Pentru evele deja mamici
-
0 0Pentru ca sunt la prima sarcina...am si eu cateva nelamuriri si poate ma puteti ajuta si pe mine, voi, evelor care deja ati trecut prin minunea unei nasteri.
Dupa calculele doctorilor, acum am 35 de saptamani de sarcina. Mie imi e cam greu sa cred asta din mai multe motive. Sa va explic: mie menstruatia imi venea o data la aproximativ trei saptamani(de obicei imi venea mai devreme de trei sapt niciodata mai tarziu de 3 sapt si o zi) si nu dura mai mult de trei zile.- niciodata nu a fost regulata dar mai tarziu de 22 de zile nu a intarziat. In luna decembrie...mi-a venit pe 27...cu o saptamana de intarziere si nu a durat mai mult de doua zile si cantitativ fffff putin.
Acum...toti doctorii au calculat aceasta menstruatie ca fiind ultima si au calculat ca data probabila a nasterii 4 octombrie. Dar eu...eu ma simt ciudat acum..pt ca mi s-a lasat burta f rau si simt copilul acum miscand foarte jos..un pic mai e doar pana la iesire. Plus de asta mi se umfla picioarele foarte tare si dimineata cand ma trezesc sunt buturugi- nu stiu daca asta poate fi un criteriu, dar cele mai in varsta imi zic ca se apropie nasterea..
Si am observat in ultimele doua zile ca am seara mai ales usoare dureri...si nu dureri cauzate de miscarile copilului ca pana acum..in acelasi timp simt cum mi se incordeaza burta in partea de jos...repet, nu sunt dureri mari si nici de lunga durata..mai putin de un minut si apoi trec.- banuiesc ca astea pot fi contractii ,nu?
sper sa ma puteti ajuta cu experientele voastre! -
contractii am citit ca e normal sa ia in ultima luna ..cu cunditia sa nu fie de mare intensitate...cat despre controlul la alt medic..eu sunt in Spania acum si aici lucrurile stau altfel .la inceputul sarcinii ti se da un doctor care se ocupa de tine pe tot parcursul celor 9 luni..te trimite la analize si ecograf...chestia este ca aici nu se fac la gravide consultatii ginecologice, doar analize de sange si urina si ecografii...data probabila a nasterii o calculeaza in functie de ultima menstra..nici eu nu mai stiu...oricum, saptamana viitoare pe 9 am programare la doc..o sa ii spun atunci...daca nu nasc pana atunci
-
si mie mi-au calculat doctorii gresit varsta sarcinii, din cauza ce mi-a venit de 2 ori ciclul peste sarcina, cum s-ar spune.Imi facusem analizele si iesise clar ca sunt insarcinata si mie imi venise ciclul.Singurul care a prezis corect varsta sarcinii si data nasterii a fost ecograful.Mie mi s-a rupt apa, am fost la spital si doctorita care m-a consultat vroia sa ma trimita acasa, zicea ca mai am 2 luni pana nasc.Noroc ca am cunoscut o moasa, care a insistat sa ma opreasca. Si in 2 ore am nascut.
sanatate multa, si tie si la bebe -
La ecografie, medicul masoara niste diametre...de craniu-DBP,circumferinta abdominala-CA,etc,etc. Aceste diametre arata clar virsta fatului. Pe parcursul sarcinii, daca aceste diametre ar fi aratat altfel decit trebuie, adica mai mari, te-ar fi atentionat medicul ca, copilul este mai mare decit trebuie.lEu cred ca trebuie sa ai incredere in ei.
oricum,nasterea se va declansa la timpul ei, indiferent de ce ai calculat tu sau medicii.
Un alt indiciu ar fi PMF-primele miscari fetale,daca le-ai notat. Ele apar la 4 luni ,max.41/2 luni.
Stai linistita... -
primele miscari fetale au fost la inceputul lunii aprilie..deci dupa calculele lor la trei luni si un pic..nici eu nu mai stiu!! cand o fi...o fi si gata..eu sunt pregatita oricum!
imi e asa greu acu pt ca ma doare si spatele si bebe este foarte agitat..miscoteste intr-una de ma paralizeaza...in orice pozitie as sta...cred ca isi cauta iesirea si nu o geseste
mersicut pentru raspunsuri! Va pup!