calatorii lungi si sarcina
-
20 Sep 2005, 11:400 0buna fetelor,
as vrea sa stiu si de la voi care ar putea fi eventualele riscuri in cazul unei calatorii lungi cu masina,eu fiind insarcinata in 5.5 luni?
bucuresti dus-intors cu masina. -
20 Sep 2005, 11:58Nu e bine! Sora-mea e insarcinata (la inceput) si ea face calatorii lungi cu masina (ce-i drept mii de km) si cand a auzit dr a scuturat-o de numa'. Cica e rau pt col (muschii colului uterin!??!?!) si riscul e de avort spontan. Asta e pe moment. Ca efect secundar se poate ca dupa 6 luni sa nu te mai poti ridica din pat, muschii sa fie slabiti si sa nu poata tina sarcina daca te misti.
Asa ca... -
21 Sep 2005, 19:14eu la vre o trei luni si un pic am facut drum de Spania-Romania..adica vre-o trei mii de km...incomod nu a fost, dar e nasol cu durerile de stomac...apoi pe la sapte luni...pe ruta inversa...si cu autocarul...inghesuita pe un scaun trei zile....picioarele umflate ...nici nu vreau sa imi amintesc...dar a trecut si asta..nu am avut probleme.
iar in timp ce am fost in romania faceam o gramada de km cu masina...si conduceam eu...la doua saptamani faceam drum de doua sute de km numai dus..pana la socri...si nu am avut probleme...dar depinde de fiecare cred si cel mai important sa nu iti interzica doctorul, pt ca daca e o sarcina cu risc... -
21 Sep 2005, 20:27E foarte rau, incearca sa le eviti. Prietena mea, insarcinata in 5 luni, dupa un drum de 9 ore cu trenul, aproape a facut avort spontan. A stat 3 saptamani in spital. Oribil! Acum are un baietel sanatos, dar a trecut prin spaime groaznice...