HEPATITA DE TIP B - TRANSMISIBILA ?

•  
    • 86 mesaje
    30 Aug 2005, 10:25
    0 0
    servus evelor !
    tatal meu a fost diagnosticat cu hepatita de tip b acum 2 saptamani . as vrea sa imi spuneti daca exista riscul de a ne imbolnavi si noi ,cei care avem contact cu ei .
    si o intrebare mai personala adresata de mama mea daca e posibil ca prin contact sexual sa se imbolnaveasca si ea .
    multumesc si astept raspunsul vostru
    dana
  •  
    • 524 mesaje
    30 Aug 2005, 11:29
    0 0
    Virusul hepatitei B -VHB se transmite prin:
    -sange
    -prin contact sexual oral, vaginal, anal neprotejat (fara prezervativ)
    -prin saliva - prin sarut umed , fiind in cantitate suficienta infectarii si in saliva
    -de la mama la fat - in timpul dezv fatului intrauterin, in timpul travaliului (la nastere) sau prin alaptare.
    Deci, mama ta poate lua virusul prin contact sexual (sa foloseasca de acum prezervativ si sa nu mai practice daca practicau sexul oral) si prin sarut umed, nu pupicei pe obraz.
  •  
    • 86 mesaje
    30 Aug 2005, 13:09
    0 0
    sarumana riana de raspuns ! se simtea putin stigmatizat tatal meu din aceasta cauza respectiv mai toti il ocoleau , fara sa il atinga sau pur si simplu evitau contactul cu el . trebuie sa recunosc ca si eu ma spal cu spirt pe maini si imi arunc hainele in masina de spalat atunci cand merg la el acasa . sa speram ca se va face bine si va trece usor peste chinul acestei boli
    sanatate maxima
    dana
  •  
    • 524 mesaje
    30 Aug 2005, 17:07
    0 0
    Danau
    VHB este un virus rezistent in mediul extern la actiunea razelor ultraviolete, la contactul cu alcoolul si dezinfectantele uzuale.
    La -20 gC poate supravietui 15 ani.
    La 20 gC rezista ani, la 30 g C -luni iar la 60gC -ore.
    Poate fi inactivat prin sterilizare la 90-120 gC in 20 min, prin caldura uscata la 160 gC intr-o ora, prin fierbere 60 min, sub actiunea hipocloritului de sodiu sau a formolului.
    Infectiile cu acest virus au evolutie diferita: 1-2 % au o evolutie fff grava (distrugerea ficatului este urmata de deces), 10-15 % se cronicizeaza (pastrandu-si contagiozitatea), iar 85 % se vindeca (in medie in 6 luni, organismul produce anticorpi dobandind imunitate, iar ficatul distrus se regenereaza si functiile sale revin la normal)

Pt o evolutie favorabila, tratamentul trebuie insotit de repaus si o dieta corespunzatoare.
    Multa sanatate tatalui tau.
  •  
    • 524 mesaje
    30 Aug 2005, 17:11
    0 0
    Daca vreti sa fiti si mai linistiti va puteti vaccina (reduce incidenta VHB cu 90-95 % )
  •  
    • 86 mesaje
    31 Aug 2005, 11:15
    0 0
    riana !
    m-ai uimit total ! sarumana de raspuns iti doresc si tie sanatate maxima si ca o curiozitate pesonala esti cadru medical ?
    pupici .
    dana
  •  
    • 524 mesaje
    31 Aug 2005, 11:46
    0 0
    Nu sunt cadru medical.
    M-am documentat recent despre hepatitele virale pt un material la serviciu.
    Asa ca am avut posibilitatea sa te ajut.
    Acum o luna , de ex, nu stiam toate astea