SE POATE TRATA HIPERTENSIUNEA????
-
0 0Sunt hipertensiva stadiul II.Pe electrocardiograma s-au inregistrat HVS-uri.Am facut testul la efort si din fericire nu au fost alte modificari.
De mai bine de 2 ani iau medicamente ( nebilet, iar de vreo jumatate de an doar egilok ).
Ma streseaza aceasta boala mai ales ca am mostenit-o.
Desi iau acest tratament fac oscilatii in continuare. Mie ingrozitor de frica la gandul ca mi s-ar putea intampla ceva grav....mai ales ca am un baietel de 8 ani care are nevoie de mine.... -
Salut din nou,desi as dori ca acest salut sa fie in situatii de bine si nu cu ocazia problemelor noastre de sanatate.Un remediu f.bun pentru reglarea tensiunii(hipo sau hiper)este tinctura de paducel.Acest arbust care creste la noi poarta numele in popor de"copacul inimii".Incearca si nu vei regreta!
-
se poate trata. mama este hipertensiva (cu tensiune oscilanta pe stres). e bine sa mergi la un medic cardiolog bun si sa iti faci analize + sa iti dea un tratament.
un efect interesant (cel putin ce am observat eu la mama) - dezechilibrele hormonale (excesul de estrogeni mai exact) pot provoca hipertensiune; dupa ce a facut o operatie si a necesitat un implant pt echilibrarea hormonala, 90% dintre problemele legate de tensiune au disparut. cand a intrebat ginecologul de tensiune (noi venisem cu alta problema) am zis ca rade de noi. dar s-a dovedit a avea dreptate
-
"La majoritatea persoanelor nu exista o cauza determinanta pentru aparitia hipertensiunii arteriale. Acest gen de presiune arteriala crescuta se numeste hipertensiune arteriala esentiala sau primara. Alta serie de persoane sufera de HTA determinata de o serie de cauze cunoscute cum ar fi: tumori de suprarenala, boli cronice de rinichi, exces de pilule contraceptive sau sarcina la femei, etc. Aceasta este numita hipertensiune arteriala secundara si este în general curabila daca sînt corectate cauzele determinante."
Deci se poate trata daca are o cauza determinata, tratand cauza, cum spune fortelady, dar, in cazul tau, cred ca o mostenesti. Oricum, cred ca ai facut ceva investigatii, nu?
In legatura cu reflexoterapia, nu stiu, poate ca e buna.
Si un sfat: chiar daca reusesti sa revii la o tensiune normala, este periculoasa o intrerupere a tratamentului. Orice modificare a tratamentului sa fie la indicatia medicului.