ajutor!
-
0 0va rog ajutati-ma si pe mine, ptr. ca nu stiu ce sa mai fac!
am mari probleme cu constipatia!!!!
se intampla sa stau si o saptamana fara sa pot merge la toaleta.din cauza asta am dureri mari de burta. nu stiu ce sa mai incerc.daca mai e cineva in situatia mea, sau cel putin asemanatoare, astept sfaturi.
multumesc. -
pai poti sa bei niste sare de lamaie dizolvata in putina apa, sau daca asa nu merge, vezi c agasesti la farmacie capsule cu bacterii specifice intestinului, si care favorizeaza maceratia si tranzitul. si binenteles trebuie sa faci sport, sa consumi lichide, mancare cu fibre si sa renunti la mancarurile grase.
-
sfatul meu este urmatorul,nu incerca cu medicamente ptr. ca la tine deja este constipatie cronica si acestea dau dependenta.
cel mai bun remediu este sa-ti schimbi alimentatia si sa nu mai mananci mezeluri in primul rand.
sa stii ca ,chiar si ceaiurile dau dependenta,ba chiar la un moment dat nu mai au nici un efect.
daca nu bei cafea dimineata,incepe de maine!
iar ca tratament iti recomand TARATE DE GRAU.
ptr.ca la tine situatia e mai complicata,o saptamana e destul de grav!ptr. cel putin doua saptamani inainte de masa ia cu apa,suc sau ce vrei, doua linguri de tarate,iar seara doua trei linguri de tarate cu iaurt.
dupa ce ti se mai regleaza digestia iei doar seara cu iaurt cel putin trei luni.
crede-ma e cel mai bun si sanatos tratament!
multa bafta !te pup -
De obicei constipatia provine din lipsa de fibre(vegetale si fructe).Incearca sa maninci dimineata cum te trezesti un iaurt simplu in care-ti tai niste mere sau portocale ori banane.Nu lua iaurt cu fructe ca ala are doza ridicata de zahar ..mai bine iti faci tu si e altceva.Fa-ti o salata de legume zilnic si vei vedea diferenta.Eu zis sa nu iei tarite(macar ca si alea-s tot fibre)pt ca agraveaza mai tare constipatia cronica.
-
Mananca dimineata un bol de cereale (de preferat cu secara) cu lapte rece. Daca nu da imediat rezultate, nu dispera ci incearca sa pesrseverezi. Trebuie sa iti asiguri zilnic cantitatea necesara de fibre si asa incet incet tractul tau digestiv isi va crea un ritm sanatos.
De asemenea, incearca imediat dupa acest mic dejun sa stai 5 minute intinsa pe burta. -
Incearca tarate inmuiate in apa, pe care le prepari seara si le bei strecurate dimineata. Mama mea a avut constipatie cronica si i-a mers foarte bine.
Daca mai vrei un sfat: ar fi bine sa te vada un gastroenterolog, constipatia poate avea multiple cauze care nu tin neaparat de alimentatie si sedentarism.
Sanatate. -
Leva,de ce sa nu ia tarate?eu iau de un an si ma simt foarte bine!in primele luni luam in fiecare zi,acuma iau o data pe saptamana si ma simt excelent!taratea inseamana fibre exact de ce are organismul nevoie!
si ce este mai important e ca nu da dependenta ci trateaza.
totusi de ce stii tu ca nu este bine sa mananci tarate? -
Se gaseste un laxativ natural, relativ nou: Eucarbon. Se pare ca da rezultate bune in constipatia cronica.
Un remediu la care foarte multi oameni reactioneaza excelent (si cu rezultate pe termen lung) este cura cu granule de polen (se gasesc la Plafar).
Timp de 2 saptamani se ia o lingura de polen, pe stomacul gol, dimineata. Granulele se tin in gura pana se dizolva.
Micul dejun se poate lua la minimum 30 de minute dupa aceea.
Daca apare diareea, cura nu se opreste, ci se scade doza zilnica de polen.