Tetanie latenta
-
5 0M-ar interesa ce stiti despre aceasta afectiune, dc vreuna dintre voi a avut astfel de probleme si cum le-a rezolvat. Eu m-am prezentat la medic datorita unei dureri in zona sternului, accentuata mai ales dimineata, la trezire. Am fost diagnosticata cu tetanie latenta si mi s-a dat un tratament cu calciu si ioni de potasiu si magneziu. Acum nu sunt foarte sigura dc diagnosticul este corect, pt k a fosr stabilit mai mult "din ochi".Mi-ar fi de ajuns un schimb de pareri cu persoane care au avut probleme similare.10x
-
Buna! Eu am fost diagnosticata cu tetanie latenta acum 5 ani. Pot spune ca nici acum nu m-am vindecat complet. Aceasta boala are o puternica legatura cu glanda tiroida. Daca tiroida nu functioneaza bine, nimic nu va functiona bine. Nu vreau sa te sperii. Am avut si eu dureri in zona pieptului( ma refer la osul sternului). Pe langa calciu si alte vitamine si minerale, pentru a-ti trece durerea trebuie sa iei si indometacin. Mie asa mi-a trecut. Te pupici. Bafta
-
Buna !
Am fost si eu diagnosticata cu tetanie cronica, in urma unui consult endocrinologic.Intamplarea a facut sa repet ecografia pentru un nodul tiroidian pus ca diagnostic de un alt medic si din fericire s-a dovedit a nu fi asa ceva .Dar, simptomele pe care le am se datoreaza de fapt unei lipse de calciu si magneziu.
Ca tratament mi s-a prescris : magnerot si AT10 timp de 3 luni si lexotanil la nevoie.
Sfatul meu este ca aceasta boala trebuie tratata serios inca de la debut.
Nu lasa sa treaca timpul mai ales ca stii despre ce este vorba.
Multa sanatate !