ovulatia
-
9 Iul 2002, 16:23din cate stiu e perioada cu risc maxim de a ramane insarcinata si este din a 10 pana in a 19 zi a menstruatiei. (prima zi e considerata a fi aceea cand apare prima sangerare)
-
10 Iul 2002, 10:05Iti multumesc pentru informatie, dar as vrea sa stiu mai exact cum este cu masurarea temperaturii. Pentru a stii ca se face ovulatia, cat trebuie sa fie temperatura? (cu cate linii peste normal, sau cum?
-
18 Iul 2002, 08:19Cred ca ce vrei sa stii tu suna cam asa: vrei sa stii cind ovulezi ptr. a ramine insarcinata, nu?
Teoretic, un ciclu menstrual tine 28 de zile, dar e f. diferit de la o persoana la alta.
Daca in cazul tau e asa, la jumatatea unui ciclu menstrual vei ovula, adica a 14-a zi (1 zi e ziua in care ai prima singerare).
Legat de luarea temperaturii, asta se face dimineata inainte de a te da jos din pat si se noteaza pe un carnetel in fiecare zi timp de citeve luni.
De obicei temperatura e constanta la inceputul unui ciclu; ea crescind din momentul in care vei incepe sa ovulezi si o va tine asa pina va veni urmatorul ciclu.
Daca vrei sa stii mai multe te poate ajuta si un kit de ovulatie ce se poate cumpara din farmacii; incepi sa il folosesti din a 12 zi a ciclului, vezi ca ai instructiuni.Bafta