bartolinita

•  
    • 6 mesaje
    8 Sep 2005, 21:19
    0 1
    cum se scapa de bartolinita , am facut o incizie dar iar a aparut va rog mult ajutati-ma sunt disperata
  •  
    • 83 mesaje
    9 Sep 2005, 11:24
    0 0
    Mary,
    nu inteleg: ti-ai facut tu incizia? pentru ca stiu sigur ca persoanele care au probleme cu B. trebuie operate, sub anestezie.
    Astept raspunsul tau.
  •  
    • 1946 mesaje
    9 Sep 2005, 12:40
    0 0
    sub anestezie? glandele bartholini se infecteaza - adica colecteaza puroi, mai pe romaneste - prin urmare poti sa faci si mama anesteziei, te vei urca pe pereti de durere. asta e, trebuie extirpate. bartolinita este o boala care recidiveaza, din pacate, la numai cateva luni dupa incizie.
    asta am gasit pe net

"Bartolinitele sunt infecþii ale glandelor lui Bartholin, situate în grosimea
    buzelor mari, complicaþii frecvente ºi tenace, cu evoluþie acutã sau cronicã
    ºi care necesitã uneori extirparea chirurgicalã a acestor glande.
    Forma acutã se prezintã sub aspectul unei tumefacþii dureroase de mãrime
    variabilã, de la un bob de strugure la o nucã, localizatã în treimea
    inferioarã ºi medie a labiilor mari, în apropierea orificiului vaginal, cu
    abcedare posibilã.
    Bolnava acuzã spontan dureri mari ce iradiazã în regiunea inghinalã ºi spre
    coapse, asociate cu febrã 39 grade ºi alterarea stãrii generale. Dacã
    colecþia nu este drenatã chirurgical, se produce o fistularizare spontanã.
    Tratamentul prealabil constã în antibioterapie selectivã, comprese umede.
    În forma cronicã fenomenele inflamatorii sunt mai moderate, iar starea
    generalã este nemodificatã, bolnava fiind afebrilã. Bolnava poate contamina
    partenerul, deoarece contactele sexuale sunt posibile."
  •  
    • 83 mesaje
    9 Sep 2005, 16:24
    0 0
    cecyly,
    imi explici mie ce inseamna B. sau lui mary?
    Eu stiu si ce inseamna si cum se scapa de ea. Mergi la doctorul ginec, care stie ce are de facut, adica: te interneaza, iti face analizele care se fac de regula inainte de orice operatie, apoi iti face anestezie si te taie... asta inseamna ca: daca e un doctor bun si te "rezolva" bine ai scapat pentru toata viata, daca e un bou nu scapi si o iei de la capat. Cunosc o persoana care a fost operata bine de vreo 8 ani si e bine sanatoasa...
    Sper sa o fi ajutat pe fata cu problema cu "mica noastra discutie" si imi pare rau ca nu am cum sa-ti zambesc si eu, decat asa (hahaha!).
    O zi buna
  •  
    • 6 mesaje
    9 Sep 2005, 23:31
    0 0
    am facut incizia la spital sub anestezie , dar nu inteleg de ce acum asa de repede am aceeasi problema, a colectat asa de repede? sincer ma cam sperie toata povestea asta
  •  
    • 6 mesaje
    9 Sep 2005, 23:31
    0 0
    am facut incizia la spital sub anestezie , dar nu inteleg de ce acum asa de repede am aceeasi problema, a colectat asa de repede? sincer ma cam sperie toata povestea asta
  •  
    • 6 mesaje
    11 Sep 2005, 11:57
    0 0
    cecylly sa stii ca am facut incizia la spital sub anestezie , dar stii care e problema , nu inteleg cum de a colectat asa de repede
  •  
    • 39 mesaje
    11 Sep 2005, 14:56
    0 0
    buna
    cat de repede marypetrica? o saptamana, o luna? am avut si eu o probl asemanatoare; prima operatie in 1998, a doua, dupa vreo 8 luni; acum am iar probleme...daca vrei sa vorbim pe messenger: maimutza77; la mine merge f greu eva, nu stiu de ce
    sanatate
  •  
    • 1946 mesaje
    12 Sep 2005, 09:28
    0 0
    karinal draga mea, pt o astfel de "operatie" nu este nevoie de internare si nici de analize. bartolinita e o boala care recidiveaza, prin urmare medicul nu e un bou. aceea persoana pe care o cunosti tu si este operata de 8 ani cu siguranta nu mai are glandele. eu zic sa te mai documentezi inainte de a fii ironica.
  •  
    • 83 mesaje
    12 Sep 2005, 15:35
    0 0
    Mea culpa!
  •  
    • 1946 mesaje
    12 Sep 2005, 16:12
    0 0
    pace!
    uite am o fosta colega (medic) care si-a extirpat glandele bartholini de frica sa nu faca boala. stiu, e o t.ampita, dar asta a facut.
  •  
    • 6 mesaje
    4 Oct 2005, 18:04
    0 0
    cecylly , sa stii ca am facut incizia sub anestezie la spital , daca vrei sa vorbim mai in detliu as vrea sa vb pe messenger . Adresa mea este marry_marry38, astept , Pa pa
  •  
    • 56 mesaje
    7 Oct 2005, 00:18
    0 0
    Nu prea imi place cum se vb pe acest forum,aproape toata lumea te ia peste picioar si tu de fapt vrei un sfat, o informatie, etc. In 1985 si eu am avut aceasta problema si mai eram si insarcinata in 2 luni, am fost internata la ginecologie, mi s-a facut incizie, cu anestezie locala, dar stiti si voi ca la infectii purulente anestezia locala nu are nici un efect,deci aproape ca am murit de dureri, am stat internata 10 zile, timp in care am facut antibiotic injectabil, c-am riscant pt.sarcina asa mica, dar nu mai retin ce mi s-a prescris pt.acasa, sunt 20 de ani totusi, dupa ce ma spalam cu o solutie, foloseam niste ovule verzulii care se introduceau in vagin si asta a fost tot,(toate prescrise de medic) nici pana in ziua de azi nu a mai recidivat. Acum vezi si tu cum stai cu sistemul imunitar, fa niste analize mai amanuntite si ce antibiotic mai puternic ti se potriveste, pt. ca infectia se intoarce acolo unde este organismul slabit si nu are putere sa lupte.Insanatosire grabnica.
  •  
    • 14 mesaje
    7 Oct 2005, 13:49
    0 0
    si in cazul meu s-au inflamat dar am reusit sa scap fara operatie ,mi-a recomandat betaden , cloramina ,si ceva antibiotice