incontinenta
-
0 0Imi cer scuze ca nou venit pe acest forum ca imi permit sa va deranjej cu o tema discreta ....
Stiu ca nu sunt singurul care sufar de incontinenta in tacere ... stiu ca nu este usor sa vorbesti chiar nici celui mai bun prieten ...
Eu m-am nascut asa ... Poate a venit timpul sa lasi singuratatea in urma ta ... te rog, daca poti, deschide-ti sufletul si vorbeste pastrandu-ti anonimatul ...
Suferinta pshihica este mai mare decat cea fizica dar poti s-o atenuezi daca reusesti sa o inparti cu cineva asemanator tie ... -
Buna Vangelis
Nu esti singura in aceasta situatie ,5 la suta din femei avem aceasta problema.
Ma numesc Mihaela, am 34 de ani, si de 9 ani si eu sunt incontinenta. Pe scurt dupa complicatiile de la nasterea baiatului m-am trezit ca ma scap pe mine din ce in ce mai des pana cand la cumparaturi fiind m-am udat in asa hal incat blugii mi-au fost pana la pantofi ude noroc cu geaca pe care am petrecut-o peste sold, accidentul meu a ramas neobservat.Dupa analizele medicale pe care le-am facut verdictul a fost ca dupa complicatiile pe care le-ati avut sa nu va mirati ca se mai ivesc asemenaea simptome...-singurul remediu exercitii fizice pentru intarirea muschilor pelvieni... Dupa 4-5 luni in care mi s-a intiplat din ce in ce mai des,si dupa 3 nopti in care consecutiv m-am udat in cel mai rau hal bineinteles urmate de nedumerirea sotului, si dupa perioada in care mai credeam in minuni, pentru primadata mi-am pus un scutec.Bine am avut si pana atunci cazuri cand la menstruatie fiind a trebuit sa ma ambalez bine in fata sotului,cu un sfert de pachet de vata, dar n-o sa uit nedumerirea sotului cand m-a vazut cu scutece a fost poate cel mai dificil moment din viata mea. In lipsa de altceva ,era in anii 95-96, am folosit un prosop mare impaturit, care l-am invelit in nylon, si l-am fixat cu cei mai zdraveni chiloti (tertra)pe care i-am avut. Desi am incercat sa-i ascund imbracand cele mai largi pijamale, sotul meu a remarcat dintr-o data zgomotul care-l faceam la fiecare miscare, asa ca am fost nevoita sa-i spun uite ca nu vreau sa ne udam e mai bine sa ma protejez. De atunci (de 9 ani)in fiecare noapte imi pun scutece ,bine acum sunt experta, la fiecare doua trei zile pentru aerisire nu pun nylon ci pun un absorbant mai gros(doua prosoape)si pun nylon sub cerceaf,in timpul zilei,la servici folosesc tampoane Tena fixate bine cu doua perechi de chiloti cat mai elastici si foarte des cu ciorapi pantalon.Cred ca nimeni de la serviciu nu stie ca sunt incontinenta. Numai daca stiu ca nu ma pot schimba la 4-5 ore si calatorim undeva (si uneori noaptea) imi pun scutec pentru adulti cu adeziv, dar acestea se observa usor din cauza zgomotului.
Sper ca te-am lamurit ca nu esti singura
Scri-mi la ostrichym@yahoo.com
Care-i povestea ta?
te pup /Mihaela -
Sunt foarte jenata dar va marturisesc ca si eu am probleme,de 3-4 ori pe zi imi scapa putina urina mai ales daca fac miscari bruste.Nu am avut niciodata acest gen de probleme ,doar de cateva luni sunt in aceasta situatie, am facut f. multe analize nu am nici un fel de boala nu stiu ce sa fac unde sa mai apelez..Cel mai deranjant este ca lucrez intr-un birou de relatii cu publicul si uneori nu pot sa-mi parasesc postul ore in sir,sunt situatii cand ma ud si pur si simplu nu pot sa-mi potrivesc absorbantul si nu sunt sigura daca nu mi sa udat si fusta.
Mai este cineva in situatia mea? Spuneti-mi va rog de unde sa fac rost de niste chiloti impermeabili, pe net am vazut mai multe tipuri, dar la noi la Satu Mare sunt de negasit. -
Iti multumesc Mihaela pentru ca mi-ai raspus.
Stiu ca nu sunt singurul si daca netul ne permite sa ne pastram anonimatul de ce sa vrb., chiar daca este foarte jenant,despre problemele noastre ... eu cred ca fiecare poate invata din experienta celuilalt.
Chiar daca este greu nu este imposibil sa reusesti sa traiesti cu aceasta suferinta care te macina mai mult interior - nu poti sa spui celorlalti problemele tale caci chiar daca te-ar intelege tie frica de atitudinea lor - dar trebuie sa treci peste asta si sa nu renunti la atat de multa lucruri in viata sa stai doar acasa...petru ca asta esta e mai greu. -
Ai dreptate Monica la noi nu stiu nici eu unde s-ar gasi asa ceva ...
O solutie ar fi sa comanzi de pe un sait dar nu stiu daca ar merge treaba si in special cat te-ar costa trasportul ?!
Daca stii vreun furnizor de instrumente tehono medicale si nu vinde numai farmaciilor...
Daca ai posibilitatea sa mergi in Ungaria acolo o sa gasesti magazine specializate... -
Un neurolog ati consultat?
mictiunea si defecatia se afla sub controlul centrilor nervosi sacrati.
traumatisme sau boli neurologice ale acestei zone pot altera comenzile nervoase.De asemenea existenta unei tumori in aceasta zona determina aceeasi simptomatologie(incontinenta).Desigur,tumoarea nu poate fi descoperita decat pe o tomografie sau un RMN.
Pe piata exista un "Dictionar de medicina Larousse",util pentru intelegerea afectiunilor de care suferim. -
Cred ca aceasta nu este o boala, cum zice Carmelia, ci o stare,care poate fii din nastere, sau poate aparea in urma nasterii unui copil, la batranete sau dupa diferite boli.Teoretic ea se poate preveni si trata dar de exemplu in cazul meu a aparut din senin, cam din primavara acestui an.Bine am avut cazuri la 1-2 luni ma mai patam ( de la cateva picaturi la 1-2 linguri,ca volum)trecand totul neobservat (pentru altii)dar acum cu toate eforturile pe care le fac :exercitii fizice,ceaiuri, regim special fara sare multa etc; am momente de cateva ori pe zi cand imi scapa cam 2-3 linguri de urina, pe nesimtite, cand ma constientizez deja e prea tarziu, doar atunci ma constientizez cand simt ca "e cald acolo",si atunci pur si simplu imi strang muschii (si din dinti) si totul revine la normal.Cel mai neplacut e atunci cand dupa ce m-am scapat, la serviciu mai ales, nu pot imediat sa ma duc la toaleta sa ma "verific" sau sa ma schimb poate doar dupa 1-2 ore,de aceea trebuie sa port tampoane mult mai grosolane si incomode, si deseori am si iritatii .Voi cum va descurcati?Ce terapie urmati?
-
Dragelor, cred ca e timpul sa mergeti la dr, daca aveti aceasta pb!
O prietena de-a mea suferea de asta si dupa cateva vizite la dr s-a lasat cu operatie de ... fibron (burta ei era ca unei femei insarcinata in luna a cincea). Reusea sa stea maxim 3 ore fara sa-si schimbe pampersii. Si asta chiar daca avea doar 30 de ani.
Fata de dr nu trebuie sa va jenati. Mai bine o roseala in obraji si cateva ore de "jena psihica" decat ignorare datorita... rusinii si apoi urmari catastrofale pentru voi, familie, etc.
In vest, doamnele mai in varsta sufera de asa ceva in materie de 40%.
Insanatosire grabnica!
Maca. -
Bineinteles ca am fost la doctor!Dar sa stiti ca incontinente nu este durere de dinti, ea se trateaza cu mult mai greu,daca se poate trata. Pe mine nu ma ajutat pana acuma roseata la obraz cu mi-a recomandat "maca" , eu am facut analize medicale de mai multe ori si din fericire sunt sanatoasa tun,si nu m-am resemnat sa traiesc toata viata cu pampersi.De fapt eu de obicei nu trebuie sa-mi pun scutece tip pampersi pentru ca nu pierd multa urina,in schimb absorbantele pentru menstruatie sunt cu mult prea mici, pentru cei care nu sunteti in tema exista si absorbante mai mari asemanatoare ca pentru menstruatie, special pentru urina de diverse marimi 100-200-300-500 ml de urina -eu folosesc cele de 200-300- DAR au preturi exorbitant de mari pest 15000 lei bucata iar cele tip chilot TENA, PODS, MOLICARE, DEPENDS etc. trec de 20 de mii bucata. Daca te schimbi de 4-5 ori pe zii trebuie sa fii banchera.Voi cum va descurcati?
-
Ai dreptate Monica chiar sunt prea scumpe ...Din experienta mea de pana acum {care poate ca este partiala} absorbantele destinate special petru adulti {cel putin pe care le-am probat eu} nu au capacitate de absortie mai mare decat pampersul destinat copiilor{11-25kg}...dar pretul totusi difera ...
-
Cu privire la ce protectie sa folosim eu pot sa va zic ca am vazut multe am fost prin occident inclusiv unde protectia sociala este bine pusa la punct.De exemplu in Ungaria persoanele incontinente ,la reteta medicului ,primesc absorbante compensate cu 90%,De asemenea exista magazine specializate pentru produse pentru incontinenta unde gasesti in afara de scutece absorbante, chiloti de protectie din plastic sau chiloti care aparent sunt normali dar au o zona impermeabila, saltele, ungunte etc.Pentru cei cu incontinenta usoara ,pentru tine moni de exemplu exista "pull ups"-uri un fel de chiloti de unica folosinta absorbante care sunt foarte discrete si le gasesti la orice magazin,ele sunt folosite de foarte multe femei fiind bune si pentru menstruatie. Exista de asemenea un serviciu de stringere a scutecelor folosite atat pentru copii cat si pentru cei cu incontinenta,deci nu se intimpla ca ti se rascoleste pubela si se arunca pe jos scutecele de unica folosinta !!!!!!