Nevrita optica.
-
29 Aug 2005, 19:390 0Ce este nevrita optica si de la ce se poate face?Acum 2 luni jumatate mi-am zgariat corneea la ochiul drept cu un fermoarul de la bluza de trening.Am facut tratamentul si s-a cicatrizat.Acum 3 sapt jumate a "revenit" zgarietura si am facut tratament.la control mi s-a zis ca e vindecat complet numai ca de la picaturi (keratyl) mi s-a spart un vad de sange.Am pus nafagal si unguent de genticol si a trecut in cateva zile.Acum 2 saptamani,am observat ca vad in ceata cu acel ochi si am fost la medic.Am facut multe controale cu diverse aparate si am inteles ca nu era nimic pe ochi.nu se vedea nimik nici pe cornee,nici la fund de ochi.Mi s-a dat trimitere catre spitalul de oftalmologie deoarece medicul la care am fost a spus ca nu este nimic pe ochi.La spital am facut investigatii la sange, toxoplasma,orl,radiografie la sinusuri,tomografie si exament neurogologic dar toate au iesit foarte "bune".Am fost diagnosticata cu NEVRITA OPTICA.Si de 12 zile am tratament cu
exa injectabil in ochi ,gentamicina injectabil (la 12 ore),prenisol 8 pastile,ampicilina la 6 ore si cate o injectie de B1 si B6 pe zi.Intr-avedar vederea a inceput sa fie buna,parca numai estea ceata asa mare.In schimb ma oboseste lumina si imi obosesc ochii foarte repede si am ameteti foarte mari si dureri de cap (astea sunt doar de 4-5 zile).tin sa precizez ca acum 5 zile de la injectia in ochi mi s-au spart vasele de sange si am avut ochiu umflat si este vanat.Azi mi-a facut externarea si am intrebat de la ce as fi putut sa fac aceasta nevrita si nu mi s-a dat un raspuns..As vrea sa stiu ce este si de la ce as fi putut sa fac.Oare acesta este diagnostigul?Sa mai fac si alte investigatii? Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic.Stiti cvumva situri unde as putea gasii informatii?Va multumesc foarte mult.