ortho evra
-
1 0hello din nou
ortho evra este un plasture contraceptiv si din cate am inteles eu are o doza mica de hormoni care nu ajung direct in organism..
am cautat la sensiblu si la helpnet si nu au...
voi ati folosit?...ati auzit de el?
stiti unde se gaseste? -
eu am folosit niste plasturi contraceptivi, jumatate de an.
nu stiu cum ii chemau, erau de la ginecoloaga mea, atunci se introduceau in tara si se faceau ceva sondaje.
stiu insa ca erau de la Johnson&Johnson dar din pacate nu stiu cum ii chemau.
au zis ca o sa apare si pe piata, si ar trebui sa fie si la farmacii....dar farmacistele se uita ciudat la mine cand intreb de ele...
cam atat stiu, oricum am fost f multumita de ele, si mi-au pus si ficatul la odihna pentru o perioada.
se pare ca din unele puncte de vedere sunt de preferat fata de pastile dar nu stiu daca din toate punctele de vedere (trebuiau sa intre mai puternic pe piata daca erau chiar asa bune). -
scuze pentru intarziere.
eu le primeam gratuit prin un cabinet de ginecologie aici la timi, se facea abia studiu de piata si era un fel de sondaj...daca sunt multumita de ele.
am folosit 6 luni, 6 cutii. fiecare cutie avea 3 plasturi, si am primit si cutie de rezerva.
un plasture il tineam o saptamana si apoi il schimbam. astfel 3 saptamani purtam plasture si o saptamana pauza (ca si la pastile).
in caz ca se dezlipea un plasture trebuia schimbat in decurs de o zi dar cat mai repede (cerd ca pana la 36 ore ca si in cazul pilulelor). tin sa mentionez ca nu s-a dezlipit nici o data cu toate ca mergeam si ep strand.
il poti lipi pe orice parte a corpului dar nu e recomandat pe sani sau pe partea inferioara a abdomenului, parca.
in rest ce sa iti mai povestesc...erau niste plasturi de culoarea pielii si pe partea lipicioasa aveau o folie protectoare taiata in valuri la mijloc: la fel sunt si a tale?
in fine, dupa cea au expirat cele 6 luni, mi-a zis doctorul ca o sa apara si in farmacii, de pret a zis ca el crede ca intre 150.000 si 300.000 dar nici el nu stia. asta a fost anul trecut pe vremea asta cam, in toamna stiu ca am trecut inapoi pe pastile si de atnci nu am mai vazut plasturi.
adevarul e ca nci nu am cautat foarte mult prin farmacii...dar pot sa zic ca am fost multumita de plasturi. -
Am dezgropat subiectul asta din 2005 pt ca acum am cautat info despre alte metode contraceptive si plasturii astia mi se par super ok. AS vrea sa stiu daca acum se gasesc si la noi, avand in vedere ca au trecut doi ani de cand vorbeau fetele despre ei. Si, mai important, daca au ca efect negativ ingrasarea, ca si pastilele.
Sper ca fetele care au scris atunci mai intra pe forum.
Va multumesc mult. -
am auzit ca acesti plasturi se gasesc in farmaciile Doina sau Dona. dupa ce am citit mai multe pareri despre acesta metoda contraceptiva aproape am fost convinsa k vreau sa o folosesc si eu. pana acum am folosit pilule. spun "aproape" deoarece am gasit pe un site o informatie din 2005 cu privire la acesti plasturi care suna cam asa: "Oficialii americani din domeniul sanatatii au avertizat ca plasturii contraceptivi Ortho Evra de la Johnson & Johnson contin niveluri mai ridicate de estrogen decat pilulele contraceptive ce pot cauza cheaguri de sange.
Potrivit unui comunicat al FDA (Food and Drug Administration), femeile ce folosesc Ortho Evra se expun unei concentratii de estrogen cu 60% mai mare decat cele ce folosesc pastilele zilnice. In acelasi comunicat, se precizeaza ca pilulele, care contin niveluri diferite de hormoni, pot ajunge la o cantitate maxima de estrogen mai mare decat cea a plasturelui." tot acest articol mai preciza ca din 4 milioane de utilizatoare, 12 au murit datorita cheagurilor de sange sau atacurilor cerebrale provocate de acesti plasturi. imi poate spune cineva sigur daca aceste efecte negative au fost eliminate? -
"" femeile ce folosesc Ortho Evra se expun unei concentratii de estrogen cu 60% mai mare decat cele ce folosesc pastilele zilnice. In acelasi comunicat, se precizeaza ca pilulele, care contin niveluri diferite de hormoni, pot ajunge la o cantitate maxima de estrogen mai mare decat cea a plasturelui." ... deci, pana la urma cum e?