Dureri menstruale

•  
    • 65 mesaje
    31 Aug 2005, 21:06
    0 0
    Stie cineva un remediu ptr durerile menstruale care sa faca intr-adevar minuni???Am fost la ginecolog si a zis ca o sa-mi treaca,sa iau algocalmin,dar degeaba...am luat de atatea ori incat corpul meu a devenit imun si nu mai functioneaza cu algocamin.
  •  
    • 372 mesaje
    31 Aug 2005, 21:25
    1 0
    Incearca Indometacin supozitoare. Se gasesc la farmacie
  •  
    • 65 mesaje
    31 Aug 2005, 21:33
    0 0
    Stiu ca sunt bune dar din pacate la mine au un efect advers..mi se opreste ciclul si pe urma revine din nou cu dureri.Am luat de cateva ori si acum m-am oprit.Mersi oricum.
  •  
    • 9 mesaje
    31 Aug 2005, 21:37
    0 0
    si la mine e groaznic cu menstruatia,in fiecare luna zic"fa Doamne sa-mi treaca".Nu mai suport nici eu.Multa lume zice sa ma duc la ginecolog sa ma apuc de luat anticonceptionale.dar sa iau numai sa nu mai am dureri la menstruatie e aiurea.Asadar eu la menstruatie iau rupan si imi incalzesc apa,pun intr-o sticla de sticla si mi-o pun pe burta.De fapt mai degraba imi trece de la apa incalzita pusa pe burta decat de la pastile.Iti doresc multa sanatate.Si nu mai lua algocalmin.Si eu sunt deja imuna si am renuntat.Nu are rost sa ne indopam cu medicamente care nu mai dau nici un rezultat.Pupici
  •  
    • 65 mesaje
    31 Aug 2005, 21:50
    0 0
    Din pacate asa e!!!Am citit recent undeva ca ceaiul de salvie e bun sa-l beau de 3 ori pe zi inainte cu cateva zile de ciclu.Si mie imi este foarte rau si la fel faceam si eu cu sticla de apa sau imi puneam apa clocotita cu sare intr-un lighean si-mi tineam picioarele in apa.Incerc orice numai sa-mi treaca.
  •  
    • 110 mesaje
    31 Aug 2005, 22:13
    0 0
    BlueEyes20 de la apa aia incalzita nu faci cheaguri...din cate stiu eu nu e recomandata...chiar dak dispare durerea
  •  
    • 162 mesaje
    31 Aug 2005, 22:49
    0 0
    Buna fetelor...de ceai de cretisoara ati auzit? intre ciclu se fac bai si se bea si ceai....si vor disparea durerile..sau faceti reflexoterapie...o sa va ajute!
  •  
    • 65 mesaje
    31 Aug 2005, 23:09
    0 0
    unde se gaseste?la farmacie?la plafar? merci mult
  •  
    • 110 mesaje
    31 Aug 2005, 23:15
    1 0
    apropo...k tot e vb de asta...si poate unele dintre voi sunteti in situatia mea...mie knd imi vine menstrustia e ffff abundenta,tine si mult iar durerile sunt insuportabile...am luni knd in prima zii nu ma pot eidica din pat.e cineva in situatia mea??
  •  
    • 372 mesaje
    1 Sep 2005, 00:26
    0 0
    Ceaiul de cretisoara il gasiti la plafar.
    Daca faci cura de ceai trebuie sa te tii de ea, ca plantele astea isi fac efectul foarte lent. Eu n-am prea avut rabdare cu ceaiurile
  •  
    • 14 mesaje
    1 Sep 2005, 09:27
    0 0
    Buna fetelor! Si eu am aceste probleme, dureri foarte mari in primele doua zile si sangerari abundente.Durerile le rezolv cu Nurofen pentru durere, algocaminul nu are nici un efect al mine.Practicam si eu metoda cu sticla de apa calda si pana sa descopar Nurofenul era singura solutie pentru a ma calma. Insa am auzit ca nu ar fi o solutie foarte buna deoarece se formeaza cheaguri de sange . Am fost si la ginecolog si mi-a recomandat sa iau in fiecare luna cam 10 zile vitamina E. Nu prea am vazut diferentele, sau poate nu am insistat eu suficient de mult pentru ca am renuntat dupa 2-3 luni.
  •  
    • 80 mesaje
    1 Sep 2005, 10:26
    0 0
    un sfat, daca luati contraceptive, mergeti la medic si incercati sa gasiti acel contraceptiv care se impaca cel mai bine cu corpul vostru
    si eu am avut aceleasi probleme, si era groaznic, dar dupa ce am schimbat contraceptivul ma simt mult mai bine
    de la luat 3 agocalmin pe zi (fiole) cam 4 zile am ajuns sa iau max 2 pastile de agocalmin pe perioada menstruatiei
    de asemenea s-a redus considerabil si cantitatea de sanga si starea de rau din aceasta perioada
  •  
    • 157 mesaje
    1 Sep 2005, 12:37
    0 0
    Dragele mele,

Eu tocmai am fost la ginecolog aseara, dupa ce acum 2 zile mi-am facut o ecografie.
    In ultimul timp am tot avut dureri in partea de jos, ma dureau ovarele si am decis in final sa ma duc la doctor. Cert e ca mi-a descoperit un fibrom cam cat o pruna si cateva chistulete pe ambele ovare. Medicul a zis ca sunt cam tanara (30 ani, multumesc!)pentru a avea un fibrom, dar pe de alta parte se pare ca apar, chiar si la femei mai tinere. Din fericire, nu este grav, atata timp cat nu exista menstre abundente, cheaguri, dereglari menstruale etc. Poate fi tinut sub control cu tratament adecvat.
    Nu stiu ce varste aveti si nici daca v-ati facut un examen ginecologic complet + echo, dar va sfatuiesc s-o faceti.
    Mai ales fetele care au ciclu abundent sa/sau chegulete.
    Va pup si sa fiti sanatoase!
  •  
    • 51 mesaje
    6 Sep 2005, 01:35
    0 0
    pt menstre abundente si dureroase incercati coada racului. pt efecte maxime tratamentul se incepe cu 7 zile inainte de menstruatie. la fel se pot bea si ceaiurile de cerentzel si coada calului care sunt antihemoragice. iar pentru dureri (si pe aste chiar am incercat- se bea ceai de sunatoare. trec in juma' de ora maxim. si uneori iau o aspirina sau un paracetamol. in general dureile cica sunt date de contractiile uterului care elimina nu stiu ce, asa ca pernuta cu apa calda relaxeaza fara efecte secundare.
  •  
    • 1 mesaje
    6 Oct 2005, 11:47
    0 0
    Si eu m-am confruntat cu dureri menstruale acute timp de 12 ani.Intr-un sfarsit am mers la ecografie si la ginecolog si am descoperit ca am anexita bilaterala( inflamarea ambelor ovare) si chisturi ovariene. Am facut mult tratament cu antibiotice pentru anexita fara nici un rezultat ( ba rezultatul a fost ca imi era mereu rau si greata din cauza medicamentelor). Asa ca am mers la un medic homeopat ( Otilia Craciun- e mereu aglomerat la ea la usa dar merita asteptat pentru ca e foarte buna ca medic) care mi-a recomandat un remediu care m-a ajutat foarte mult in sensul ca durerile au disparut aproape complet. Deasemenea am mers la un medic ayurvedist( plante) respectiv Dorin Dragos care mi-a dat o reteta de plante specifica structurii mele pentru spalaturi vaginale si pentru a le lua intern ( combinatia de plante indicata macinata si luata praf sub limba timp de 20 minute). Deasemenea Dorin Dragos a scris o carte care se numeste "Plante de leac pentru suflet" in care descrie destul de amplu si pertinent la capitolul "probleme ginecologice" care sunt cauzele subtile (sufletesti si mentale) care duc la aparitia chisturilor, anexitei, fibroamelor...etc. Deasemenea explica intr-un mod accesibil intreaga morfologie si fiziologie a declansarii menstruatiei. Cred ca este important sa stim ca femei ce se petrece acolo. Am vazut un mesaj pe forum care spunea ca este normal sa ai dureri la expulzarea sangelui menstrual ( care este de fapt expulzarea endometrului). Nu este deloc normal. Aceste dureri apar datorita unor probleme interioare ( psihologice sau chiar fizice). In psihologie se stie foarte clar ca problemele interioare care se acutizeaza duc pana la urma la manifestari somatice. Asa ca daca aveti dureri, mergeti de va cautati la doctor intai si apoi cautati sa tratati cauza problemei si nu efectul ei ( care este durerea). Si acest lucru nu este realizabil cu antibiotice.
    Si inca ceva: de obicei durerile apar datorita unei inflamatii in zona pelviana ( ovare in special) asa ca algocalminul care opreste durerea la nivelul centrilor creierului nu are cum sa aiba efect prea multa vreme. Cel mai indicate sunt antiinflamatoarele care actioneaza specific pe acea zona si ajuta la reducerea inflamatiei si prin urmare la diminuarea durerii. Dar de obicei ele sunt destul de toxice deasemeni. Eu personal am folosit diclofenac sodic ( supozitoare) cam o treime dintr-un supozitor pentru ca daca il folosesc pe tot apar dureri de stomac si stare de somnolenta ( efectele adverse ale diclofenacului). In cam 30-40min durerile dispar complet. Indometacinul e deasemenea bun si mai fin decat diclofenacul dar pe mine personal nu m-a ajutat.
  •  
    • 64 mesaje
    6 Oct 2005, 18:18
    0 0
    Pentru dureri mari poti folosi Aulin. Cel mai bun este cel in pliculet. In maxim 10 minute calmeaza orice durere. In plus este si antiinflamator.
  •  
    • 1 mesaje
    6 Oct 2005, 19:24
    0 0
    poate ma ajutati si pe mine va rog.
    cunoasteti vreun medicament pentru amanarea ciclului cu cateva zile? 2 zile sunt suficiente
  •  
    • 115 mesaje
    7 Oct 2005, 18:45
    0 0
    Carmella, cat costa ecografia? ne poti recomanda un ginecolog bun? mersi