Iritatiile si rosu in gat

•  
    • 56 mesaje
    21 Sep 2005, 13:48
    0 0
    Ce retete folositi la copii (al meu are 6 ani) cand acuza iritatii in gat?
  •  
    • 107 mesaje
    21 Sep 2005, 14:22
    0 0
    Mergi la doctor, mai ales daca are doar sase ani (si iti vorbesc in cunostinta de cauza)
  •  
    • 48 mesaje
    26 Sep 2005, 19:39
    0 0
    Metode naturiste simple:sa faca gargara cu suc simplu de lamaie;gargara cu apa fierbinte(cat suporta)in care dizolvi 2 lingurite de sare;zeama de la 1/2 lamaie amestecata cu 1 lingura miere-se bea;o lingura de miere amestecata cu o lingurita tinctura de propolis-se consuma ca atare;badijonari cu tinctura de propolis,sau cu albastru de metil,sau cu violet de gentiana.Depinde cum poti sa-l convingi pe copil si cat de abordabil este.Bunicele foloseau cu succes chiar si compresa cu urina calda(a copilului) in jurul gatului.Si mai sunt destule metode.Sanatate!
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Sep 2005, 20:08
    0 0
    Daca e vorba de o raceala in faza incipienta se rezolva garantat daca-i dai copilului sa mestece o bucatica de coaja de scortisoara.
    Rontaie mai intai tu o bucatica, spune "mmmm, ce buna e...!" si sufla spre el, ca sa simta "ia uite ce frumos miroaseeee!" si o sa-ti ceara singurel sa-i dai si lui o bucatica.

Nu-i da sa bea sau sa manance cca 20-30 minute dupa asta.
    Daca are febra, da-i o bucatica mai mica sau, daca febra e mare, nu-i da deloc (scortisoara are efect incalzitor si usor antibiotic).
  •  
    • 3311 mesaje
    26 Sep 2005, 23:46
    0 0
    NU se bea fierbinte. iti zic din proprie experienta, am stat de cateva ori cate o saptamana in spital din cauza gatului. bine, am avut complicatii, dar mi s-a explicat clar - nu se bea fierbinte.
    si am facut tratament cu cloranfenicol (cloramfenicol, nu mai retin exact) si eritromicina de mi-au iesit ochii.. si vindecat gatul