infectie urinara
-
0 0De curand am fost diagnosticata cu infectie urinara. Am urmat tratament si aparent mi-a trecut, insa acum din nou am senzatia de a urina imediat ce ies pe usa wc ului si durere usoara in partea de jos..
De fapt care sunt cauzele infectiei urinare? E din cauza curentului..din cauza apei reci sau a vre-uni microb luat de pe cine stie unde?? -
una e si cealalta....cistita este o inflamatie a vezicii cauzata de o infectie bacteriala.Acuma prima cauza(care nu ne vor spune medicii niciodata)este de la igiena...adica....tu cum te stergi in fata?..in sus sau in jos?
pt ca daca e ..in sus..atunci riscul de infectie e acolo(aduci microbi de la anus in fata.A doua cauza....dupa sex e bine sa urinam automat pt ca eliminam prin uretra orice infectie care poate apare in timpul actului sexual.Cam asta ar fi in mare...da bineinteles ca mergem la medic si el zice..o,te-ai racit la vezica!Si cu asta am scapat!Ca doar e cu bun simt si nu va zice niciodata-Vezi cind faci treaba mare sa te stergi in aceeasi directie la amindoua organele
-
M-am chinuit cateva zile cu usturimi groaznice si senzatia permanenta de urinare.Biseptolul,biseptrinul,tagreminul sunt doar sulfamide cu spectru larg.Daca raceala e puternica nu trece cu atat.Medicul meu gine mi-a recomandat nolicin timp de 5 zile si tablete cu albastru de metil.Efectul bun a aparut la cateva ore de la administrare.Insanatosire grabnica!
-
Infectia urinara se investigheaza de catre medicul infectionist sau urolog.Cereti medicului sa vi se faca o urocultura cu antibiograma.Daca apar germeni sau bacterii in urocultura ,se citeste antibiograma in care apare antibioticul adecvat infectiei.Deci nu luati antibiotice la voia intimplarii,pt ca nu vor avea nici un efect!Trebuie sa-l luati pe cel mai sensibil infectiei proprii.Tratamentul dureaza intre 10 si 14 zile.Apoi,se face din nou urocultura si daca infectia n-a disparut,se citeste din nou antibiograma si se recomanda al doilea antibiotic sensibil.
Totul e sa mergeti la medicul potrivit,dupa cum v-am spus.Si nu neglijati infectiile urinare,sint afectiuni serioase! Va doresc sanatate! -
Are dreptate elidenta!In fectiile urinare trec greu si trebuie neaparat facuta antibiograma .Ca sa dau un exemplu fetita mea a avut infectie urinara si i-am dat atb.dupa ce a iesit rezultatul antibiogramei deci tintit nu la intimplare.dupa terminarea tratamentului am mai asteptat 10 zile si iar am facut antibiograma si infectia tot acolo era nu mai ca ,capatase rezistenta la atb pe care-l folosisem prima oara .Asa ca mare grija la infectia urinara ca "e perversa".