fatzetare dentara

•  
    • 127 mesaje
    23 Aug 2005, 12:53
    0 0
    Stie cineva ceva despre fatzetare dentara?
  •  
    • 128 mesaje
    23 Aug 2005, 14:58
    0 0
    Fatetarea dentara se foloseste in cazul modificarilor de culoare(discromiilor) dentare de diversa natura,malpozitiilor,in inchiderea spatiilor dintre dinti etc.Se realizeaza direct sau indirect,atunci cand necesita o etapa de laborator.Tehnica consta in slefurea doar a fetei vizibile a dintelui (vestibulara) si apoi protezarea cu o fateta ceramica cu ajutorul careia se reface forma,pozitia,culoarea dintelui.Avantajul este ca se slefuieste foarte putin din dinte,fateta fiind foarte subtire si situata doar pe o suprafata a dintelui,ceramica are proprietati foarte bune iar efectul estetic este deasemenea f bun.Sper ca am cuprins cam tot ce te intereseaza pe tine iar daca mai ai intrebari iti raspund ca mare placere.
  •  
    • 127 mesaje
    23 Aug 2005, 16:47
    0 0
    multumesc mult ptr raspuns! Mai vreau sa stiu fatzetarea cu material compozit e aceeasi operatie ca cea cu ceramica? si cam ce costuri implica? cauza fatzetarii e tocirea dintilor prin scartzait in somn.
  •  
    • 128 mesaje
    23 Aug 2005, 18:19
    0 0
    In cazul fatetarii cu material compozit se slefuieste un pic mai putin decat la ceramica si se aplica materialul direct in cabinet.Insa compozitul nu este la fel de rezistent ca ceramica.Fatetarea cu compozit costa in jur de 700-800 mii iar cea ceramica 100-110 euro.In cazul bruxismului nocturn(scrasnitul dintilor)chiar nu este indicat sa se realizeze fatete din ceramica pt ca ceramica abrazeaza si mai mult dintii antagonisti iar compozitul,avand in vedere ca nu prea este rezistent se abrazeaza impreuna cu dintele.Oricum trebuie sa discuti cu medicul tau care cunoaste situatia ta si daca este vorba de bruxism trebuie intai rezolvata aceasta problema cu gutiere si apoi stabilit daca fatetarea este indicata in cazul tau.
  •  
    • 1 mesaje
    18 Dec 2007, 12:47
    0 0
    In ceea ce priveste fatetarea dentara, pretul de 100-110 euro este pentru un singur dinte? sau pentru lucrarea completa? pe mine m-ar interesa fateatrea dintilor de pe arcada de sus mai ales, deci sa zicem cam toti. cat m-ar costa? Sunt studenta, si m-ar interesa pana unde m-ar duce ca pret, avand in vedere veniturile mele momentan.
    va multumesc
  •  
    • 162 mesaje
    19 Dec 2007, 15:59
    0 0
    unde este 100E????? unde ma duc eu costa 800RON un dinte de fatetat..deci daca undeva costa doar 100E ar fi super! precizez ca sunt din Bucuresti.