infertilitate
-
0 0am 29 de ani si sunt foarte suparata ca nu pot concepe un bebe.am luat diane 35 in urma unei operatii de chist pe un ovar.
astept de aproape 2 ani de cand am incetat sa mai iau diane sa se intample o minune dar ...degeaba.
mai am putin si fac o depresie de toata frumusetea.am fost la medic, am luat duphaston..nimic.nu ma pot relaxa si sa astpt ceva ce nu vrea sa se mai intample.ce sa mai fac? cu trompele cred ca sunt ok, urmeaza sa-mi fac o HSG curand.cine trece prin asa ceva?spuneti-mi cum rezistati si cum va incurajati? -
draga mea imi pare nespus de rau!te cred ca esti dezamagita!intr-o altfel situatie sunt si eu bine, dar nu am facut nici o operatie nici o intrerupere am ramas insarcinata am nascut un baiat dar la 10 zile copilul a murit am crezut atunci ca nu voi mai rezista sa traiesc a fost o malformatie de cord acum pe 4.09.2005 se face un an de cand a murit. DAR NU MI AM PIERDUT INCREDEREA IN D-ZEU!~!!!!
M-AM PAZIT TIMP DE 6 LUNI PRIN METODE CLASICE NU MEDICAMENTOS SI DUPA AIA MI S-A SPUS CA POT SA NU MA MAI FERESC SI SA INCERC SA PRIND O SARCINA DAR UITE AM CATEVA LUNI si nu raman insarcinata! luna trecuta am luat duphaston si latisor de matca si tot degaba tu cat timp ai luat duphaston?mai am un pic si disper am inceput de ieri sa iau branca ursului tu ce imi recomanzi?astept un semn de la tine... -
Nu are nici o legatura intreruperea de sarcina, asa ca muta-ti gandul de la asta.
Stiu si eu, poate ar fi bine sa schimbi medicul. De unde esti? In Bucuresti sunt destui medici specializati in probleme de infertilitate.
Uite intra si pe www.infertilitate.ro, vezi ca au si o sectiune cu intrebari si raspunsuri.
La tine in primul rand trebuie depistata cauza, poate in urma interventiei chirurgicale sa fi facut aderente..si motilitatea trompelor sa fie afectata, sau poate ovarele sa fie prinse in aderente...sau alte chisturi...Ai mai facut ecografii? -
Nu prea cunosc termenii medicali,
insa aderentele ("scar tissue")reprezinta tesuturi care
leaga "organe" care in mod normal nu sunt conectate. Acestea se formeaza in urma unor interventii chirurgicale, inflamatii, infectii sau a altor traume. Stiu ca in timpul unei operatii (in zona genitala), se foloseste nu stiu ce substanta pentru a impiedica formarea de aderente. De regula
nu provoaca durere sau alte neplaceri, insa sunt si cazuri cand pot imobiliza ovarele si trompele...si dupa asta ..deja e alta discutie. -
va multumesc ca mi-ati raspuns
sunteti niste dulci
pt ellaella: am inceput sa iau si eu tratament naturist,branca ursului,mladita de zmeur,niste echilibrante hormonale dar le iau de prea putin timp ca sa pot simti vreun efect.mai sunt niste pastile de napraznic,altele se cheama shecure..e o gama intreaga asa cum mi le-a dat d-na de la farmacie.
am vizitat si eu site-ul infertilitate.ro si mi s-a parut extrem de interesant, chiar vreau sa-l caut pe dr tutunaru pt ca mi s-a parut de treaba.
ma rog ca in final sa fie ok pt toate fetele in situatia mea si sa ne vedem visul implinit
va pup pe toate -
Aderentele sunt practic un paienjenis de carne care poate genera infertilitatea. In general aderentele apar in urma unei operatii, dar nu este obligatoriu, depinde de tehnica folosita de chirurg. Exista intr-adevar o substanta care aplicata impiedica formarea aderentele, din cate stiu aceasta substanta nu exista in Romania si nici nu se poate folosi chiar adusa in tara pt. ca nu este aprobata de Ministerul Sanatatii. Fi foarte atenta ca atunci cand mergi sa faci HSG sa nu ai vreo infectie, medicul trebuie sa it faca VSH in mod obligatoriu!!! VSH arata daca ai infectie, sigur... poate fi vorba si de o masea dar daca VSh-ul este mare este bine amani HSG si sa tratezi infectia mai intai, eu am avut o experienta neplacuta cu aceasta HSG in ianuarie si mai trag si acum.
-
Medicul a propus sa fac HSG ca urmare a dorintei mele de a face un bebe. In momentul in care am facut HSG aveam o anexita de care nu aveam habar pt. ca nu ma deranja. Nu stiu sa iti explic exact ce fenomen s-a petrecut cand medicul a introdus substanta contrastanta pt. ca din momentul in care am inceput sa fac febra, sa sangerez abundent si sa am dureri de burta medici au realizat ce se intampla si au evitat sa imi dea detalii. Ceea ce stiu este ca m-am ales cu piosalpinx pe ambele trompe, pe cea dreapta era foarte mare si singura solutie era sa ma opereze si f. probabil sa imi scoata trompa. Am facut un tratament cu bioenergie si am luat antibiotice din februarie pana in iulie cand mi-a iesit urocultura buna insa inflamatia trompelor inca mai exista. Acum nu stiu mai multe detalii, abia diseara sunt programata sa ma duc la ginecolog si o sa aflu cum mai stau si ce urmeaza sa fac.
Daca tu te simti bine se pare ca ai scapat si e posibil ca acel VSH sa indice probabil o infectie la masea. Apopos, cu a iesit HSG? -
A fost destul de nasol
dupa ce am facut HSG mi-au spus ca ambele trompe sunt infundata la capetele dinspre ovare, deci nu pe traseu, ceea ce ar fi trebuit sa fie destul de bine...ma rog
si dr de acolo, adica de le polizu a spus sa fac tratament cu antibiotic timp de 3 luni, apoi sa vin iar sa facem o serie de instilatii, apoi din nou o HSG..ca poate-poate se vor desfunda trompele
apoi, daca nu se desfunda ma opereaza
si eu am ales aceasta cale direct pt ca m-am interesat si instalatiile sunt o mare tampenie, ca si HSG de altfel
si m-am operat la elias la dr Tutunaru, un dr de nota 1000, de care am aflat de pe site-ul www.infertilitate.ro
cum e cu bioenergia?
suna interesant
te pup -
Buna simonix!
Relativ la partea cu bioenergia: m-a scapat de o operatie, mai mult mi- fi salvat o trompa care la operatie ar fi fost scoasa, asta e clar. Bioenergoterapeutul mi-a zis ca ma trateaza si pt. acele aderenta, mai exact, incearca sa le indeparteze in asa fel sa pot ramane insarcina, cum eu am trompele inflamate si nu pot ramane insarcinata mi-e imposibil sa controlez daca exista si un rezultat la tot efortul lui.
In ultima vreme m-a tratat un medic bun de la Polizu dar din pacate are f. multe paciente si nu isi face timp sa stea de vorba asa ca ieri mi-am facut o programare la dr. Tutunaru pt. 7 octombrie, poti sa imi spui mai multe te rog despre el? Operatia a fost de desfundare de trompe? Eu am deja doua operatii la activ si as face orice sa nu o ma fac si pe a treia, la tine cum a decurs operatia? In cat timp te-ai recuperat? -
draga mea ts
ai facut f bine ca te-ai programat la dr tutunaru, doar ca din pacate si dansul e f ocupat, chiar cat am fost prin spital am inteles ca sunt dr carora nu le convine ca e holul plin de pacientele lui, zilnic
eu cand am fost prima oara sa il vad ,era marti, nu am stat decat 5 min de vorba si i-am spus ca am trompele infundate, ca am aflat asta in urma unei HSG si imediat a zis :" ok, luni dimineata te operez, vii de vineri sa te internez, pleci acasa si vii luni la prima ora ".
asta a fost tot.am plecat cam nedumerita pt ca nici nu a vrut sa se uite pe "prostiile alea de filme"cum le-a numit el filmele cu rezultatul HSG
dar am avut incredere ca stie el ce stie si am mers pe mana lui
nu imi pare rau ca m-am operat, desi e destula suferinta fizica..nu vreau sa te sperii,mai ales ca prima zi dupa operatie e mai greu, normal, apoi te refaci usor-usor. -
chestia e ca tu stii ce inseamna o operatie, deci nu te sperii asa usor
m-a operat pt desfundare de trompe si cu ocazia asta a vazut tot ce e in burta mea...numai vesti proaste
operatia a fost laparoscopica, exact cum e descrisa pe site si pot sa spun ca dl dr e un mare estet, a facut niste incizii atat de mici, ca acum, dupa 2 sapt nu se mai vede nimic, s-au vindecat excelent
recuperarea a durat in total o saptamana, dupa care am fost sa imi scoata firele, tot la el, in cabinetul de consultatii de la colposcopie.
A fost direct cand mi-a spus concluzia in urma vizualizarii abdomenului meu, nu m-a menajat si intr-un fel mi-a facut un mare bine
iti repet e un dr extraordinar
eu sunt bucuroasa ca am reusit sa ii fiu pacienta
te pup si iti doresc numai bine
mai astept vesti de la tine -
Buna Simonix!
Din pacate perspectiva operatie ma sperie foarte tare tocma pt. ca stiu ce m-ar astepta.
Sunt dezamagita ca si dr. Tutunaru nu iti poate acorda mai mult de 5 minute. Speram sa am o discutie mai lunga in care sa ma lamureasca, in momentul de fata ma lupt cu o inflamatie a trompelor de 8 luni si nu prea imi este clar cum voi ajunge eu sa fac un bebe.
O sa ma duc totusi pe 7 octombrie la el si o sa te tin la curent.
Dupa aceasta operatie tie ce sanse ti-a dat sa faci un bebe? -
hello, ts
ma bucur ca mi-ai mai scris
poate tu ai noroc si il gasesti pe doctor mai liber si va sta cu tine cat timp iti doresti
eu iti urez mult succes
mie mi-a spus ca singura sansa e FIV-ul
dar eu cred ca Dumnezeu ma va ajuta si poate voi reusi fara aceasta procedura
a fost cea mai horror zi din viata mea
pt ca dupa operatie ma gandeam ca toata durerea pe care o simteam avea un rost
dar nu a fost asa
eu iti doresc numai bine, multa sanatate si numai vesti bune sa primesti
te pup
astept sa imi scrii -
Draga Simona,
Esti singura persoana cu probleme similare cu ale mele cu care pot discuta si urmaresc postarile tale cu nerabdare.
Eu nu stiu ce este FIV... in plus tu vorbesti de probleme mari in continuare, eu ma gandeam ca acea operatie ar fi trebuit sa rezolve pb. aderentelor si de acum este doar o chestiune de timp pana vei ramane insarcinata. As fi indiscreta daca te-as intreba despre ce alte probleme este vorba?
Eu urmeaza sa ma duc la dr. Tutunaru vineri, daca intrevederea va dura 5 min. eu o sa ma mai duc si la altcineva mai putin celebru dar cu timp si dispozitie sa ma lamureasca. Eu am avut o experienta nefericita ascultand orbeste de un singur medic iar acest lucru nu o sa se mai intample.
Te pup