iarasi pilulele

•  
    • 575 mesaje
    21 Sep 2005, 13:41
    0 0
    Fetelor,
    voi cand luati prima pilula dintr-o noua folie? In prima zi cand va vine ciclu? Indiferent cate zile din cele 7 de pauza au trecut? Sau asteptati 7 zile cuminti (mie intre timp imi trece si ciclul) si apoi luati prima pilula? Eu pana acum stateam sapte zile, imi venea ciclu, imi trecea, si a opta zi luam pilula. Dar luna trecuta am avut in a doua zi o sangerare, m-am dus la dr si mi-a zis ca nu iau bine pilulele, ca sa le iau din prima zi de ciclu.
    Ce stiti voi despre asta?
  •  
    • 372 mesaje
    21 Sep 2005, 18:46
    0 0
    Cand iei pentru prima data pilule, astepti prima zi de ciclu (=prima zi de sangerare). Atunci iei prima pilula, a doua zi la aceeasi ora o iei pe a doua si tot asa, pana la sfarsitul foliei. Dupa aceea urmeaza o pauza de 7 zile, iar in a opta zi incepi o noua folie, si asa mai departe
  •  
    • 575 mesaje
    22 Sep 2005, 16:05
    0 0
    Nu vorbesc despre prima data cand iei pilule, ci de cum faci ulterior, la fiecare ciclu...
  •  
    • 377 mesaje
    22 Sep 2005, 16:19
    0 0
    Se face intotdeauana pauza de 7 zile intre folii.
  •  
    • 80 mesaje
    22 Sep 2005, 17:25
    0 0
    medicul tau ori nu a inteles corect ce ai spu stu, ori are o problema la cap
    pilulele se iau PRIMA DATA in prima zi de menstruatie, apoi ciclic (ca de aia e ciclu) 28 de zile pilule, 7 zile pauza in a opta incepi iar
    daca medicul a inteles ce ne-ai explicat dar ti-a dat raspunsul acela, SCHIMBA-L
  •  
    • 138 mesaje
    25 Sep 2005, 22:05
    0 0
    Fetelor,daca termini folia de anticonceptionale miercuri de exeplu,urmatoarea incepe tot miercuri?nu???k m-ati dat peste cap.....nu ami inteleg nik ...kiss all
  •  
    • 272 mesaje
    26 Sep 2005, 10:07
    0 0
    de fapt, a opta zi ar fi joi, nu miercuri: se numara 7 zile, incepand cu prima zi de dupa terminarea foliei, deci 1 jo, 2 vi, 3 sa, 4 du, 5 lu, 6 ma, 7 mi, ...logic, a opta zi e joi.
  •  
    • 377 mesaje
    26 Sep 2005, 12:47
    0 0
    7 zile pauza, deci se ia urmatoarea de joi.
  •  
    • 575 mesaje
    26 Sep 2005, 14:51
    0 0
    Dr meu mi-a dat sfatul asta in urma discutiei sale cu mai multi medici. Explicatia ar fi ca mai sa iei drept referinta ciclul tau natural si sa nu-l fortezi pe el la 28 de zile asa, artificial. Ci tot timpul in prima zi cand ti-a venit ciclul iei prima pilula de pe o noua folie. Asa va fi un ciclu de 26, 27 ori paote 29 de zile.
    Habar n-am, nu mai inteleg nimic.
  •  
    • 138 mesaje
    26 Sep 2005, 22:51
    0 0
    Da am aflat azi k 7 zile pauza,si deja a 8a zi pastila...pana acum le-am luat gresit si vad ca si-au facut treaba si asa si nu au avut nici un efect advers.Sper ca,desi mi-a venit menstruatia(care a tinut mai putin cu o zi si ceva decat de obicei si a curs mai putin..)sa nu am "probleme"
  •  
    • 2209 mesaje
    26 Sep 2005, 23:51
    0 0
    Ce va complicati atata gratuit?? Scrie clar pe ORICE prospect:
    1- Asteptati inceperea ciclului menstrual. In prima zi a ciclului, luati prima tableta. Continuati sa luati cate o tableta in fiecare zi, urmand directiile sagetilor pana terminati tot pachetul - 21 de zile in total.
    2- Luati o pauza de 7 zile dupa terminarea primei folii. Ciclul menstrual trebuie sa vina in timpul acestui interval, iar cand perioada de 7 zile se termina, incepeti sa luati un nou pachet. Luati tabletele din pachetul al-2-lea si urmatorul pachet de dupa aceea, in acelasi fel cu primul, urmand directiile sagetilor. Chiar daca ciclul nu este complet terminat la sfarsitul celor 7 zile cand nu luati pilula, trebuie sa incepeti un nou pachet in ziua a-8-a.

In ziua in care incepi sa iei pilula, in aceeasi zi vei lua tot timpul. Deci daca prima folie o incepi intr-o zi de Joi, toate celelalte le vei incepe tot Joia. Distractie!
  •  
    • 138 mesaje
    27 Sep 2005, 15:58
    0 0
    Mersi.pup all
  •  
    • 14 mesaje
    27 Sep 2005, 16:52
    0 0
    Am si eu o intrebare legata de pastile, daca tot e tema deschisa. In a cata zi din cele 7 trebuie sa vina ciclul? Eu sunt in a 4 si nu a venit, asa ca m-am speriat un pic Singura pb legata de adiminstrarea lor e faptul ca le-am luat din a 4-a zi, nu din prima, dar la sfatul medicului pt ca trebuia sa incep un tratamentul cat mai repede.In rest le-am luat corect.Pupici, astept sa-mi raspundeti, sunt chiar f speriata
  •  
    • 131 mesaje
    27 Sep 2005, 18:43
    0 0
    La pilulele mele mai exista si pentru a 4-a saptamana 7 pilule in care nu este nimic, se iau numai ca sa nu uiti. Asa ca imaginati-va ca mai aveti inca 7 de luat pana incepeti folia noua.

myrabella, daca a fost prima data cand ai inceput sa iei pilule, si nu le-ai luat din prima zi de sangerare, trebuia sa folosesti o a doua metoda contraceptiva , asta numai in prima luna. medicul trebuia sa iti spuna.
  •  
    • 138 mesaje
    28 Sep 2005, 22:27
    0 0
    mie imi vine in a-5-a zi nopatea..spre a 6a zi.Nu te pperia inca.ai grija de tine
  •  
    • 57 mesaje
    3 Oct 2005, 13:22
    0 0
    buna fetelor eu sunt noua aici si as avea o intrebare pt. cine stie .eu iau anticonceptionale de 3 ani cu pauzele de rigoare 1-2 pe an. luna asta am avut o singerare in ziua 15 de administrare a pastilelor ,nustiu ce sa intimplat dar dupa terminarea pastilelor a urmat pauza de patru zile si trebuia sa i-mi vina ciclu vineri problema este ca vineri a mai curs umpic si sa oprit total singerarea si nici ciclu nu a venit.eu incep folia in a-5-a zi de ciclu asa a zis medicul eu iau trilegol,ar trebui sa incep folia marti dar dupa ce sa o incep daca nu am avut ciclu ? o incep asa pe uscat?(fara ciclu). sfatuiti-ma si pe mine fatelor ca sunt in ceata rau de tot. astept raspuns de la voi si sa auzim numai de sanatate la toate. Va pup .