alaptat-canale infundate
-
0 0Stiti ceva remedii pentru canale infundate?
In afara de masaj, apa calduta, antibiotice?
Sora mea alapteaza de 2 luni, a avut de 2 ori probleme cu niste canale care s-au infundat. De 2 ori a luat antibiotice (Ceclor sau asa ceva, ca nu e in Romania si nu stiu exact).
Inflamatia a cedat de fiecare data, acum se intampla a treia oara si nu mai stie ce sa faca, deja au trecut cateva zile si nu e nici un semn ca ar mai da inapoi.
Doctorul de acolo vrea sa ii taie laptele si ea nu stie ce sa faca. Se teme sa nu "astepte" prea mult si tot sa nu se rezolve si sa ajunga la mastita...operatie si asa mai departe.
Am uitat sa spun ca bebele suge suficient si destul de des, iar ea se mai si mulge. Ce ar mai putea incerca?
Un sfat rogu-va!! -
Nu stiu ce sa zic ,ca nu-s de specialitate ,dar stiu ca ceva asemanator mi s-a intamplat si mie cand am alaptat mai ales la prima sarcina,dar intamplarea a facut ca in spital sa vina o tipa care aducea spre vanzare tot felul de ,,nimicuri" foarte folositoare pt .mamici,cum ar fi o pompitza de muls laptele .
O am si acum .Stiu ca se aplica direct in zona mamelonara si se efectua mulsul ,,mecanic" ca sa zic asa .
Mie mi-a folosit ,poate daca intreaba doctorul si considera ca nu e problema ,sa incerce si asa ceva ........ca si administrarea de antibiotic in timpul alaptarii nu cred ca e o solutzie ....iar ca sa renuntze la alaptatul la san e dezavantajos pt. bebe..... -
Are 3 pompite una mai buna ca alta,
nu merge nici asa, adica laptele curge normal, insa canalul cu pricina tot ramane infundat.
Mie mi se pare absurd ca dr. de acolo, in loc sa caute solutii, ii tot spune sa isi "taie" laptele (cica sunt niste pastile pt asta).
"Ca daca vrea sa se chinuie asa mereu...sa continue sa alapteze...ca doar i-a zis ca s-ar putea sa apara iar inflamatia".
Bine ca isi hranesc ei plozii la biberon, d-aia sunt cum sunt.
Il doare pe el in ... de cat
de sanatos sau rezistent va fi copilul pe viitor. Mama ce nervi am...scuze fetelor si merci de mesaje. -
Eu zic sa insiste cu alaptatul..cu timpul, canalele se vor desfunda...
Eu am avut 4 mastite in cele 15 luni cit am alaptat fetita...nu le-am bagat in seama si am alaptat in continuare.M-am muls, m-am masat,am luat si antibiotice, asta a fost...
Cu timpul, bebele creste si suge tot mai mult.Va trage in curind spre 100 ml la fiecare supt.Asa va goli mult mai bine sinul... Si inca ceva..sa alapteze doar dintr-un singur sin odata, sa-l goleasca astfel bine de tot...
Succes!
Se poate lua pentru mastita si Amoxicilina, este mult mai slaba si mai bine de tolerat de bebe, care o suge cu laptele intr-o cantitate mai mica... -
Eritromicina trebuie evitata, este un antibiotic de generatie mai veche si cam hepatotoxic.
Augmentinul este de ales, este mai usor de tolerat, nu-i face rau bebelusului, poate niste colici acolo(oricum le are..
)
Are spectru de actiune larg,efect rapid, nu irita stomacul...
pentru mastita 2,chiar 3 de 625 mg la 24 de ore.