un sfat, o parere, orice!

•  
    • 20 mesaje
    6 Sep 2005, 10:24
    0 0
    Salut!
    Am mare nevoie de un sfat, o parere, un ajutor…poate pare banal toata lumea care scrie aici are probleme dar pe mine ma ingrozeste ideea de a trece singura prin asta.
    Sa va explic :iau anticonceptionale cam de 7 luni…de la astea am slabit destul de mult, dar inafara de acest efect nu au mai fost si altele asa ca am ramas la aceleasi pastile (novinette). Problema mea a aparut acum 2 luni (cred ) cand la jumatatea perioadei mi-a venit ciclul…am zis ca e doar o intamplare…apoi, la termen mi-a venit din nou. Normal, cam 4 zile a tinut, etc.Acum cateva zile iarasi mi-a venit (e iar jumatatea perioadei) numai ca de aceasta data ma ingrijoreza ca este mult mai inchis la culoare, mai putin.Am stari foarte ciudate : greata, mananc foarte putin, ma doare capul.
    Ma rog sa nu fie vorba de sarcina, mai ales pentru ca eu am luat mereu contraceptivele, fara sa le intrerup-incerc sa ma amagesc si sa spun ca-i de la stres dar nu mai vreau sa continui incertitudinea asta.
    Sunt ingrozita de o posibila sarcina…chiar daca am 26 de ani nu sunt in stare sa am un copil ; cu prietenul meu nu vreau sa discut asta pentru ca daca as ramane insarcinata nu ar fi de acord sub nici o forma cu un avort.
    Poate o fi stresul, poate altceva..maine dimineata imi iau inima in dinti si fac un test dar repet sunt ingrozita de aceasta idee. Sunt terorizata de gandul ca trebuie sa ma duc singura sa fac o intrerupere de sarcina, ca lumea o sa se uite stramb la mine.
    Please help,macar cu pareri..
  •  
    • 168 mesaje
    6 Sep 2005, 10:34
    0 0
    vania scumpo...anticonceptionalele dau reactii foarte ciudate, depinde si de organism, deregleaza ciclul, dau dureri de cap, ameteli..cel mai bine e sa-ti faci un test de sarcina (pt linistea ta) si apoi sa te duci la doctor...
    ce conteaza ce zice lumea?...e vorba de sanatatea ta...iar prietenul nu poate sa decida dak faci avort sau nu...nu este corpul lui, viata lui!
    in primul rand ai grija de tine si nu asculta ce zice lumea!
    te pup
  •  
    • 372 mesaje
    6 Sep 2005, 12:40
    0 0
    Iti faci un test si mergi la medic sau mergi direct la medic, ca nu e normal sa ai atatea scurgeri de sange in decurs de o luna. Organismul se poate anemia.
    Daca se descopera ca esti insarcinata, faci avort. Decizia asta o spui medicului si numai el aude asta, eventual asistenta. Asa ca ceilalti oameni n-au de unde sti cu ce problema ai venit tu la cabinet.
    Si oricum, in ziua de astazi, intreruperile de sarcina sunt ceva foarte obisnuit intr-un cabinet ginecologic, asa ca nu e cazul sa-ti faci probleme.
  •  
    • 20 mesaje
    6 Sep 2005, 12:47
    0 0
    multumesc de raspuns, cand am citit raspunsurile parca m-a lovit ceva in cap...nu sunt obisnuita sa mi se raspunda atat de raspicat si clar la problema ridicata de mine.Deja mi-au transpirat palmele si imi bate inima mai tare.sper sa am puterea sa fac testul, apoi...ce-o vrea Dumnezeu...s-ar putea sa va intreb maine de vreo clinica mai de Doamne ajuta unde poate face asta...
  •  
    • 168 mesaje
    6 Sep 2005, 13:05
    0 0
    vania...nu stiu de ce esti asa de emotiva...parca ai fi o fetita de 14 ani nu o femeie de 26....trebuie sa stii sa decizi pt tine...sa alegi ce-i mai bun...
    uite...eu am 18 ani...dar daca as fi in situatia ta nu m-ar interesa daca ma barfeste cineva..m-as duce direct la doctor sa vad ce e cu mine...
    nu te joci cu sanatatea..
    te pup si sunt alaturi de tine...sa-mi spui ce ai mai facut
  •  
    • 71 mesaje
    6 Sep 2005, 14:09
    0 0
    Uite, eu am 27, sunt casatorita de vreo 6, maine sunt programata sa fac intrerupere. Am facut o greseala in luarea pilulelor (adica am facut o pauza, dar am avut contact exact in ziua reluarii pilulelor, ceea ce nu scria pe prospect!). Asta e. Chiar daca vroiam sa pastrez sarcina, sunt sigura ca nu era in ordine, deoarece in timpul asta am luat mai multe pastile contraindicate, fara sa stiu de sarcina: am luat in continuare Logest, am luat vreo trei saptamani Metoclopramid, cate patru pe zi, pentru greata interminabila si Ibuprofen. Nu fa testul de sarcina de la Ozone, e o porcarie. Eu am facut doua teste si a iesit negativ,desi aveam sase saptamani. Ia Barza sau orice altceva. Daca iese pozitiv sau daca iese negativ si totusi nu esti sigura, poti face o ecografie. La Filantropia este 150.000 lei. O intrerupere este 250-300.000. Nu are cine sa se uite urat la tine din personalul medical, gandeste-te ca ei vad in fiecare zi femei ca noi, care din diferite motive nu pot sau nu vor sa pastreze sarcina. Din pacate, eu trebuie sa trec prin asta singura, tocmai m-am certat rau cu sotul si dorm in pod cu pisicile. S-ar putea sa ma si despart de el. Oricum va plati scump suferinta mea.
  •  
    • 195 mesaje
    6 Sep 2005, 19:55
    0 0
    Vai, cum sa dormi in pod cu pisicile ?! De ce? Chiar vorbesti serios?
    Eva, ai facut testul?
  •  
    • 20 mesaje
    7 Sep 2005, 12:44
    0 0
    Buna!
    Am facut de dimineata testul si a iesit negativ, slava Domnului!Am folosit un test de la Ameritek sau ceva de genul asta…se numeste dbest. E altfel decat altele pe care le-am folosit…adica are acea banda incorporata intr-un dispozitiv de plastic, cu 2 fante:unul pentru a introducerea urinei si o alta pentru observarea rezultatului. A, inca ceva:are si o pipeta, deci nu se introduce banda in recipient ci se picura cu pipeta.
    Nu stiu ce sa mai zic..ma ingrijoreaza ca am in continuare acele scurgeri care au inceput de vineri…
    Problema e ca nu prea am timp saptamana asta sa ma duc la doctor…sper ca pana luni sa se opreasca sa pot face controlul. Multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine!
  •  
    • 1131 mesaje
    7 Sep 2005, 14:54
    0 0
    Vania ma bucur mult ca rezultatul e cel asteptat atat de mult de tine. Am trecut si eu prin asa ceva, dar nu luasem pilule. A fost f.f.f. aiurea. Nu dormeam noptile, aveam cosmaruri daca reuseam sa adorm. Probabil ca cel mai bine ar fi sa te documentezi temeinic, pe mine asta m-a ajutat. Acum orice semnalmente le judec logic si reusesc sa imi dau seama daca am motive de ingrijorare sau nu.

Iar daca te sperii si tu atat de usor, ar fi bine sa mergi la un medic de treaba care sa iti gaseasca o metoda f. sigura si pe placul tau, si sa iti explice cand sa fii atenta si la ce ca sa nu mai patesti asa ceva.

Sa ne tii la curent in continuare.
  •  
    • 20 mesaje
    8 Sep 2005, 10:03
    0 0
    buna!
    Luni ma duc la doctor...tot am insomnii...pentru ca mi s-au umflat sanii si ma dor cum nu m-au durut niciodata.E ciudat pentru ca niciodata inainte de ciclu nu mi se umflau chiar asa...daca nu-mi vine luni (cum era normal) cred ca e de rau, de foarte rau...uffff
    ciudat este ca tot timpul sunt stresata de gandul ca pot ramane insarcinata, chiar si atunci cand facem dragoste
  •  
    • 1478 mesaje
    8 Sep 2005, 10:51
    0 0
    nu cred ca este recomandat sa pastrezi o sarcina in felul acesta..
    e cam riscant caci anticonceptionalele pot avea efecte destul de grave..
    cel mai bine este sa mergi la medic care te va indruma si iti va explica exact despre ce este vorba.
    Bafta multa si sanatate!
  •  
    • 1744 mesaje
    8 Sep 2005, 12:34
    0 0
    Indiferent ce ar fi provocat aceste reactii, cel mai bine este sa mergi la medic, draga Vania. Nu te trata "dupa ureche".
    E vorba de sanatatea ta si nu trebuie sa te joci cu ea.
    Numai bine!
  •  
    • 20 mesaje
    9 Sep 2005, 15:46
    0 0
    nu stiu cum o sa rezist pana luni...cteam pe forumuri, la alte eve despre probleme similare si, la un moment dat o eva a dat urmatorul sfat:seara dinaintea testului sa nu bei multe lichide...fir'ar sa fie!eu am mancat pepene si am iesit la toaleta de vreo trei ora in noaptea aia...
    pe test scrie ca il poti face in orice moment al zilei dar eu am tinut sa-l fac dimineata ca sa fie sigur.inseamna ca am stricat totul?
  •  
    • 377 mesaje
    9 Sep 2005, 16:23
    0 0
    Vania, am patit si eu ceva similar. Am fost la doctor: a fost vorba de o raceala foarte urata, care s-a manifestat prin hemoragie. Eu tocmai ma intorsesem anul trecut de la amre unde facusem baie in apa foarte rece. Mi-a trecut si apoi dupa vreo luna a inceput iar. De atunci trebuie sa am f mare grija.
  •  
    • 20 mesaje
    9 Sep 2005, 16:31
    0 0
    eu am niste cheaguri foarte foarte mici care se vad...ciclul are o culoare foarte inchisa si problema este ca dureaza de 7 zile...
  •  
    • 377 mesaje
    9 Sep 2005, 16:36
    0 0
    Pe mine m-a tinut 2 saptamani raceala. Eu am luat impotriva hemoragiei vit.K si calciu. Poate ca ai umblat mult in sandale si a fost rece, de la piciare vin astfel de raceli...
  •  
    • 20 mesaje
    9 Sep 2005, 16:42
    0 0
    am fost la munte....si m-a prins ploaia si-mi amintesc ca atunci chiar mi-a fost frig.Dar si la sfarsit de iulie am patit ceva similar si nu cred ca a fost raceala.
    multumesc mult pentru ca mi-ai mai dat sperante.
  •  
    • 377 mesaje
    9 Sep 2005, 16:49
    0 0
    Pai ti-am spus: si la mine s-a repetat. Mi-a trecut si dupa vreo luna iar mi s-a intamplat.
    Eu cred ca este vorba de o raceala. Oricum, nu rasufla usurata, du-te si trateaza raceala, ca nu e de glumit...multe femei n-au mai putut avea copii in urma unor raceli netratate.
  •  
    • 1131 mesaje
    13 Sep 2005, 14:34
    0 0
    Vania, nu ne mai dai nici o veste?
  •  
    • 20 mesaje
    14 Sep 2005, 09:38
    0 0
    da, sunt aici....asteptam sa se mai intample ceva....
    aseara insa mi-a venit.nu foarte mult dar mi-a venit (am simtit ca este ciclu normal fata de "scurgerea" pe care am avut-o zilele astea). La doctor nu am ajuns, din pacate (blestematul de serviciu) dar cand imi trece ma duc.
    Merci ca te gandesti la mine...va voi tine la curent.