iarasi pilulele
-
0 0Fetelor,
voi cand luati prima pilula dintr-o noua folie? In prima zi cand va vine ciclu? Indiferent cate zile din cele 7 de pauza au trecut? Sau asteptati 7 zile cuminti (mie intre timp imi trece si ciclul) si apoi luati prima pilula? Eu pana acum stateam sapte zile, imi venea ciclu, imi trecea, si a opta zi luam pilula. Dar luna trecuta am avut in a doua zi o sangerare, m-am dus la dr si mi-a zis ca nu iau bine pilulele, ca sa le iau din prima zi de ciclu.
Ce stiti voi despre asta? -
Dr meu mi-a dat sfatul asta in urma discutiei sale cu mai multi medici. Explicatia ar fi ca mai sa iei drept referinta ciclul tau natural si sa nu-l fortezi pe el la 28 de zile asa, artificial. Ci tot timpul in prima zi cand ti-a venit ciclul iei prima pilula de pe o noua folie. Asa va fi un ciclu de 26, 27 ori paote 29 de zile.
Habar n-am, nu mai inteleg nimic. -
Ce va complicati atata gratuit?? Scrie clar pe ORICE prospect:
1- Asteptati inceperea ciclului menstrual. In prima zi a ciclului, luati prima tableta. Continuati sa luati cate o tableta in fiecare zi, urmand directiile sagetilor pana terminati tot pachetul - 21 de zile in total.
2- Luati o pauza de 7 zile dupa terminarea primei folii. Ciclul menstrual trebuie sa vina in timpul acestui interval, iar cand perioada de 7 zile se termina, incepeti sa luati un nou pachet. Luati tabletele din pachetul al-2-lea si urmatorul pachet de dupa aceea, in acelasi fel cu primul, urmand directiile sagetilor. Chiar daca ciclul nu este complet terminat la sfarsitul celor 7 zile cand nu luati pilula, trebuie sa incepeti un nou pachet in ziua a-8-a.
In ziua in care incepi sa iei pilula, in aceeasi zi vei lua tot timpul. Deci daca prima folie o incepi intr-o zi de Joi, toate celelalte le vei incepe tot Joia. Distractie!
-
Am si eu o intrebare legata de pastile, daca tot e tema deschisa. In a cata zi din cele 7 trebuie sa vina ciclul? Eu sunt in a 4 si nu a venit, asa ca m-am speriat un pic
Singura pb legata de adiminstrarea lor e faptul ca le-am luat din a 4-a zi, nu din prima, dar la sfatul medicului pt ca trebuia sa incep un tratamentul cat mai repede.In rest le-am luat corect.Pupici, astept sa-mi raspundeti, sunt chiar f speriata
-
La pilulele mele mai exista si pentru a 4-a saptamana 7 pilule in care nu este nimic, se iau numai ca sa nu uiti. Asa ca imaginati-va ca mai aveti inca 7 de luat pana incepeti folia noua.
myrabella, daca a fost prima data cand ai inceput sa iei pilule, si nu le-ai luat din prima zi de sangerare, trebuia sa folosesti o a doua metoda contraceptiva , asta numai in prima luna. medicul trebuia sa iti spuna. -
buna fetelor eu sunt noua aici si as avea o intrebare pt. cine stie .eu iau anticonceptionale de 3 ani cu pauzele de rigoare 1-2 pe an. luna asta am avut o singerare in ziua 15 de administrare a pastilelor ,nustiu ce sa intimplat dar dupa terminarea pastilelor a urmat pauza de patru zile si trebuia sa i-mi vina ciclu vineri problema este ca vineri a mai curs umpic si sa oprit total singerarea si nici ciclu nu a venit.eu incep folia in a-5-a zi de ciclu asa a zis medicul eu iau trilegol,ar trebui sa incep folia marti dar dupa ce sa o incep daca nu am avut ciclu ? o incep asa pe uscat?(fara ciclu). sfatuiti-ma si pe mine fatelor ca sunt in ceata rau de tot. astept raspuns de la voi si sa auzim numai de sanatate la toate. Va pup .