deviatia de sept

•  
    • 91 mesaje
    23 Aug 2005, 11:04
    0 0
    Dragele mele, cat de curand va trebui sa fac operatie de deviatie de sept.Toata lumea imi zice ca este cea mai grea operatie, ca sunt dureri mari, mai ales dupa operatie cand va trebui sa stau cu niste pansamente in nas cateva zile! Voi ce stiti?
    Multumesc
  •  
    • 3 mesaje
    23 Aug 2005, 11:38
    0 0
    ca orice operatie, sunt dezavantaje; principalul inconvenient este dat de anestezia totala si de felul cum reactioneaza organismul. eu cand m-am operat am vomat de 2 ori dupa operatie, dar probabil e ceva normal.durerile nu sunt groaznice pt ca oricum o sa iei calmante.timp de o sapt dupa operatie o sa ai in nas niste pansamente dar acre nu te deranjeaza la respirat, doar nasul apre ceva mai amre cam asta e, din experienta proprie! bafta la operatie
  •  
    • 26 mesaje
    23 Aug 2005, 11:51
    0 0
    hmmm...nu e dureroasa...disconfortul produs de incapacitatea de a respira pe nas e foarte mare..ti se usuca f des gatul..te dor dintii rau...ai urechile infundate si nu mai percepi lucrurile cum trebuie...

depinde f mult de organism oricum...eu nu am facut nici un calmant dupa op si nici macar vreun antibiotic..am fost timp de 4 ore juma (am avut o rinoseptoplastie mai complicata) sub anestezie generala si nu am vomat deloc dupa op..nu am avut nici hemoragie..cu mesele am stat in nas o zi juma..dar nici dupa ce le scoate nu poti respira grozav ...

nu sunt cele mai placute senzatii, dar nici capatul lumii nu este..si asta o spune o superfricoasa...

pup si mult curaj!
  •  
    • 91 mesaje
    23 Aug 2005, 14:39
    0 0
    Multumesc pentru raspunsuri, dar va mai intreb ceva. Cand se scot tampoanele alea din nas cum e???
    Acum ma gandeam ca daca tot fac operatia asta, sa-mi fac si estetica poate...! sa am un nas asa in vant!
    Va pupic si merci inca o data.
  •  
    • 410 mesaje
    23 Aug 2005, 16:01
    0 0
    O Doamne!!!! stai linistita ca nu e nimic extraordinar...dureaza cateva minute si sunt mai mari emotiile decat durerile...eu m-am dus la spital pt polipi si mi-au facut deviatie de sept...cred ca daca imi lua cineva tensiunea atunci exploda aparatul... Dar, dupa operatie am stat noaptea respectiva cu niste fitile respectiv pansamente pe nas si-mi tot curgea sange prin ele...mi-au fost scoase a doua zi si am plecat acasa...nu ma durea decat daca ma loveam ...in rest totul ok...am mai mers de vreo 2 ori sa ma curete pe nas pt ca se faceau niste coji dar nimic dureros...

in ceea ce priveste anestezia mi-au facut un "coniac" inainte...ceva injectie dupa care eram ametita - constienta dar nu puteam sta in picioare...apoi pe masa de operatie mi-au facut un diazepam - dupa care chiar eram semiconstienta si ceva injectii in nas...cea ce am simtit au fost ciocanelile cu daltita si ciocanelul la care am zbierat de fricoasa ce sunt si mai ales datorita zguduielii caci durerea nu e insuportabila...si gata!!!!

asta s-a intamplat in iunie...acum sunt un om nou dupa 2 luni...

So...nu-ti fie teama!!!! nu mai mult decat o extractie dentara!!!!
  •  
    • 72 mesaje
    23 Aug 2005, 19:55
    0 0
    Buna Oana!
    Eu am facut aceasta interventie la 39 de ani, cand organismul nu mai este la fel ca la 24 (presupun).
    Operatia am facut-o la clinica particulara din Bacau la dl. dr. Stan.
    Este un om MINUNAT si un foarte bun profesionist.
    Vreau sa-ti spun ca un om mai fricos ca mine nu stiu daca ai mai fi intalnit in acel moment si totusi am facut interventia deoarece deviatia de sept nu numai ca ma deranja din punct de vedere functional dar si estetic.
    Mai greu a fost in prima noapte de dupa interventie dar, a meritat.
    Iti doresc mult curaj si incredere in tine, iar daca nu te-ai hotarat inca unde sa mergi merita sa o faci la Bacau . Este o clinica super...
    Bafta!
  •  
    • 91 mesaje
    24 Aug 2005, 08:26
    0 0
    Multumesc mult tuturor pentru incurajari si sfaturi.
    Pup