bebe

•  
    • 744 mesaje
    22 Aug 2005, 17:27
    0 0
    Buna evelor,revin cu o alta intrebare:am hotarat sa avem un bebe dar sunt putin nelinistita.Tocmai am aflat ca animalele de casa pot transmite anumite boli care dauneaza gravidelor(am un catel).Voi ce credeti?Oricum vreau sa-mi fac niste analize inainte ,pentru orice eventualitate.Cu toate astea ,nu stiu ce analize sa cer pentru a se depista acel microb.Am citit ceva despre asta dar nu prea stiu.Ma poate lamuri vreuna din voi,va roooog?mersi mult si pupici pt toate evele.
  •  
    • 54 mesaje
    22 Aug 2005, 20:47
    0 0
    in principiu, e suficient sa mergi la un medic (ginecolog, de exemplu) sa ii spui ca vrei sa faci un bb si iti recomanda el toate analizele pe care trebuie sa le faci.
    de toxoplasmoza stiu sigur ca trebuie, e un microb care se ia de la pisici sau de la consumul de carne insuficient preparata termic.
    ar mai fi si listeria, care nu stiu daca de la animale se trage, dar care trebuie depistata daca exista pt. ca pe urma risti sa pierzi sarcina.
    oricum, toate mamicile sau mamicile in devenire pe care le cunosc asa au facut: un consult la gineco in care il informau despre intentia de a face bb si cereau recomandari pt. eventuale analize.
    iti tin pumnii, sa fie totul bine.