal sa te preocupe asa mult aceasta problema.
Daca vrei sa folosesti vata din considerente financiare (nu acum, ci cu alte ocazii) e bine sa o infasori intr-o bucata de fasa, tifon sau compresa sterila.
Pentru perioada asta cat vei fi intr-o casa straina i-ati super tampoane absorbante si pentru siguranta pune o folie peste saltea si eventual adu-ti propria lenjerie de acasa, daca se pateaza, macar e a ta. -
Din nou multumesc pt. sfaturi.
Vreau sa va (ma)linistesc am fost la doctorul de familie in primavara, cu alte probleme, si i-am amintit si de sangerarea mea ff abundenta,ea m-a linistit si mi-a spus ca totul e OK.Am 15 ani , cam de trei ani am menstruatie si de vreo doi ani imi vine f. regulat la 2-3 zile diferenta, prima zi dureri si sangerare putina, a doua zi imi trec durerile dar sangerez ca din robinet, mai sangerez putin a3-a si a4-a zi imi si trece.Stiu ca colegelor mele le tine si o saptamana...-cum e normal- ... .Merci si pentru cei care mi-ati scris sa ma schimb si sa ma spal mai des, OK,pentru voi e simplu,dar eu ca sa ajung la toaleta trebuie sa trec prin camera unde dorm unchiul si matusa si nu vreau sa-i deranjez,daca aprind lumina in camera mea ei vad totul (usa pe jumatate e din sticla),etc,etc..,mie-mi ar trebui sa tina de la 10 seara la 6 dimineata, de aceea v-am intrebat cum procedati in cazuri ..extreme. Sper ca nu v-am plictisit tot inistand....
Va pup /Manuela -
Of ce probleme grozave..... Manuela sa nu crezi ca esti singura in asfel de situatii dar solutii intodeauna sint.Noi cind am fost de varsta ta (prin anii 80 )inchipuie-ti nu stiam ce inseamna tampon intern sau absorbant cu aripioare,nici macar vata nu prea gaseam si ne puneau mereu in niste situatii nasoale: ba trebuia sa defilam ba ne luau la practica pe cimp si n-o sa crezi ca trebuia sa facem gimnastica inbracate in chiloti tetra de culoarea neagra !!!! Inca atunci ne-am invatat cu multe "trucuri", cum spui tu ,care te tin si 10-12 ore,dar nu sint deloc sanatoase,foloseam tot feluri de absorbante, uneori ne puneam 3-4 chiar si 5 chiloti poate altii o sa-ti povesteasca mai multe... Reteta mea pentru cazul tau concret: pune-ti absorbantul cel mai gros pe care-l ai fixeaza-i bine cu un chilot f.elastic ;ia un prosop mai mic pe care-l impaturesti de-a lungul in patru si ii invelesteti in exterior cu o bucata de nylon (tai o punga obisnuita de nylon pe cele doua parti laterale),pachetul astfel obtinut ti-l pui peste primul chilot si-l fixezi cu un al doilea chilot.Astfel chiar daca absorbantul tau nu e de ajuns tot ce se scurge pe lateral sau prin spate va fi absorbit de prosop.Daca imbraci o camasa de noapte nu va fi nimic vizibil dar daca ai pantaloni la pijama ia-ti un tricou mai lung sa-i acoperi. Solutia e cam grosolana si incomoda dar e sigura 100%. Dimineata daca e cazul clatesti prosopul neaparat cu apa rece.Poate si altii au alte trucuri a mea poate e grosolana dar e sigura . Si de altfel la doctor cu tine...