probleme cu alcoolul

•  
    • 6 mesaje
    19 Aug 2005, 19:36
    0 0
    asta e...am descoperit ca am! sau cel putin incerc sa mi recunosc problemele.
    ma puteti ajuta?
  •  
    • 7 mesaje
    19 Aug 2005, 19:44
    0 0
    Cel mai important pas dintre cei pe care ii vei urma este acela ca ai recunoscut ca alcoolul a devenit o problema in viata ta.Sotul meu a avut probleme cu bautura care ne-au afectat in mod dramatic relatia mai ales ca avem si un copil bolnavicios,dar acum dupa multe incercari face o pauza si nu a mai baut de aproape 2 luni.Termenul pe care si l-a propus e de 1 an fara alcool indiferent de ocaziile ivite.Sper din suflet sa se rezolve problema,fiindca crede-ma ne-a facut viata un iad din cauza bauturii,chiar daca in rest e un om foarte bun.Din suflet iti doresc sa reusesti,si nu abandona urmatorii pasi.Vointa trebuie sa te ajute,te rog sa ne mai scrii cum te descurci.Sanatate
  •  
    • 6 mesaje
    19 Aug 2005, 20:19
    0 0
    da! partea haioasa ca a inceput sa mi afecteze viata, sau mai bine zis...pe cei din jurulmeu
  •  
    • 6 mesaje
    19 Aug 2005, 20:30
    0 0
    destul de trist...mi e sila de mine si tot as vrea samerg pina la colt...daca tot e sa fie rau, macar sa fie totul
  •  
    • 7 mesaje
    19 Aug 2005, 20:46
    0 0
    Nu cumva sa renunti, orice inceput e greu,nu te gandi doar la tine gandeste-te la cei care sufera in jurul tau,crede-ma nu inteleg prin ce treci tu,dar stiu prin ce trec cei care tin la tine.Te rog sa ai incredere in tine,vei reusi,ia o carte, citeste,culca-te ocupa-ti timpul,dar nu abandona,nimic in viata asta nu e usor.Te rog mult nu abandona crede-ma merita efortul.
  •  
    • 6 mesaje
    19 Aug 2005, 21:20
    0 0
    am reusit pina acum! am baut mult in ultimul timp si imi este f rau azi...dar miine? cind o sa mi aduc aminte de una ...de alta...
  •  
    • 1101 mesaje
    19 Aug 2005, 21:50
    0 0
    din ce oras esti?

stiu ca in Buc sunt un fel de asociatii ale celor care se lasa de baut;

apoi mai poti incerca sa te internezi (discret) intr-o clinica undeva; dc dai cautare pe google sigur gasesti!!!
  •  
    • 1511 mesaje
    19 Aug 2005, 21:59
    0 0
    In primul rand cred ca ar trebui sa stii ca asta-i o boala.
    Apoi sa cauti pe cineva care sa te faca sa intelegi ca alcoolul nu rezolva nici o problema, ci te baga numai in altele (asta pt. ca ai spus ca bei cand iti aduci aminte "de una, de alta").
    Si multa vointa iti trebuie, ca fara ea nici cea mai renumita clinica nu te poate ajuta.
    Eu am avut si mai am cazuri din astea in familie, iti pot spune ca alcoolul a facut dintr-o mama care avea un singur copil si copilul asta era totul pt. ea, o femeie care si-a parasit odorul. Si e de fapt o femeie desteapta, arata bine, avea un copil reusit si un sot pt. care mai toata lumea o invidia...
    Si asta-i numai un caz.
  •  
    • 51 mesaje
    20 Aug 2005, 00:29
    0 0
    dupa ce o sa te lasi, momentele de acum vor fi o trista amintire. cand bei esti mult mai vulnerabil si te duci din depresie in depresie si crezi ca numai in alcool gasesti raspunul. aduna-ti tot curajul si priveste de deasupra ta. esti mult mai puternic si mai stapan pe tine decat crezi. si poti ! ai incredere in ce-ti spune constiinta. nu e greu. fii stapanul vietii tale. fii optimist si fii puternic pt ca poti. pur si simplu. curaj si bafta
  •  
    • 6 mesaje
    20 Aug 2005, 12:27
    0 0
    din intimplare am reusit 24 de ore...nu creed ca in alcool asesc raspunsul....dar te face sa uiti!
  •  
    • 52 mesaje
    22 Aug 2005, 09:43
    0 0
    Fagure, ce faci? Ai reusit sa mai treci o zi?....e greu, foarte greu...stiu. Eu am reusit in urma cu doi ani, sunt fericita si ma simt absolut confortabil in noua mea viata. Incearca si tu, nu te lasa, ai sa reusesti...te astept pe celalat mal....succes
  •  
    • 417 mesaje
    22 Aug 2005, 13:55
    0 0
    Fagure, suntem alaturi de tine. Stiu ca e greu si mai stiu ca nici cei din jur nu te ajuta, poate, asa cum ar trebui.

Nu trebuie sa bei deloc, nici un strop. Si ca sa uiti de falsa uitare data de alcool, fa sport, dar unul care sa te solicite bine. Incearca sa nu-ti dai timp sa te gandesti. Daca te tenteaza, alunga gandul si fa alceva. Ia totul ca pe o provocare. Daca lumea te imbie cu un paharel, gaseste o scuza si nu te lasa.

numai bine si Dumnezeu sa-ti dea putere si vointa.
  •  
    • 513 mesaje
    22 Aug 2005, 14:58
    0 0
    In legatura cu alcoolul, bunicii mai au decedat ambii ...alcoolici fiind, mama mea a devenit alcoolica ... si a decedat, foarte trist, pt ca avea o viata de trait (s-a intamplat la 44 de ani)... probabil ca este mai usor sa bei si sa uiti de probleme, te trezesti si o iei de la capat ... in loc sa accepti ca ai probleme sI sa incerci sa le rezolvi. D.p.m.d.v. este o lasitate ... sa fugi de realitate, sa nu accepti adevarul ... asta este viata pt toti, toti avem probleme... din pacate am multe ex negative in jur, in final ...au decedat, parerea mea este ca mai devreme sau mai tarziu la asta se ajunge... Si raul si-l fac singuri, se victimizeaza, devin neintelesii ... implicit ii fac sa sufere pe cei din jur (familie) ...uneori ii distrug. Este pacat pt ca viata este atat de frumoasa, sa renunti sa o traiesti ...pt ce ??? Pentru o sticla de alcool? Eu nu am reusit sa o ajut pe mama ... ea nu a acceptat adevarul niciodata, a considerat ca este normal sa bei...asa fac toti, orice incercare a mea a esuat (inclusiv internata cu forta)... in primul rand depinde de tine , sa accepti adevarul ... si uita-te in jurul tau (sunt atatea persoane care cu siguranta te iubesc si care au nevoie de tine), si tie iti place sa traiesti ... nu ezita sa ceri ajutor... bucura-te de fiecare realizare a vietii tale, bucura-te ca esti viu, sanatos ... vad in jurul nostru oameni cu diverse handicap-uri (asa s-au nascut sau le-au dobandit in urma unor accidente)si care stiu sa traiasca, sa se bucura de viata ...sunt un ex pt mine, pt noi astia sanatosi ... care ne vaitam din orice si care ne facem rau singuri...cred ca pt unii devine chiar placut ...sa se "automutileze" ... Daca simti nevoia sa vorbesti cu noi, sa ne povestesti ... nu ezita sa o faci (sau cu alte persoana apropiate tie), nu suntem doctori, suntem oameni vii si ne place sa traim frumos ...
  •  
    • 52 mesaje
    23 Aug 2005, 20:50
    0 0
    Amy are mare dreptate....ce faci Fagure? sper ca nu te-ai dat batuta. Ai nevoie de comunicare, este mai usor cand nu esti singura, vorbeste cu noi.
  •  
    • 7 mesaje
    24 Aug 2005, 08:50
    0 0
    Salut Fagure!Citeam ce ti-a scris amy si sunt intru totul de-acord.Daca noua ne pasa de ceea ce ti se intampla si practic suntem niste straini atunci gandeste-te cat de afectati sunt cei care te iubesc si trec prin infernul alcoolului cu tine.Viata are numeroase lucruri bune dar noi suntem prea ocupati sa ne plangem de mila ca sa le descoperim.Ceea ce conteaza este ca daca noi suntem alaturi de tine,tu trebuie sa fii si mai aproape de tine sa te iubesti si sa te salvezi de la pieire caci la asta se ajunge daca nu renunti.Multa sanatate si scrie-ne cum te descurci...
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Aug 2005, 15:17
    0 0
    Daca ai un anturaj care te atrage spre bautura, renunta la el. Nu ai reusi sa te lasi, stand in prezenta unor oameni care beau (chiar daca nu se imbata).

Ajutorul unui psiholog este esential ca sa poti reusi sa te lasi. Acesta te va ajuta sa intelegi care sunt motivele pentru care bei si te va sprijini sa le remediezi.

Simpla constatare ca alcoolismul iti distruge relatiile si intentia exprimata de a renunta la bautura nu sunt suficiente. Este nevoie de o vointa puternica, de un anturaj de calitate si de o rezolvare pas cu pas, inteligenta, a problemelor care te-au adus aici.

Iti doresc din tot sufletul sa reusesti sa duci lupta pana la capat!